Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzisiaj zdalam sobie z tego sp

Osoby pracujące od 9-17. Nie macie wrażenia, że życie przelatuje Wam przez palce

Polecane posty

Mój dzień: wstaję o 7: jem coś w biegu, myję się, maluję, ubieram, wychodzę do pracy. W pracy jestem o 9. W czasie pracy nie mam czasu na siedzenie na kafe, bo szef zawala mnie obowiązkami. Kończę pracę o 17, autobus i do domu. W domu jestem tak o 18.30, przebieram się, robię coś do jedzenia i już jest 19.30. Biorę prysznic, myję włosy i już jest 20, jem coś, oglądam serial w telewizji i o 21-22 padam na pysk.:( W sobotę sprzątam przez cały dzień, robię duże zakupy, a w niedzielę odpoczywam. Mam 30 lat i zero czasu. Nie mam czasu na spotkania ze znajomymi, nic mi się nie chce, jeszcze trochę i wpadnę w depresję.:( Kiedyś pracowałam od 14-22 i przynajmniej mogłam się wyspać i pozałatwiać rano wszystkie sprawy, a tak dzień tak szybko leci, że nawet nie mam czasu na obejrzenie filmu. Też tak macie?

Gość majaca gorzej
pracuje w sklepie zmiany: 8-16,10-18 lub 13-21,dojazd do pracy 1,5 godziny... nie liczac korkow. mam 19 lat,kto ma gorzej? aha,weekendy tez w pracy.

Gość ja tak pracuje
w wole prace w godz. 9-17 niz np. 8-16, albo jeszcze gorzej 7-15 Rzadko wracam po pracy prosto do domu. najczesciej ide na zakupy, umawiam sie do kina, na kawe albo na piwo ;) Co najmniej 2 razy w tyg. jem na miescie. Wacam kolo 21-22, cos tam sprzątne, uprasuje. obejrze chwile tv, czy siąde do netu i kolo polnocy ide spac. Sobota to dla mnie czas zakupow, sprzatania, gotowania, a niedziela to juz tylko relaks, sport, spotkania z przyjaciolmi i rodziną, spacerek, itp.

Gość trochę mam takie wrażenie
co zrobić, kasa z nieba nie spada.

ja tak pracuje---> Praca od 7-15 to byłby dla mnie ideał.

Gość majaca gorzej
zazdroszcze wam tych wolnych weekendow... jutro od 12 do 20...

Gość ja tak pracuje
widocznie jestes rannym ptaszkiem :) mi naprawde jest bardzo ciężko zwlec sie o tej 7.30 z lozka. nie mialabym nic przeciwko pracy np. 10-18. nie spieszy mi sie po pracy do domu. nie ogladam tv, internet tez sporadycznie (glownie w weekendy). Wiadomo, kazdy jest inny :) Poswiec wiecej czasu swoim pasjom i przyjemnosciom to nie bedziesz odczuwala tego , ze zycie Ci tak ucieka. Naprawde tak lubisz biec z pracy prosto do domu?

Gość rtgergtqw
ciekawy temat podnosze !!!!

Nie biegnę z pracy do domu dla przyjemności, ja po prostu wstaję o 7 i jestem tak wykończona, że nie potrafię racjonalnie myśleć. Żeby mieć energię na kino, spotkania ze znajomymi musiałabym wstać o 10.:( majaca gorzej---> Współczuję, bo widzę, że rzeczywiście masz gorzej, ja to chociaż siedzę w biurze, a Ty ciągle na nogach.:(

Gość majaca gorzej
no wiec wlasnie... dostrzez ze inni moga miec jeszcze gorsze warunki... i ci klienci;x

Ja tak miałam kilka lat :-) Wstawałam ok 7, o 8 wyjeżdżałam (korki) na 9. Wychodziłam średnio 17.30, przed 19 w domu (korki) :-) I nawet mi się to podobało :-) jeszcze w domu troszkę zrobiłam :-) na imprezkę czasu starczyło :-P Podstawą jest lubić swoją pracę, niestety mało kto ma takie szczęście... Pozdrawiam pracusiów :-)

Gość pracowitka
Ja mam jeszcze lepiej..zaczynam o 8:30 i koncze o 18:30. W soboty pracuje od 10 do 13:30. W ciagu tygodnia wychodze z domu o 8 rano i wracam najwczesniej o 19:30 ( robie zakupy i pieszo wracam do domu, gdyz caly dzien siedze w biurze przy komputerze i telefonie). Po powrocie gotuje kolacje, sprzatam i biore prysznic. Moj maz wraca kolo 22:00 ( w zaczyna prace o 9 rano...). jemy pozna kolacje, rozmawiamy i idziemy spac. Po takim dniu czasem brak sily nawet na seks:( Jutro moj ostatni dzien urlopu ( 2 tygodnie na rok ). Dobrze, ze chociaz pensja w miare przyzwoita...

