Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pisia24

Zaproszenia wysyłane pocztą - w jednej kopercie dla wszystkich?

Polecane posty

Gość pisia24

Chciałabym wysłać 3 zaproszenia w jednej kopercie (ciocia z wujkiem i ich 2 córki z facetami), zastanawiam sie jak powinnam zaadresować kopertę? Sz.P Kowalscyi adres czy powinno się wypisać imiona wszystkich? Może to brzmi banalnie ale nie chcę palnąć gafy

Gość soczewka22
mysle, ze nie zbiedniejesz, jesli szarpniesz sie na 2 znaczki i 2 koperty wiecej i wyslesz zaproszenie kazdej parze osobno, zgodnie z zasadami savoir-vivre.

możesz zrobić tak: każde zaproszenie w osobnej kopertce (już dla poszczególnych osób) wszystkie 3 do jednej większej - zapłacisz ciut więcej ale będzie b. elegancko aha - nie powinno sie pisać Sz.P. tylko Szanowni Państwo jest to b. eleganckie i oczywiście w adresie imiona lub inicjały wszystkich

Gość pisia24
Ozywiście każde zaproszenie będzie w kopercie - wszystkie 3 będą z kolei w jednej. Faktycznie przeciez można napisać Szanowni Państwo i iniciały :D P.S. CZY NA KOPERCIE W KTÓREJ JEST ZAPROSZENIE TEŻ PISZE SIE IMIE I NAZWISKO OSÓB ZAPRASZANYCH np. Anna Nowak wraz z osobą towarzyszącą?

Ja zrobiłam tak: Wysyłałam kilka takich kopert do Anglii i Szwecji...do przyjaciół, którzy tam pracują a mieszkaja razem. Dla każdego z nich wypiałam zaproszenie i każde z tych zaproszeń było w osobnej eleganckiej kopercie z imieniem i nazwiskiem. Później wszystkie trzy podpisane koprtywłozyłma do jednej duzej...bąbelkowej koperty i na niej napisałam: Sz. P. Anna Truskawka Tomasz Malinka Paweł Paweł Poziomka ... noi dalej adres Wysyłałam też do ciotki, która mieszka z dorosłym synem i zrobiłam podobnie

Koperty w których są zaproszenia też się podpisuje, ale piszsz tylko np. Tomasz Poziomka, a nie Tomasz Poziomka z os. tow.

Gość pisia24
Acha dzięki Groszku!!!

kup wieksza koperte i wsadz do niej zaproszenia indywidualne w ozdobnych kopertach. a jak zaadresujesz nie ma roznicy. albo inicjaly abo panstwo...

Gość pisia24
a jak znam dane obu osób zapraszanych to na kopercie napisać oboje tak? Najgorzej z rodziną np. Anna i Jan Kowalscy CZY Kowalskich? ehh