Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

facet.rocznik1978

Po jakie licho przyjaźń ?

Polecane posty

Ta na lini facet - kobieta. Czasem przez to nie wiadomo czy ma się u kobiety szanse w podrywie, czy też po prostu zrobiło się na niej dobre wrażenie z charakteru i ina chce się zaprzyjaźnić. Bo jeśli to drugie to człowiek niepotrzebnie marnuje czas zamiast ją olać i szukać gdzie indziej. A młodośc trwa krótko ps: pewne zastrzeżenie. Mój topikj nie dotyczy netu. Tutaj dobrze się z kimś zaprzyjaźnić. Nawet fajnie bo w anonimowym świecie można w relacji przyjacielskiej być w pełni szczerym.

kiedys wierzylam w przyjazn miedzy kobieta i facetem, dopoki jeden moj prawdziwy przyjaciel nie zakochal sie we mnie, wszystko sie popsulo a szkoda, moze zdarza sie taka przyjazn jednak wydaje mi sie ze bardzo rzadko i na zasadzie- on ja traktuje jak siostre, wtedy ok nie m podtekstow, inaczej na ogol zawsze jest jakis damsko-meski podtekst;)

Taka przyjaźń jest możliwa. Sam taką sytuacje miałem i nie widziało mi się podrywanie. Ale jednak jest ten motyw że jak kobieta chce być poderwana to też zachowuje się optwarcie jak w sytuacji gdy chce tylko przyjaźni., W efekcie facet może marnować czas Ach, tak wzieło mnie dziś na podsumowanie kończącej się młodości. Gdzie faktycznie zmarnowało się okazje (czyli podryw) a gdzie nie ma czego żałować (czyli przyjaźń)

Gość Dlaczego marnowanie
czasu ?

Trochę nie rozumiem? Czy to oznacza, że każdą nową znajomosć z kobietą rozpatrujesz w kategorii szukam partnerki/ podryw/ pójście do łóżka itp.? To trochę bez sensu moim zdaniem. A sama przyjaźń pomiędzy facetem i kobietą - temat rzeka. Trudna, bo trudna, ale czasami (czasami!) możliwa. I dlaczego uważasz, że jest to marnowanie czasu? Przez taką dobrą znajomość/przyjaźń z płcią przeciwną lepiej poznaje się - w Twoim przypadku kobiety, ich sposób myślenia itp. Bo chyba przyznasz, że się się różnimy?

albo i nie Masz dużo racji. Taka przyjaźń jest cenna. Ale gdy facet jest sam i lata lecą to czas jest bardzo cenny. Na przyjaźń można sobie też pozwolić mając 80 lat. A życie prywatne układa sie znacznie wcześniej. Poświęcając czas na znajomość, która skończy sie przyjaźnią, marnujemy potencjalne okazje gdzie indziej. Ja napisałem w drugim mailu - jeśli widziałem zainteresowanie moją osobą i w gre wchodziła przyjaźń to nie żałuje że zmarnowałem okazje na to. Ostatnio sobie myśle gdzie się zmarnowało okazje na coś więcej - to jest wazne, nie tamto.

Po części masz racje, ale ... Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, napisałeś, że \"Poświęcając czas na znajomość, która skończy sie przyjaźnią, marnujemy potencjalne okazje gdzie indziej\". Przecież nigdy na początku nie wiadomo jak się skończy znajomość. Czy zwyczajną przyjaźnią czy czymś więcej. Poza tym w trakcie takiej \"niewyklarowanej\" znajomości można poznawać inne osoby. I jeszcze jedno - banał - nie myśl gdzie zmarnowałeś okazje na coś więcej, tylko działaj. Samo myślenie nic nie da :) A tylko się zdołujesz.

albo i nie : Z wielomna twoimi tezami się zgodzę, ok. Chodzi o to że nie wiadomo czy jest się w typie kobiety czy też nie . I przez to niepotrzebnie marnuje się czas. Sposobem może być szybkie działanie, czyli na wstępie komplementy i subtelne zdradzanie zamiarów. Ale częśc kobiet tego nie lubi i wolą stopniowe podchodzenie. Ale cuż, najwidoczniej tak być musi na tym świecie.