Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _Gusia_

Brodawka sutkowa w ukryci

Polecane posty

Gość _Gusia_

Witajcie:) Mam taki mały problem-nie problem... Od jakiegoś czasu zauważyłam(a włąciwie to mój chłopak) ze jedna z moich brodawek sutkowych jest cały czas schowana.... Wcześniej tak nie miałam i zastanawia mnie czy powinnam się z tym zgłosić do lekarza a jeśli tak to do jakiego? czy to wogóle groźne jest? czy coś oznacza? i czy może jest jakiś sposób żeby "zechciała wyjść z ukrycia";) Reaguje na zimno(np zimny strumień prysznica, ale gdy juz jest normalna temp. znowu się chowa, podczas gdy druga zachowuje się "prawidłowo"...) Właściwie mnie to nie przeszkadza, jednak wolałabym żeby było narmalnie. Jeśli , któraś z Was Kobietki, Dziewczyny miała podobną sytuacje i zna jakieś rozwiązanie prosze piszcie. Czekam na odpowiedz Aha, mogę jeszcze dodać, że mam 23 l-choć nie wiem czy to ważne... Pozdrawiam Was serdecznie:)

Jeżeli nagle się to stało i jest asymtryczne to pędem do lekarza. Nie chcę Cie straszyc ale to może być coś poważnego.

Gość _Gusia_
kurcze no... właśnie ja sama nawet nie wiem kiedy to się stało, czy tak z dnia na dzień czy stopniowo.... Ale z wygładu ta brodawka nic się nie zmieniła, zadnej asymetrii, tylko to ukrywanie sie:(

Gość _Gusia_
Aha.....i jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała, choć też nie wiem czy to istotne.....:) Mianowicie: moje piersi delikatnie różnią się wielkości, jedna jest odrobinke większa.To minimalna różnica, właściwie tylko ja to zauważam....;) "Nieśmiała" brodawka jest na tej większej piersi.

Gość malaksser
Chodzi o całą brodawke piersiową czy tylko o sutek???

Gość _Gusia_
tylko sutek

Gość na Twoim miejscu bym to
przebadała. Tak profilaktycznie. I zapytała o to jakiegoś sensownego lekarza.

Gość _Gusia_
na Twoim miejscu bym to A wiesz może do jakiego lekarza się chodzi z takimi "przypadłościami"? Bo ja pierszy raz sie z tym spotykam i nie mam pojęcia do kogo pójść:( Pozdrawiam:)

Poszłabym do zwykłego ginekologa. Ginekolodzy przecież też są od badania piersi. Możesz dostać skierowanie na usg piersi czy mammografie czy jak to się zwie. Sa nieraz organizowane bezppłatne akcje dla kobiet gdzie można się za darmo przebadać. Nikt nie powinien się dziwić. W końcu takie badanie każda kobieta powinna robić przynajmniej raz w roku niezależnie od tego czy jej coś dolega czy nie.

może się tak zdarzyć że po zbadaniu rękami lekarz może nic nie stwierdzić. Może np. powiedzieć że taka widocznie ich uroda że jedna jest inna a druga inna. Ale tak naprawdę to tylko usg czy mammografia dają wiarygodne wyniki. Chodzi tu konkretnie o wykluczenie potencjalnej choroby. Natomiast jest coś takiego jak właśnie swoista uroda piersi. Wiem bo czytałam o tym, że są kobiety którym brodawki "chowają" się u obydwu piersi i nawet takie coś można było operacyjnie poprawiać, do czego Cię oczywiście wcale nie namawiam jeśli Ci to nie przeszkadza. Najważniejsze tylko by wykluczyć chorobe.

Gość _Gusia_
na Twoim miejscu bym to Masz racje:)Dziękuje Ci ślicznie🌻🌻🌻

Gość a-g-u-s-i-e-n-k-a-a-a-a-a-a
czesto dziewczyny maja wklesle brodawki ale jka nagle ci sie schowala to do ginekologa skocz:) malaksser Chodzi o całą brodawke piersiową czy tylko o sutek??? [ _Gusia_ tylko sutek chyba odwrotnie, co?? brodawka to to malutkie, a sutek to wraz z otoczka:P

Gość _Gusia_
a-g-u-s-i-e-n-k-a-a-a-a-a-a Ojej, to ja myślałam na odwrót:( Więc odtwornie jest;P:)

Gość _Gusia_
tropikalna pomarańcza Dziekujemy za wyjaśnienia:)🌻🌻🌻 W takim razie moim problemem jest chowająca się brodawka... Teraz już wiemy wszystko:)

Gość a-g-u-s-i-e-n-k-a-a-a-a-a-a
sutek to cala piers :D:D:D hahaha no co ty, pier to piers, a sutek to brodawka wraz z otoczka:D:D:D

Gość upupupupupupuppupupu

Witam , mam chowającą się brodawkę chyba od dzieciństwa , ale nigdy mnie nie bolała więc nie zwracałam na to uwagi . problem był jedynie gdy urodziłam bliźniaki bo nie mogłam tą piersią karmić nawet gdy próbowałam pomóc wypracować tą brodawkę laktatorem , tak jest do dziś , rok temu lekarz zauważył jakieś zmiany w piersiach zrobiłam USG i wykryto małe guzki , pół roku brałam tabletki Mastodynom ( jak dobrze zapamiętałam nazwę), kolejne badanie nic nie wykryło ale od jakiegoś czasu w tej zanikającej brodawce zbiera się gęsty mazia mlecznobiała lekarzowi się to nie spodobało dostałam skierowanie na mammografię czekam na wynik, ale wspomniano coś o nowotworze , czy to może być coś poważnego proszę o pomoc . Bardzo się boję i martwię .