Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izabelkaaaaaaaa

Mój psiak mnie uzarł/

Polecane posty

załóż mu kaganiec...bezpieczniej będzie. No i to odbiera poczucie wartości większości psów...

Gość nue
a moze ktoras- dlaczego zatem kupiles takiego psa? nie trzeba chyba go miec, zeby z tego zdawac sobie sprawe

Gość A MOZE KTORAS
OK-izabelkaaaaaa-szanuje twoje wypowiedz-twoje zdanie.Wiem ze np.w Holandii do hodowli przeznaczane sa wylacznie psy ...lagodne.Wedlug tamtejszego prawa,pies nie moze byc ani agresywny,ani nie moze szczekac.Efekt jest taki,ze ich psy sa wyjatkowo lagodne.To uderza.Ja bedac tam kilkakrotnie u przyjaciol,myslalem na poczatku ze oni dodaja jakies srodki uspokajajace do pokarmow.Pozniej dowiedzialem sie ze to wynik polityki hodowlanej...

Gość izabelkaaaaaaaa
Dzieki za podanie namiarów na forum:) Rzeczywiscie zaczne wychodzic z nim w kagancu,wczesniej chodziłam ale wariował dosłownie,kładł się i nie chciał isć,a kilka osob powiedziało mi ze jestem nienormalna zakładając tak małemu psu kaganiec.Kurcze musi sie przyzwyczaić.Moim błędem też jest chyba to ze sie z nim cackam za bardzo.Dzisiaj próbuje mnie zmusić do dania mu jakiegoś innego jedzenia niz jego sucha karma royal.Przedwczoraj dałam mu bułkę sucha i od tego czasu nie chce jesć royala(on nie moze jesc kurczaka ,ani wołowiny bo jest uczulony:/)wiec jest na stale na karmie specjalistycznej,.od dwóch dni prawie nie chce jesc,przetrzymam go az zgłodnieje,tak mi dzisiaj doradził wet jak dzwoniłam do niego.Chce wszystko inne niż royala.Mojemu psiakowi nie można w niczym popuścic:/

Gość psiari
napewno zabraklo czulosci w jego wychowaniu a dzieci to potwory, w ukryciu robia krzywde psom, ten pies gryzie bo mim zdaniem byl malo dotykany z czuloscia

Gość psiari
czy ty nie wiesz ze sucha karma tazkze royal nawalona jest konserwantami ? moze mu niedobrze po niej, biedny psiak

Gość ja teraz
jako wlascicielka super algodnego psa powiem jak go wychowywalam : bezstresowo, bez zadbych klapsow, trzeba duzo cchwalic a jak robi cos nie tak mowic ze robi zle, a nie przechodzic do rekoczynow, male psy sa delikatniejsze na bol, pewnie ktos mu robil krzywde i sie odgryza, wyobrazam sobie ze jakis bahor np wbil mu olowek miedzy zebra, bo mialam tez psa po takim bahorze, i byl znerwicowany i gryzl, mysle ze powinnas traktowac go lagodnie i dotykac w coraz dalsze miejsca tylko czule i krotko w miare az nauczy sie majstrowania przy zebach itp ale nie weim czy sie nauczy, no np gl;askac a potem na spacer zeby kojarzyl dotyk z czym spzytywnym a klapsy reka wszystko zniszcza, pozatym niektozi tak chowaja psy ze bija jak wezma cos do pyska i potem taki pies boi sie wszyskiego, moj jest idealnie lagodny

Gość ja teraz
widzialam nieraz co robia dzieci z psami na spacerach np jedno podnosilo swojego za smycz do gory a rodzice pewnie sie ciesza ze wyprowadza psa dobre dziecko na spacer, pozatym jesli pies jest mlody to dobrze chyba zeby sie wybawil, i gryzl rozne rzeczy bo to jest potrzebne psom do rozwoju szczek