Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annnulka

impreza klapa

Polecane posty

Gość annnulka

Chcialabym zasięgnąc rady...Robie impreze w domu i zupełnie nie wiem co mam na nią przygotowac(pomijajac oczywiście alkohol:)Nie umiem gotowac, a COŚ należaloby przygotować.Tylko nie mam pomysłu co.Może podsuniecie mi jakies pomysły?

Gość Bananowy_song
powiedz,żeby każdy z gości coś do jedzenia przyniósł i się uzbiera

Ja często przygotowuje zapiekanki. Kroję bagietkę, każdą małą kromeczkę smaruję sosem (olej z oregano i przyprawawami), nakładam pieczarki, pomidorki i tarty ser, wkładam do piecyka i 15 minut i gotowe. To fajna szybka przekąska i bardziej nowoczesna od tradycyjnych kanapek.

Jako \"cos do przegryzienia\" proponuję koreczki, na drewnianej desce rozłóż pokrojone w plasterki róznego rodzaju sery i wędline to zawsze cieszy się powodzeniem na imprezach. Z sałatek łatwych do zrobienia proponuję sałatkę z makaronu rżowego, zielonego ogórka, kukurydzy, koperku i czosnku. Pycha,zwłaszcza do mięs.

Do tego zawsze robię 2 salatki, przygotowuję paletę z różnymi rodzajami serów żółtych, kosz owoców i impreza udana. ;):)

jakies proste sałatki- poszukaj w necie jakichs przepisów (chociazby w dziale gotowanie na kafe ) do tego kolorowe kanapki , owoce, jakies przegryzki typu czipsy, paluszki. :)

przepyszna salatka,zrobienie jej zajmuje 5 min!!! *2 sloiki utartego selera( w salatce smakuje jak makaron,sama nie moglam uwiezyc) *kielbasa szynkowa,albo szynka pokrojona w paseczki ,lub w kostke ananasy z puszki pokrojone w kostke ( 2 puszki) kukurydza konserwowa( 2 puszki) majonez zero przypraw,szybka jest juz slona,kukurydza slodka,przepyszna,gwarantuje i chwilka roboty druga salatka,to moja ukochana,przepyszna grecka kapusta pekinska oliwki pomidory ogorki swieze czerwona cebula pokrojona w krazki sos salatowy knorr grecki(miesza sie go z oliwa lub olejem i woda i gotowe) moze byc kukurydza czerwona i zolta papryka pokrojona w paseczki i oczywiscie FETA (najlepsza z mlekovity) smacznego i udanej zabawy mozesz tez zrobic zapiekanki,jak ktos wyzej sugerowal,oczywiscie,paluszki,czipsy,ciasteczka na wage,mozesz tez kupic kurczaki z grila ,poporcjowac

Jak najbardziej polecam różne sałatki. Ja zawsze podaje tez przekaski slone typu paluszki, jakies ciasteczka i koreczki. Oto przepis na salatke gyros- jest pyszna - polecam. Pokroj w średniej wielkości kosteczki piersi z kurczaka. Odstaw je w marynacie na 20 minut. (Marynata: woda z przyprawą ,,GYROS\" - znajdziesz ją w kazdym supermarkecie\". Potem zlej calosc (kurczaka z marynatą) do garnuszka i goruj do miękkości mięska. Ugotowanego kurczaka odstaw aby ostygl. Przygotuj taką sporej wielkości misę szklaną - ja używam takiej przezroczystej. I ukladaj warstwami: Na dno wszystkie kawalki tego kurczaka ulóż rownomiernie, na to połóŻ cienką wartwe majonezu rózwnomiernie. Na to połóż posiekane w bardzo drobną kosteczke ogórki kiszone. Nastepna wartwa to dość gruba, równomierna warstwa ketchupu. Następną wartwą jest mieszanka kukurydzy z puszki, zielonego groszku i czerwonej fasoli oraz nieco cieniutko pokrojonej cebulki. Na sam koniec cienka warstwa majonezu i rowniez cienka wartwa poszatkowanej kapusty pekińskiej. Salatke oczywiscie naklada sie w ten sposob, aby w kazdej porcji byly wszystkie wartwy. (Czyli tak jakbysmy naladali tort). Naprawde salatka jest pyszna i sprawdzona na imprezach. Ale i nie tylko. Moja rodzina i znajomi ją uwielbiają.

Gość qjuty
jezeli chodzi o te zapiekanki to piekarnik musi byc rozgrzany do ilu stopni?