Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżcieeeee

jakiego psa wybrać - pomocy

Polecane posty

Gość pomóżcieeeee

proszę o pomoc: jaki pies zostanie sam na 8 godzin i nie zdemoluje domu???

Gość pomóżcieeeee
napewno? bo wiesz, przeczytałam że komuś tam wygryzał dziury w scianach

Gość Kamelia....
nie decyduj się na psa skoro nie ma nikogo przez tyle godzin w domu! Zrobisz mu krzywdę....

ja mam labradora, jest w domu od malego, zadnych dziur mi nie wygryzl a mam go juz 3lata ;)

Gość Kamelia....
wygryzają dziury w ścianach jak brakuje im wapnia-bez względu na rasą -na to daje się tabletki z wapniem i po sprawie.

Gość pomóżcieeeee
Kamelio - nie wierzę, że wszyscy właściciele psów nie pracują czy wszyscy co mają psy to bezrobotni???? dlatego pytam, żeby nie wyrządzić psu krzywdy, bo na przykład beagle czy bokser byłby nieszczesliwy, samotny i zdemolowałby mi chałupę a są psy spokojne, które ten czas sobie przebąblują albo prześpią dlatego pytam

Gość me to you
Ja mam foksteriera. Jak była mala owszem troche rozrabiała. Od małego zostawała 8 godzin sama. Ale teraz jest bardzo grzeczna i usłuchana i nie ma z nią żadnych problemów. Mysle, ze każdy mały pies pozostawiony sam w domu coś nabroi niezaleznie od rasy. Musisz pogodzic sie z ewentualnymi szkodami. A wierz mi, że w porownaniu z tym ile szcześcia daje taki piesek pójda szybko w zapomnienie.

Gość polecam kotka
nie kupuj psa, bo bedzie nieszczęśliwy przez tyle godzin sam w domu. Poza tym jak będzie sam to na pewno przepuści przez zęby połowę twoich mebli, kapci itp.

Gość Kamelia....
Nie ,ale wiele osób ma dzieci, niektórzy mieszkają z rodzicami, my w domu staramy sobie tak ułożyć zmiany by pies miał z kim wyjść popołudniu-a myślałaś co jak będziesz chciała wyjechać na urlop?

Gość Ogórki w słoiku
Wiesz co, kup sobie kota, jemu na prawdę jest obojętne, jak długo Cię nie ma, zawsze zajmie się sobą, a jesli ktoś dochodzący może go raz dziennie nakarmić i wyczyścić kuwetę to i na tydzień spokojnie go możesz zostawić w domu

Gość Kamelia....
Też mam foxterierkę-ale to nie najłatwiejszy piesek wesoły ale z charakterem. Mam do czynienia z wieloma zwierzakami bo pracuję w przychodni weterynaryjnej i faktyczie poleciłabym labradora, lub golden retliwera-bo nie ma z nimi kłopotów wychowawczych jestem przeciwko zostawiania psa na tyle samego-prędzej kociaka.

Gość pomóżcieeeee
Kamelio wiesz nie jestem laikiem, miałam psa 17 lat, cocker spaniela, zostawał w domu sam na 8-10 godzin i przesypiał ten czas, był szczęśliwy a jak przychodzilismy i go budzilismy to zdziwiony że tak szybko i nigdy przenigdy niczego mi nie zniszczył. na wakacje zawsze jezdził z nami. decyzja o kupnie psa jest w moim przypadku naprawde przemyslana. owszem pies bedzie sam przez 8 godzin, ale po tym czasie będzie miał tyle miłości od nas na ile zasługuje :) dlatego nie rozumiem dlaczego się oburzasz, że pracuję i chce mieć psa

Gość wolontariuszka w azylu
Kamelia ma racje - potykam się z ludżmi którzy kupili ładnego szczeniaka i potem jest problem-a taką decyzję nie można podejmować pochopnie...ona nie pisze byś zrezygnowała,ale że to długo dla psa jak zostaja sam i ma racje.

Gość pomóżcieeeee
no ale powiedz mi tak szczerze, naprawde uważasz, że wszyscy co mają psy zostawiają je pod opieką?? ja nie sądzę i w zwiazku z tym pewnie 80% psów jest nieszczesliwych tak?

Gość me to you
Gadnie że pies nie moze zostac sam na 8 godzin to bzdura. Przeciez ludzie muszą pracować. Jedno nie wyklucza drugiego.Ważne zeby pozniej zapewnic mu odpowiednią ilość ruchu i zabaw.

Gość me to you
A to ze pracujesz to chyba tylko na korzyśc psa. Bo stać Cie na jego utrzymanie, kupowanie mu dobrej karmy i na wizyty u weterynarza. To własnie chyba świadczy o odpowiedzialności.

Gość pomóżcieeeee
też myślę, że krzywdy mu nie zrobię

gończy polski...moj nie demoluje nawet rabatek z kwiatkami:) no ..ale...po 8 godzinach spedzonych w mieszkaniu...to przynajmniej 2 godziny spaceru powinien dostac...

Gość pomóżcieeeee
a jak gończy polski odnosi sie do dzieci? bo szczerze mówiąc składaniam się w kierunku labradora

oki...:)w stosunku do dzieci jest oki:) tylko on potrzebuje duzo ruchu...