Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wsciekla bo w szoku

L4 w ciazy nie bedzie mi wyplacone???

Polecane posty

Gość wsciekla bo w szoku

od 1 lipca zaczelam pierwsza prace. 16 przeszlam na 2tygodniowe L4 z powodu zagrozonej ciazy (w tym 8 dni poytu w szpitalu). wlasnie dzwonilam do kadr i pani powiedziala, ze nie mam jednak L4 platnego (dowiedzialam sie tego dopiero teraz, nawet wyplace musze odebrac pozniej bo na razie mam w komputerze pelna kwote i musza to ponownie przeliczyc), bo nie mam 30dnionwego okresu platnosci ZUS. wczesniej, w kadrach kazano mi doniesc zaswiadczenie, ze L4 jest z powodu ciązy bo bedzie to mialoz naczenie przy wyplacie naleznosci za L4? jak to w koncu jest, nalezy mi sie wynagrodzenie za ten czas czy nie? bo slyszalam, ze L4 z powodu ciazy jest traktowane inaczej, tlyko juz nie wiem w jaki sposob....

Gość tos sie napracowala
:P

Gość wsciekla bo w szoku
napracowala czy nie. studiuje i to jest praca na okres wakacji, pracuje w instytucji panstwowej, wiec chyba wszytsko powinno byc zgodnie z przepisami. nikt mnie nie uprzedzil, ze nie bedzie mi wyplacone, wrecz uslyszalam, ze dostane 100% stawki dziennej, nie 80&. i tak sie sklada, ze wszpitalu nie bylam dla przyjemnosci...

Gość a gdyby cie uprzedil to bys
pracowala? Cholerna oszustka :O

Gość Alexxxa
Wypłacone byłoby dopiero po 30 dniach nieprzerwanego ubezpieczenia chorobowego.

Gość Mirabelllka
odpisalam ci na pracy :) w tym momencie nawet 80% ci sie nie nalezy.

Gość przetan leniu
zajmij sie produkcja dzieci jak nie potrafisz pracowac, moze przynajmniej twoj chlop jest madrzejszy i bedzie umial zapracowac na utrzymanie waszego dziecka, a nie bedzie wyciagal lapy do panstwa o pomoc.

Gość wsciekla bo w szoku
Oszutka? Ni prosze o umoralnianie, szczegolnie, ze w momencie zatrydniania sie o ciazy nie wiedzialam...moje pytanie bylo proste: L4 z powodu ciąży jest objete szczegolnymi warunkami , np. platnosc 100% a nie 80% , CZY DOTYCZY TO TAKZE 30DNIOWEGO OKREU PLATNOSCI ZUS BY W OGOLE BYLO PLATNE? pytam, bo w kadrach i w dziale plac uslyszalam sprzeczne informacje.

Gość no rzeczywiscie napracowala
sie cale 16 dni i jeszcze wymaga zeby jej sie nalezalo...swiat sie konczy normalnie...

Gość kkkkopl
aleś się napracowała, wstetna kombinatorko!!! Wiedziałaś, że jesteś w ciąży i nie powiedziałaś tego przed 1 lipca podpisując umowę!! Precz z takimi kombinatorkami!!!

Gość Mirabelllka
toz napisalam ze nie naleza ci sie zadne pieniazki za zwolnienie dostaniesz wyplate za te 16 przepracowanych dni i tyle :( takie mamy przepisy i juz tego nie zmienisz. Najlepiej wroc do pracy o ile mozesz i popracuj do tych 30 dni wtedy dostaniesz 100% wynagrodzenia na chorobowym.

Gość abzt
ludzie przeciez ona nie poszla na zwolnienie bo sobie zlamala paznokiec a dlatego ze jej dziecko bylo w zagrozeniu zlitujcie sie bo zachowujecie sie jak banda idio*ow