Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ktos18

Przesuszone wlosy

Polecane posty

Czesc wszystkim ;) Znacie jakie domowe sposoby najlepiej na przesuszone wlosy i rozdwajajace sie koncowki ?

Gość jagoda.malina
na przesuszone włosy dobra jest maseczka domowej roboty: 2 łyżki olejku rycynowego (lekko podgrzać) 1 żółtko 1 łyżka soku z cytryny to wszystko nałożyć na włosy (suche lub mokre - bez znaczenia, stosowałam i tak i tak), zawinąć folią i ręcznikiem, można lekko podgrzewać suszarką dla lepszego efektu. Trzymać min 30 minut. Później dokładnie zmyć szamponem (konieczne będzie pewnie dwukrotne umycie szamponem bo to tłuste jest ;])

Gość OUPiS
wg mnie najlepsze są wax i placenta, pierwsze kupisz w aptece, drugie raczej na allegro, albo w hurtowniach fryzjerskich. i olejek rycynowy.

Jest taka domowa maseczka-nakładasz majonez na pól godziny i owijasz w ciepły ręcznik. Wlosy są rzeczywiście bardziej gładsze,odżywione i lsniące. Moja kolezanka ją stosuje. Kiedyś codziennie po kilka razy w ciągu dnia prostowała włosy do pasa aż jej się popaliły. Dziś wracają już pomału do swojego dawnego stanu. Dobra jest też odżywaka z kaszmiru i jedwabiu. W saszetce kupisz na allegro za 5 zł, a starcza na 3 użycia.

ja polecam firmy Kalllos miodowa maseczke i krem all latte-tanie sa za okolo 6-7 zl-w hurtowni fryzjerskiej u radka oraz jedwab do wlosow-4,5 uzywa sie tego kilka kropel i jak juz masz umyte wlosy naloz na nie Fluid jedwabisty dotyk Joanny-7 zl w kazdym sklepie -fajna sprawa