Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iwona__

Brak zaświadczenia z lekcji religii w LO

Polecane posty

Gość Iwona__

Czesc Mam maly problem. Planujemy szybko sie pobrac, gdzies na przelomie wrzesnia i pazdziernika i chcemy miec slub koscielny. ja w LO nie uczeszczalam na lekcje religii, a wiem ze trzeba zlozyc jakies zaswiadczenie zeby dostac slub koscielny. Co sie robi w takiej sytuacji??? Sa jakies przyspieszone 'szkolenia' ??? I co z kursem przedmalzenskim?? Naprawde trwa to az 3 mce?? A slub konkordatowy?? Dodam, ze przyspieszenie ceremonii jest scisle powiazane z ciaza:) Czy moge liczyc na jakies lagodniejsze traktowanie?;) Bardzo prosze o odpowiedz. mimo, ze nie jestem praktykujaca (jak mozna zauwazyc z tresci wypowiedzi:)) bardzo chce miec slub koscielny, mojemu narzeczonemu tez bardzo na tym zalezy. Czy mamy na to w ogole jakies szanse?? z gory dziekuje za odpowiedzi Pozdrawiam:)

Gość mnie zastanawia to
to po co wam ślub kościelny? Białą suknię i wesele można zrobić normalnie biorąc cywilny. Nie ma problemu. Przecież nie praktykujecie. Chyba nie bierzecie ślubu kościelnego np dla rodziców albo dla dziecka? Wiesz że wtedy taki ślub jest nieważny? Zresztą jest tak samo nieważny jeśli nie zamierzasz praktykować zasad religii.

Załatwcie sobie kurs weendwy. Poszukaja w necie są oferty.

mnie ksiądz nie pytał o religię w szkole, dał kartke na nauki (10), poradnie rodzinną (3) i to wszystko.

Gość Iwona__
A mnie bardzo zastanawia co Ci do tego??? Jesli nie chcesz mi pomoc udzielajac odpowiedzi na postawione pytanie to po co marnujesz swoj i moj czas?? Jak bede potrzebowala porad tego typu albo rozwiania watpliwosci w kwestiach moralno-etyczno-religijnych poprosze wprost:) Poza tym radze czytac dokladnie przed udzieleniem odpowiedzi - napisalam, ze JA nie praktykuje. Slub biora przewaznie 2 osoby i uczucia obu nalezy uszanowac. Miarka i xaxa Bardzo dziekuje za rady:) Cieplo pozdrawiam:)

Gość mnie zastanawia to
masz rację, twój wybór, w sumie nie moje zmartwienie;jak ty się z tym czujesz dobrze i będziesz wychowywała dziecko w wierze katolickiej tak jak przysięgniesz przed ołtarzem...to ok

Gość ja zapomniałam świadectwa na
podpisywanie i musiałam donieść, więc raczej musi być.