Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaałamka totalna

Mam kopletna załamkę kupilismy stary dom i hoorror sie zaczał

Polecane posty

Gość Zaałamka totalna
Mam mam juz 4 pokoje u góry zrobione na cacy gładz ,panele ,nowe okna ,dzrzwi .Jest tam czysto tylko bardzos ie nosi z dołu . I jak robia ten komin to sie wkuli do sypialni na wylot i jedna sciana jest do odnowienia .

Gość Zaałamka totalna
I straszny bajzel jest na podwórku pełno gruzu ,ogródek jest zaniedbany to pamiatka bo byłych wlascicelach .

Gość a ja jestem do niczego
spokojnie. moi rodzice jak podnosili dach to akurat było lato z wichurami i ulewami - jak w arce noego mieszkaliśmy - lało się po schodach.

Gość a tak z ciekawości
skąd jesteś i gdzie takich robotników znalazłaś?

Gość a tak z ciekawości
bo ja z wawy i u mnie remontuje bardzo dobra ekipa - kończą w następnym tygodniu - mogę ci ich polecic

Gość Zaałamka totalna
Oj to współczuje Ale powiem wam taki komin to jest dziadostwo sadze sa wszedzie ,kurz ,gruz horrorek A ja przyszłam z bloków i jestem wystraszona tym wszystkim :)

no jak niezwyczajna jestes takich atrakcji to normalne. bedzie lepiej.

Gość Zaałamka totalna
Jestem z ślaska a firme w konczy pomógl mi znalezc kominiarz regionalny :) Bo chcialam kopalnie i kominiarza podac do sadu ;)

Zawsze kiedyś musi być ten pierwszy raz ;) Mieszkałam kilka lat w starym domu i po prostu nauczyłam się wieloma rzeczami nie przejmować ;)

Gość Całe życie
No fakt ceny działek, materiałów i fachowców są różne, w zależności od regiony. Ja kupiłam na Pomorzu :)

Gość Zaałamka totalna
Oni robia dobrze i to jest ciezka praca na sloncu caly czas . Tyle nie moga tyle pić nad nimi trzeba stac jak nad małymi dziecmi . Dzisiaj nei potrafi właczyc radia wołali mnie ,żeby im pomóc Dla nich takie pojecia jak turner ,volume sa obce . A po jakims czasie znowu wołali mysleli ,ze wybili korki a to fala im z radia uciekla ..........

Gość Zaałamka totalna
A najgorsze jest to ,że nie mam już kasy jada na ostatkach

trzeba najpotrzebniejsze rzeczy zrobić a potem powolutku. pędzle czy wałki nie gryzą, wiele rzeczy można samemu zrobić. zresztą w domu to nawet wskazane umieć samemu coś podłubać.

Gość no cóż...
kilka pytań. Czy masz umowę na piśmie z firmą. czy zatrudniłaś nadzór budowlany. czy dawałaś zaliczkę firmie.

Gość Całe życie
Załamka właśnie a jak Twój mężczyzna rwie się do roboty czy nic?

Gość Zaałamka totalna
Nie ma umowy Nadzór hmm ich szef jest ich nadzorantem ,bardzo na nich krzyczal dzisiaj jak odwoził ich do domu o 10 zaliczki dałam po 6 dniach 300 zl to niewiele zrobili za nzacznie wiecej .

Gość Zaałamka totalna
Dziołcha on robi od rana do wieczora w pracy na nocki a pozniej w domu do 20 wieczór . Cała gore zrobił sam gładzie ,malował wstawial drzwi ,kładl panle na 70 metrach . Teraz obrania futryny w,wywozi gruz , wykopuje paskudztwa z ogrodu . Ja tez tu pracuje samo zdzeranie tapet na 13o metrów zajeło nam chyba dwa tygodnie cały czas przez całe dnie

łoł tyle tapettt, no musiało być gustownie urządzone;)

Gość Całe życie
No to dacie radę, tylko trzba przeczekać ten straszny czas. Powodzenia :)

Gość Zaałamka totalna
Było przedewszytkim brudno i ściany wymagaja odnowienia ,jak i podłogi . Do tego dochodzi jeszcze piwnica budynek jest cały podpiwniczony . Ludzie w tych samych domkacha maja jak w piwnice urzadzone jak mieszkanie .Pralnie ,spizarnie . Dodam ,że te domki to blizniaki .

dokładnie - musicie przezyć. bedzie tylko lepiej.

Gość Zaałamka totalna
I jeszcze jest taki motyw ,że w zeszłym roku wyremontowalismy mieszkanie o powierzchni 70 metrów w a tym roku sprzedaliśmy . Te remonty sa jzu kilku letnie . A w marcu 2008 kopalnia bedzie robiła elewacje i ine usterki czyli nstp wakacje remontowe

Gość no cóż...
Poproś szefa firmy o kosztorys.(ile Ci powiedział za robotę) (a z tego co piszesz to ja już bym ich wywaliła i nie dawaj ani grosza więcej) Poszukaj nadzoru budowlanego to ci przypilnuje roboty i nie orżną Cię na materiałach. Koniecznie umowa , kosztorys i nadzór budowlany bo ewentualnie to TY będziesz w plecy jak coś sknocą i gdzie ich będziesz szukać.

to bedziesz miała taka praktyke, że nic tylko założyć firmę remontową:D

Gość Zaałamka totalna
Za robote 1600 zł A teraz będe szukac nadzoru to napewno tez coś kosztuje . Oni stawiaja cale domy mam adres ich firmy . Jak ich wywale to kto dokonczy komin? Kogo znajde

Gość Całe życie
z umową i nadzorem na pewno wyjjdzie drożej ;)

Gość Zaałamka totalna
Po klinkierke jade jutro sama zawaliłam z tym materiałem . Szef wydawal sie być uczciwym facetem rachunki bral na siebei mial wiekszy upust i vatem mielismy sie podzielic . Tylko ,że teraz widze ,ze kupaował w najdrozszym punkiem ,ze te upusty sa do dupy bo w innych punktach bez upustwo jest taniej . Przynajmniej cegła wkłady znowu tutaj sa tansze .

Gość Zaałamka totalna
Niech oni juz skończa i idą . O tak mam spora wiedzę na temat materi łow budowlanych wykonastwa metry przeliczam w sekundzie te zwykle i sześcienne ;)

Gość Zaałamka totalna
Ja sama kładłam gładz u siebie w biurze malowałam robiłam podłoge . A jak szukałam do gładzi to chcieli po 20 zł od metra myslałam ,ze pękne . Nic tylko klasc gładzie

Gość no cóż...
jest takie powiedzenie. kto nie dołoży okiem doloży workiem. Znam ja Ci znam...uczciwy:) dobrze, że w porę zobaczyłaś..no i właśnie przed robotą potrzebny jest kosztorys.