Gość dałabym radę
Mogłabym tak pracować i pewnie dałabym radę, ale tylko pod warunkiem, że miałabym wolne weekendy.

Ja do niedawna pracowałam od 10 do 18, mailam daleko więc o 8 musiałam wychodzić z domu, wracałam o 20 :o Totalny brak czasu na życie prywatne. Od lipca rzuciłam tę pracę w pizdu :classic_cool: Teram mam całe dnie dla siebie :P

Gość pogodynka sloneczko
ja narazie jestem na bezrobotnym. ale zawsze jak pracuje znajduje sobie taką prace od poniedziałku do piatku-nie wazne ile zmian.. weekend musze mieć wolny bo wtedy czuje,że zyje i nie tylko samą praca.

Gość pracowitka
Tak, gdy nie ide w sobote do pracy, to naprawde moge sie swietnie zrelaksowac w ciagu tych 2 dni. Mysle, ze gdybym byla singlem, to nie bylabym tak wykonczona. Jednak dbanie o dom ( mamy bardzo duzy) oraz wieczorne gotowanie wyciaga ze mnie sporo energii. Dlatego czesto zamawiamy kolacje z dostawa do domu...choc zadne z nas z atym nie przepada. Martwi mnie tylko fakt, ze na dziecko pewnie zdecydujemy sie za jakies 4-5 lat ( ja w tym roku koncze 26). Zreszta nawet taki termin wydaje mi sie bardzo optymistyczny. Narazie wynajmujemy mieszkanie, a przed kupnem wlasnego i splaceniem ewentualnego kredytu, nie bedzie nas stac na moj urlop... Zastanawiam sie tez, jak to bedzie z wychowaniem dziecka. Przeciez, nie bede miala na to szansy wracajac o godzinie 19 do domu. Nie mieszkam w Polsce, wiec babcie odpadaja - chyba, ze moja tesciowa...ale wtedy nie mam co marzyc o polskojezycznym dziecku. OJJJJJJJJJJ ....jakos to sie chyba ulozy ( zawsze to sobie powtarzam )

no ja tak pracuje od 9-17 a zdomu wychodze o 8 bo musze dojedzac 45min autobusem :(i nic z zycia

Gość tak chyba
a ja nie pracuję, bo nie muszę mąż super zarabia. Zajmuje się domem i dziecmi, a czasami pomagam mężowi w firmie. Mam swoje autko...luksus w pełni.

Gość tak chyba
ale kiedys też paracowałam...nie zawsze mielismy pieniądze...pracowałam w dobrej firmie w godz 7 do 15. było ok, ale teraz jest znacznie le[piej

Gość pracowitka
Szczerze mowiac, mam nadzieje, ze kiedys tez nie bede musiala tyle pracowac. Nie jestem leniem, ale chcialabym jak najwiecej czasu moc poswiecic rodzinie. A gdy dzieci beda mogly isc do przedszkola to z chcecia wroce do pracy...tak do godziny 15 :) Miejmy nadzieje, ze do tej pory tez bedziemy mieli wlasna firemke:)

Gość tak chyba
no to tego Ci zyczę...Fajnie jest "byc w domu" zwłaszcza gdy jest kasa, wtedy można sobie dobrze zaplanowac dzień i dzieciom też (dodatkowe zajęcia w ciągu roku - np. pani z angielskiego u nas w domku)A poza tym mozna wyskoczyc na niezłe zakupy. Nie czuje sie osaczona i nie jestem domowa kurą.Natomiast w domku tworze prewdziwe ciepelko sowa obecnoiścia jak dzieci wróca ze szkoły.

Gość up_________

Gość pracowitka
Dzieki:) Mam nadzieje, ze tak kiedys bedzie. Narazie mamy jeszcze troche czasu, aby jakos z glowa zaplanowac przyszlosc...