Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Espalicus

Satanizm

Polecane posty

Jednak to w chrześcijaństwie istnieje pojęcia dobra i zła.....dobrem wiadomo co jest więc odnaleźć to zło w najczystszej postaci????

Gość solansz
zachwycajmy się naszym życiem ;) jest piękne szukajmy miłości, którą może mijamy codziennie np. na spacerze Trudno być dobrym-ale to jest warte poświęcenia Bóg stworzył człowieka z miłości

Gość solansz
diabeł wybrał miłośc do siebie

Gość solansz
zgadza się ale zło trzeba tłumić w sobie

Gość solansz
łatwiej kogoś zabić niż uratować jak pisałam trudniej byc dobrym

Gość solansz
tylko jeden raz odwiedzamy świat :)

Pamiętam jak jeździłam w odwiedziny do swojej ciotki, spotykałam tam częśto mężczyznę w czarnym płaszczu.....którego wzrok był dla mnie tak przerażający, że jakbym miała opisać jak wygląda szatan - miałby jego twarz. Do dzisiaj nie rozumiem tego fenomenu, że patrząc na kogoś, nawet z nim nie rozmawiając, nie znając Go, można czuć strach i niepokój...

Gość solansz
pozdrawiam dzięki za dyskusję

Sam się bał. Kiedy patrzysz na twarz człowieka który się boi, sama czujesz ten lęk. To zwykła reakcja organiczna. :)

Pewnie tak. Czasami widzę inne osoby, całkiem przeciwne do \"Pana zło\" którym normalnie z oczu dobro i ciepło bije:) i mówię sobie pod nosem \"Pewnie dobry człowiek\".

Espalicus :) Bez obrazy, ale nie miałam otwartych ust z przerażenia i nie darłam się w niebogłosy.... :) Po prostu się go bałam i tyle...., jeszce ten płaszcz. Całkiem możliwe, że był pod nim naguśki - teraz jako dojrzalsza kobitka napewno bym się aż tak nie bała;)

Może był po prostu obcy i dziwny. Taki szaleniec. Mało to wariatów na ziemi? :P

Jednak nie powinno się w sumie oceniać ksiązki po okładce....Bywa, że człowiek o anielskiej urodzie aniołka jest zły od podszewki.

Ja jestem dość ładny, ale za aniołka to się nie uważam, raczej za człowieka samotnego... podobno jestem oryginalny i niezwykły. :D

Zrozum, nie starczy mi po prostu na wszystko czasu. Jestem dość zajętym człowiekiem. ;)

Espalicus---> to w takim razie jesteś moim ideałem ;-) napisz jeszcze, że masz brązowe oczy..

Poza tym na tym właśnie między innymi polega moja niezwyłość... lubię być sam, teraz rozumiesz? :)

przepraszam, że tak odbiegam od tematu dyskusji, na chwilę wpadłam :-)muszę przyznać, że temat ciekawy

Rozumiem, rozumiem:):) Szanuję twoją tajemniczość i naprawdę ja już jestem duża dziewczynka, dużo rozumiem;)