Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiesiaaaa

bardzo sie martwie zez moja cora cos nie tak

Polecane posty

Gość Wiesiaaaa

Dzis konczy 3 miesiace i potrafi jedynie na krotki czas uniesc glowe jak lezy na brzuchu. Malo gaworzy - w zasadzie wcale, nie trzyma sztywno glowy gdy trzymam ja w pionie, nie wyciaga jeszcze raczek do przedmiotow. Caly czas wklada lapki do buzi i ssie paluchy. Jak ja pogilgotam to smieje sie w nieboglsy. Bardzo mnie martwi to ze nie gaworzy i nie wyciaga raczek by lapac zabawki.

Gość 1111111111111
a co na to lekarz? przecież z takim maluchem chodzi sie do kontroli w kazdym miesiącu

mój mały też na poczatku bardzo krótko trzymał główkę w górze jak leżał na brzuszku. Zaczęłam go kłaść w tej pozycji bardzo często, nietylko po kąpieli, ale także w ciągu dnia. Nie pamietam, kiedy zaczął gaworzyć, ale myslę, że powinnaś do niego często mówić. Mój syn powiedział tata jak miał 7 miesięcy.

moja jak nie trzymaala glowki w 3 msc to dostalismy skierowanie na rehabilitacje. tera zjuz sie nawet przekreca i wszystko jest oki. porob z nia takie cwiczenia: 1. zlap jedna reka niunie za plecki a druga za stopki i rob tak zwana kolyske. to wzmocni jej miesnie grzbietu. zrob z 10 powtorzen 2. poloz na pleckach i przekrecaj na boczki....w ten sposob pokarzesz jej jak moze sie przekrecac...... moja po takich cwiczeniach po 2 dniach zaczela sie przekrecac i dzieki temu polubila lezenie na brzuszku i juz trzyma pieknie glowke. co do gaworzenia to ro9znie z tym bywa tez malo gaworzy i w zasadzie nie wymawia agu gu tylko aa, ooooo tak czy owak do logopedy kieruja dopiero po 6 miesiacu