Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaudia*****

Czy lekarz mogł sie pomylic??

Polecane posty

Gość klaudia*****

Witam Powiedzcie co o tym sądzice : staramy sie z męzem o dziecko, i nie dostalam okresu w spodziewanym terminie ,spóźnia sie juz 10 dni, wynik był negatywny wiec poszłam do ginekologa i stwierdził ze mam zaburzenia cyklu i przepisał luteinę. Jednak nigdy wczesniej nie miałam takich problemów. Czy moge być jednak w ciązy? Niewiem co robic :( czy wykupić tą luteine czy nie ?:( Proszę napiszcie co o tym sądzicie

Gość klaudia*****
wynik testu ciązowego oczywiście

Gość SanSan
lekarz na 100% sie nie pomylil przy takich zaburzeniach moga byc problemy z zajsciem w ciaze radze poddac sie leczeniu dodam ze mi np test pozytywny wyszedl jeszcze przed terminem spodziewanej @

Bez przesady.. po roku starań należy wykonać badania, zaczynając od nasienia męża - zanim się stwierdzi o konieczności leczenia - trzeba stwierdzić przyczynę. Nie ma co straszyć.lekarz mógł nie wykryć ciąży ze względu na to, że może być ona zbyt młoda. test mógł się pomylić - a raczej - nie wykryć zbyt niskiej wartości hormonu ciążowego.Jakkolwiek - mogło dojść do przesunięcia owulacji i tym samym - do przesunięcia terminu miesiączki. Jednorazowe zdarzenie tego typu nie jest jeszcze powodem d zdenerwowania.Proponuję wybrać się na badanie krwi i łykać luteinę, jednak nie odstawiać jej, zanim wynik badania neta hCG - nie będzie jasno wskazywał na brak ciąży.

Gość klaudia*****
nglk--> a czy ta luteina nie ma złego wpływu na płod jeśli byłabym w ciązy??????

Gość klaudia*****
aha dzieki za odpowiedz :) a orientujesz sie ile kosztuje badanie krwi?

Między 20 a 40 zł, zależy od miasta i laboratorium / przychodni.Dowiedz się tylko czy to jest na pewno badanie \"beta hCG\" (czyli z dokładnym oznaczeniem ilościowym hormonu) - a nie samo hCG (czyli samo stwierdzenie, czy ciąża jest - czy jej nie ma).

Gość onkabiedronka
bez przesady :-o tydzien po spoodziewanym okresie test wykrylby ciaze a gin podczas badania ginekologicznego stwierdzilby ze macica jest rozpulchniona i zasiniona co sugeruje ciaze autorko nie wpadaj w paranoje, ciezy nie ma mi gin potwierdzil ciaze ginekologicznie a pozniej przez usg 1-5 tyg po spozniajacej sie miesiaczce dostalam zdj z fasolka, a test pokazal dwie grube krechy w dniu spodziewanej miesiaczki