Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

zaloze temat tu bo pewnie wszystki sie orientujecie w sprawie. Mam być matką chrzestną niedlugo ( pierwszy raz) i kompletnie nie wiem co mnie obowiązuje. Czy matka chrzestna kupuje ubranko do chrztu? Co jeszcze powinnam kupic i czym się zając??? z gory thx za informacje:)

no tak, w Kościele znak krzyża i matka chrzestna kładła na dziecku szatkę ... a u nas trzyma dziecko matka akurat :) a na prezent mała dostała pieniądze od chrzestnej; a co do szatki, nie wiem gdzie ona to robiła, ale kupiła wyhaftowaną - imiona małej i data chrztu

aha :) ja sie nawet nie rozgladalam :) nasza ma delikatny hafcik, bardzo ladny tez :)

U mojego syna Matka chrzestna kupiła ubranko i dała łańcuszek....chociaż w mojej rodzinie niema takiego zwyczaju.Natomiast ja jak byłam matką chrzestną to rodzice byli pewni że ubiore dziecko.

to ze matka chrzestna kupuje bialą sztkę to wiem...ale jak jest z ubrankiem do chrztu? ile kaski powinnam wylozyc?

Oczewiście tyle na ile Cię stać.Mój syn dostał 400zł,za to my daliśmy 200 plus ubranko.

Gość katolka
matka chrzestna jest po to, żeby pomagać rodzicom w wychowaniu w wierze, a resztę można dogadać, na co dziecku 400 zł? gdy moje dzieci były chrzczone wszystko załatwialiśmy sami, ubranka, szatki itd. a w prezencie od chrzestnych dostawali obrazki, krzyżyki,

Po co 400zł???? To decyzja rodziców chrzestnych,jeżeli uważają,że ich stać na taki gest to czemu nie?Wiemy przecież ile kosztuje dziecko a maluchowi napewno rodzice coś za to kupia. i wiem dobrze po co są rodzice chrzestni bo sama wybierałam takich dla swoich dzieci którzy zasługiwali na to..pod różnymi względami(nie czytaj materialnymi). Podpytaj rodziców co z ubrankiem ..jeżeli sami zapewnią to kup poprostu pamiątke(krzyżyk,pierścionek,smoczek srebrny lub coś innego)i daj w kopercie coś.