Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam juz dosyc

nadmierne pocenie sie

Polecane posty

Gość mam juz dosyc

koniec.. nie bede dziala juz na wlasna reke :( ide do lekarza tylko do jakiego z taka przypadloscia? a moze ktoras z was byla co wam poradzil i do jakiegi udalyscie sie specjalisty?

Gość mam juz dosyc
moze ktos pomoze?

no jasne:) przeczytaj moja osttania wypowiedz o piciu wody z sokiem z cytryny;) znalazlam tez ETIAXIL uwolnisz sie od potu na 5-7dni,.po jednej aplikacji.utrzyma skore sucha i bez zapachu.niestety nie wiem ile kosztuje ale kolezance kiedys mama kupila i byla w 100% zadowolona pedz do apteki

jesli problem masz powazny to prosze przeczytaj uwaznie calosc; ) Nadmierne pocenie ma najczęściej charakter emocjonalny i zazwyczaj dotyczy pach, dłoni, stóp i pachwin. Przyczyną nadmiernego pocenia mogą być tez choroby ogólnoustrojowe, np. cukrzyca, nadczynność tarczycy, gruźlica i choroby nerek, malaria. W tej sytuacji leczenie nadpotliwości polega na usunięciu choroby głównej.Nadpotliwości można leczyć ogólnie neuroleptykami i lekami hamującymi czynność gruczołów potowych. W przypadku nadmiernego wydzielania potu konieczne jest bezwzględne zachowanie właściwej higieny. Zalecane jest również przestrzeganie kilku zasad w codziennym życiu, tj. unikanie nadmiernego stresu, noszenie ubrań z naturalnych włókien i butów z naturalnej skóry, unikanie ostrych przypraw w posiłkach oraz kawy, mocnej herbaty i alkoholu. Wskazane jest też stosowanie środków zmniejszających potliwość. Mogą to być ziołowe kąpiele oraz antyperspiranty, czyli kosmetyki, które blokują przewody potowe. Skuteczność obecnych antyperspirantów jest niezwykle duża (dochodzi do 90%). Niestety niekiedy, w przypadku długotrwałego stosowania, mogą powodować podrażnienia skóry. sposoby: * jontoforeza - zabieg rozrywania kanałów jonowych w gruczołach potowych z użyciem prądu. Są 2 rodzaje jontoforezy: wodna i z dodatkiem środków cholinergicznych, * zabiegi chirurgiczne - polegające na przecięciu nerwów zaopatrujących gruczoły potowe w danej okolicy bądź na usunięciu gruczołów potowych pod pachami. * wstrzykiwanie śródskórne toksyny botulinowej - jest to niezwykle skuteczne niechirurgiczne leczenie miejscowe. Terapia botulinowa zatrzymuje wydzielanie potu przez gruczoły potowe na okres od 6 do 12 miesięcy. Po upływie tego czasu, gruczoły potowe odzyskują swoją funkcję i pot jest znowu wydalany. Dlatego zabiegi z botuliny należy powtarzać. Do jakiego lekarza udać się po pomoc? Największe doświadczenie w przypadku leczenia nadpotliwości mają lekarze dermatolodzy estetyczni. Ich gabinety są standardowo wyposażone w odpowiedni sprzęt, pozwalający szybko i łatwo zdiagnozować przyczynę i dokładną lokalizację nadpotliwości. W przypadku nadpotliwości u nastolatków (zwłaszcza dziewcząt), można wybrać się do lekarza endokrynologa, którzy zbada zaburzenia hormonalne. wstrzykiwanie tokstyny botulinowej jest bardzo skuteczna i wykonywana przez dermatologa

Gość ząbekkkk
Autorko, ja też miałam ten problem. Żadne antyprespiranty apteczne nie pomagały, lekarz też nic ciekawego nie powiedział. I tu na forum przeczytałam radę. Zrób to, co ja. Kup w aptece dezodorant za około 14 zł o nazwie ANTIDRAL - to specyfik leczniczy. Stosuj na noc na dydepilowaną skórę pod pachami, ale tylko raz dziennie, bo to strasznie parzy ppo zastosowaniu. Na dzień używaj innych normalnych dezodorantów. Po około 3, 4-ech dniach twój problem zniknie, a wtedy stosuj go tak np. co 3 dni. Ale uważaj żeby nie drapać się, jak będzie swędziło, to potrwa około 15 minut i przejdzie. Aha, i nie stosuj tego na dopiero co wydepilowaną skórę, bo ja się tak poparzyłam. Pomoże na 100%. Mnie pomogło, a trzy lata próbowałam innymi sposobami, i wciąż musiałam chodzić w czarnych bluzkach. Od tamtej pory nie mam problemu. Powodzenia

Gość dziękuję postoję
never ever antidralu, dostałam po nim takiego podrażnienie i uczulenia, że dobre parę tyg się to leczyło..:O polecam etiaxil - niebieski - do wrażliwej skóry. problem potu rozwiązał zupełnie (czego antidral nawet w najmniejszym stopniu nie zrobił, dalej się ze mnie lało, a po jakichś 2 tyg dostałam takiego podraż. i uczul. że masakra..) jednak opłaca się te 50zł zainwestować..