Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawa inkaa

hej, czy duzo jest osob ktore kupily mieszkanie w wieku 24lat?

Polecane posty

Gość kawa inkaa

no bo ja mam 23 i chcialabym bardzo mieszkanie... jestem ciekawa jak to jest z innymi dodam ze jestem singlem to jest wazne, bo kredyt splaca tylko jedna osoba i sniadanie je tez tylko jedna osoba... czy osoby ktore mieskaja same we wlasnym mieszkaniu czuja sie szczesliwe z wlasnego M/

Gość Blublum
Pewnie, że czują sie szczęśliwe! Ja mam 24 lata i marzę o własnym M (chociażby baaardzo malutkim), ale narazie stać mnie jedynie na połowę najmniejszego mieszkania... Ech :(

ja mam 24 i swoje m od roku kawalerka ale wlasne z czego bardzo sie ciesze niema to jak miec swoje mieszkanko!!!!!

Gość ja mam 25 lat
i wlasne mieszkanie 3 pokojowe ale jesli to cos zmieni nie mieszkam w Polandii

Gość kawa inkaaa
ale czy nei uwazacie ze teraz jest taki boom na wlasne mieszkanie? dlatego drożeją one niemiłosiernie, ja bardzo chce, ale to chyba bardziej z powodu mody, zawsze chcialam byc na swoim, ale teraz czuje wieksza presje wlasnie z tego względu ze duzo znajomych tylko o tym mowi i na to kladzie pieniadze.. a to jes troche nie przemyslane gdy kupuje sie mieskanie za 300 tyś gdyż za dwa trzy lata bedzie kosztowalo 200tyś....

Gość ja pod koniec roku bede miala
wlasne mieszkanie (35 m2) :) mam19 lat :) Muszę tylko zapłacić za nie 3 tys zł :) No ale tyle już uzbierałam :P

Gość ja mam 25 lat
nie wydaje mi sie ze tak stanieja te mieszkania a juz napewno nie w wielkich miastach. A poza tym co to znaczy kupic mieszkanie za 300 tys zl jak u nas kupuje sie za 200 tys ale funtow :(

Gość Blublum
Nie sądzę (niestety), żeby mieszkania miały zrobic się za 2 - 3 lata tańsze, a wręcz przeciwnie. Ja jestem w takiej sytuacji, ze nie mam teraz gdzie mieszkać, a na wynajem mnie nie stać, dlatego marzę o swoim mieszkaniu, z którego nikt nie bedzie mnie mogl wyrzucic. Poza tym jeśli masz zdolność kredytową, to jaki sens płacenia komus czynszu, skoro mozesz sama splacac za to rate kredytowa i "powolutku" kupować swoje mieszkanie.

Gość Blublum
ja mam 25 lat--------> ale i zarabia sie w funtach... wiec to raczej bez roznicy...

Gość ja pod koniec roku bede miala
No u mnie to stare mieszkanie pokopalniane (tata jest emerytowanym gornikiem, dlatego moze tanio kupic mieszkanie w ktorym mieszkamy juz 19 lat) .... tak naprawde to jest rodzicow ... jednak oni kupia je za moje pieniadze i przepisza je na mnie, a sami wyprowadza sie do wlasnego domu na wsi :) A do takich miast jak Katowice, Bytom itd. mam najwyżej 30 minut autobusem, więc położenie jest super :)

Gość Blublum
Im a fasion victim-----> Co to znaczy trzeba umieć korzystac z ofert???!!! Jak ktos nie ma pieniedzy to nie kupi mieszkania.. Ja mam 115 tys i nic z tym nie moge zrobic tak naprawde, gdyz mieszkam w duzym miescie i za nic w swiecie za te pieniadze nie kupie nawet 30 metrow...

Gość kawa inkaaa
JA MYŚLĘ ZE JEDNAK STANIEJĄ. teraz jest ogromny boom na mieszkania, ceny ich wrosły o ponad 100%, jesli przez nastepny rok beda powstawaly kolejne jak grzyby podeszczu do tego dochodzi ta nowa ustawa o meiszkaniach spółdzielczych, że mozna je wykupic za grosze.... a przyrost niewielki, wierze w to, że w koncu nie bedzie tylu chetnych na mieszkania, wiec zaczna tanieć....na pewno nie mogą ciągle drożeć, uważam ze teraz nie warto inwestowac bo mozna wiele straci ć... sluchajcie ja mam 23 lata i zarabiam 1500 zl na umowe o dzielo, powiedzcie mi : gdzie ja do ludzi? i tak beda leciec latka i leciec powiedzmy za 2 lata bede miec 2000 -2500 zloty to i tak jest malutko, pomijajac ta chora sytuacje gdy bierze sie kredyt na 30 lat i splaca praktycznie do smierci, przechodzisz na emeryture i cieszysz sie ze masz wlasne mieszkanie, z ztym ze juz dzieci ci wchodza na glowe i czekaja by przepisac je na nie....ech hmmm chyba zwykli ludzie ktorzy nie maja bogatych rodzicow np. takie dziewczyny jak ja, albo musza liczyc na faceta (nie chce, bo nei ludzie byc zalezna, zreszta nie jestem materialistka) albo poswiecac sie pracy, nadgodziny, podnoszenie kwalifikacji, ale w tym pedzie zatracamy i nasze najlepsze lata i moze nam umknąc miłośc... błędne koło....

Gość Blublum
Rozumiem Cię w 100 %, wiem co czujesz i niestety muszę powiedzieć, ze w tym kraju chyba przeciętnego człowieka nie będzie jeszcze długo stac na mieszkanie... Pozdrawiam i mam nadzieje, że Twoje prognozy co do taniejacych mieszkań się spełnią.