Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Scooby

kiedy antybiotyk-pomóżcie

Polecane posty

Kobietki, może wiwcie kiedy jest najlepsza pora na branie antybiotyku - lepeij rano czy wieczorem, lekarz napisał, że mam brać 1 h po posiłku raz dziennie, ale nie zapytałam o jakiej porze :-O

chyba rano? zeby sie lepiej czuc w ciagu dnia? nie wiem sama...

no ja też nie mam pojęcia, może to nie ma znaczenia, chodzi mi o to, kiedy należy brać, by działał najlepiej, może ktoś wie.. :-)

Najważniejsze, aby brać ZAWSZE O TEJ SAMEJ PORZE, w przeciwnym razie kuracja nie bedzie miała sensu.... Myslę, że to zalezy od organizmu.... ja osobiście wolałabym wieczorem.

Zadzwoń najlepiej do swojego lekarza i zapytaj sie czy w przypadku Twojego antybiotyku pora dnia ma jakies znaczenie.

Gość mnie się nie pytaj
uwazam, ze najlepiej wieczorem zaczac zazywac , przewaznie wtedy temperatura rosnie :O

Gość wg zaleceń lek. ulotki
pora nie ma nic do rzeczy, ważne żeby rozpocząć branie jaknajszybciej po zdeterminowaniu nazwy choroby, najczęściej bakteryjnej, gdyż antybiotyk tylko ich dotyczy. Istotna jest cykliczność np. co 12h i czas brania np. minim 5 dni, no i czy nadczo czy po jedzeniu, czy w trakcie jedzenia. Szczegóły w t. "4 warunki determinujące zdrowia" na www.vademecum.zdrowia.prv.pl