Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość terazanna

utrapienie siwych wlosów

Polecane posty

Gość terazanna

Dziewczyny jak sobie radzicie, ja mam 38 lat i 70% siwych odrastajacych po farbowaniu w tepie 2 cm na miesiac! Znalazlam cos takiego i odrazu mam pytanie co o tym myslicie? Kraj pochodzenia: Japonia/Hokkaido Certyfikat: - Wulkaniczna gleba Hokkaido jest wyjątkowo bogata w minerały. Czarny sezam w Oriencie ceniony jest szczególnie jako element diety wspierającej rekonwalescencję. Źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz wapnia, magnezu i fosforu niezbędnych w odnowie tkanki kostnej. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: PRZEPIS 1. sezam wypłukać, moczyć 6-8 h, prażyć na patelni na małym ogniu, ciągle mieszając, do uzyskania orzechowego zapachu. Stosować jako dodatek do warzyw, kremów zbożowych, zbóż i deserów. PRZEPIS 2. WZMACNIA ESENCJĘ NEREK, PRZYWRACA CIEMNY KOLOR WŁOSÓW, RELAKSUJE sezam (2 łyżki) wypłukać, zetrzeć w makutrze lub suribachi, zalać 1 filiżanką wody, doprowadzić do wrzenia, gotować na małym ogniu pod przykryciem 17-20 minut. Całość spożyć tuż po przygotowaniu. Stosować 2 x dziennie przez 4 tygodnie.

Gość a świstak siedzi....
bo sreberka były kradzione.

Gość spielen
Stres powoduje siwienie. A w zasadzie niedokrwioenie mieszkó włosowych oraz przetłuszczające się włosy (nie dochodzi do mieszków powietrze i są słabo odżywione). Mam 32lata i 5% siwych ale inwazja postępuje!Uważam żę należy masować skórę głowy opuszkami kilka razy dziennie, poza tym oczywiście wcierać jakieś witaminki i porządne odżywki z apteki. szampony ziołowe i sama nieo wiem jescze co:-P

Gość terazanna
dziekuje spilen zastosuje jeszcze masaze, tez cos o tym czytalam. Zamowilam sobie ten czarny sezam no i tez zobacze co to da.

Gość spielen
Wiesz, nie znam specyfików o których pisałąś. TYlko lekarka powiedziała mi jak wspomniałąm ze siwieja mi włosy i proszę o jakieś tabsy ziołowe na wzmocnienie, ze włosy siweiją kiedy się przetłuszczają. I od stresu (boz nerwów człowiek trż się poci i włosy się przetłuszczają) Koło się zamyka. Zapytaj lekarke o tabletki wzmacnaijące włosy i paznokcie -najlepiej ziołowe, do tego porządny szamponm i kieliszek szampan aprzed telewizorem;) (też rozluźnia). A z tym masażem to prawda, wszak włosy obumierają z niedokrwienia.

Gość terazanna
zawsze mialam raczej za suche wlosy niz przetluszczajace, ale moze one przy samej skorze sie takie robia, dziekuje za rady, juz czytam wszystko co sie da, bo nie nadążam z farbowaniem a i wlosy sie niszczą. Czytalam jeszcze o odsiwiaczach, ale nie wiem czy w rownym stopniu niszcza jak farby.

Gość uupppp
te odsiwiacze sa podobno szkodliwe dla zdrowia bo zawieraja jakis tam pierwiastek szkodliwy rtec czy cos podobnego nie pamietam dokladnie ale wlasnie gdzies tu na kafeterii ktos pisal o skladzie tych odsiwiaczy

Gość uupppp
ja mam 31 lat i siwieje juz od 10 lat wiec mam sporo siwych wlosow na razie ciagle farbuje bo z natury jestem szatynka wiec widac te siwe a odrastaja mi z predkoscia swiatla wiec co 2 tygodnie bym musiala farbowac a robie to co miesiac albo farba albo szamponetka albo henna zalezy na co mam ochote

Gość Marta*
A z tm sezamem to są jakieś efekty?? Stosuje to ktoś dłużej??

Gość nie widze zwiazku miedzy
masazem skory glowy a siwieniem wlosow. ja ciagle masuje sore glowy wiecznie cos grzebie przy wlosach, wcieram rozne miksturki wiec skore glowy mam na 100 procent dobrze ukrwiona a mimo to mam sporo siwych wlosow jak na 30 latke i zaczelam siwiec w wieku 22 lat

Gość siwaa dama
up

Po sobie widzę, że siwienie jest chyba uwarunkowane genetycznie. Moja mama tak miała, dziadek też. Ja zaczęłam w wieku 18 lat. Szybko zaczęłam farbować, bo ludzie się nade mna uzalali np w tramwaju. Teraz mam 40 lat i jestem całkiem siwa. Farbuję odrosty co dwa tygodnie i już nie wiem co robić z włosami zniszczonymi farbą.

Gość cernor
Jakimi farbami farbujecie te siwe włosy? Ja próbowałam różnych niestety po tygodniu, dwóch siwe już są widoczne- nie mówię o odrostach.

Gość bardzo dobrze pokrywa siwulce
Garnier Naturals