Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co o tym myśleć

Co myślicie o osobach przychodzących na wesele bez prezentu, koperty?

Polecane posty

Gość nie wiem co o tym myśleć

Bardzo często spotykam się z sytuacją, że praktycznie na każdym weselu trafi się osoba, która przyszła z kwiatami, telegramem, ale nie dała prezentu czy pieniędzy. Oczywiście nie gdybam, tylko naprawdę wiem, że taka sytuacja ma miejsce. Co o tym myślicie? Kiedy byłam bardzo mała rodzice nie chcieli iść na wesele kuzyna, bo po prostu nie mieli pieniędzy na prezent, kiedy kuzyn się o tym dowiedział, to ich wyśmiał i przyznał, że nie wyobraża sobie bez nas wesela- poszliśmy.

Gość Deedee no.2
no to hcyba zalezy, bo jak kogos nie stac napraqwde, no to spoko, ale jak ktoswie, z emoze sobie na to pozwolic a i tak nawet nie pomysli o prezencie to tak... dziwnie troche.

Gość ja czasem ide na wesel bez pre
prezntu na swoim tez nie oczekuje kopert, prezent, jelsi ktos ma takie zyczenie to kupi, jesli nie, to nie po prostu przyjdzie

No tak ... nie ma to jak zrobić weselicho na 200 osób tylko po to żeby się pokazać, dostać kasę i prezenty. Ja będę miał wesele na max 20-30osób. Najbliższa rodzina i najbliżsi znajomi. W jakiejś porządnej restauracji... dobra kolacja i dobre wino. Bez chlania taniej wódy, ogólnego pijaństwa, beznadziejnej spitej orkiestry, wiejskich konkursów i niedobrego jedzenia. I co najważniejsze nie będę oczekiwał od nikogo prezentów ani tym bardziej kasy.

Myślę, że każdy mimo wszystko raczej przychodzi z prezentem. Choćby najmniejszym. Nie musi to być coś kupionego, może być jakiś \"udzial\" w uoczystości, nie wiem, tort, wystrój kościoła czy sali itd. Albo jakiś ładny album? Ja się nie spotkałam z osoba, która nic nie przyniosła, choć przyznaję, że na prezentach mi nie zależy.

a ja się spotkałam z tym, że niektórzy przychodzą bez prezentów, tylko z kwiatami lub kwiatkiem. Całkowicie to rozumiem. Nie każdego stać choćby na najdrobniejszy prezencik. Dla mnie prezenty nie są ważne, chociaż miło jest je dostawać. Dla mnie zawsze bardziej liczyła się pamięć i obecność bliskich i zerwany na łące kwiatek albo wykonana własnoręcznie laurka:) Pozdrawiam Wszystkich!!:)

Gość b. maggie
To w takim razie co myślicie o osobach które przychodzą na ślub, dają młodym w prezencie kopertę, ale pustą. I tacy się zdarzają, tak było na ślubie mojego kuzyna. Mi też nie zalezy na prezentach, ale wg mnie to już jest szczyt chamstwa... Już lepiej nie dać nic niż udawać że się coś dało, a potem i tak łatwo można sprawdzić kto taką kopertę wręczył. Wstyd na całego...

Zeebeedeee --->popieram Cię w 200%!!! Ja chce tak samo jak Ty! Najbliższa rodzina i przyjaciele,elegancki obiad w pięknej restauracji,wino,kawa i ciasto,potem jakas kolacja... posiedziec,pogadac,powspominac w gronie najbliższych nam ludzi... bez potańcówek,chlania,i wiejskich imprez... i to jest moje marzenie :) i tak bedzie!

Koperty należy podpisywać, więc delikwenta łatwo namierzyć. Lepiej dać kwiaty, telegram i złożyć szczerze życzenia, aniżeli dać pustą kopertę.:(

Gość nie wiem czyje to
to ze kogoś nie stać na prezent to nic wstydliwego..a zresztą czy kwiaty nie są prezentem? Dla niektórych wydanie 30 zł na bukiet to też koszt...plus kartka z życzeniami, a te ślubne jeśli są np. ręcznie robione tez parę złotych kosztują...jak ktoś jest studentem, sam się utrzymuje, np. sam sobie opłaca studia, mieszkanie; to może być dla niego niezły wydatek. ale dawanie pustej koperty to szczyt obciachu...:/

Zeebeedeee - jak się nie szuka zespołu odpowiednio wcześniej, to zostają takie chlejusy, pijaczki itp. Żeby znaleźć dobrą kapelę, trzeba się nachodzić. Ja sobie porobiłam odciski na nogach, ale znalazłam :D

Gość Malinka.ka
nigdy nie spotkalam sie z takim czyms:)

Gość ale dobrze
pierwszy raz słyszę żeby przyjść bez prezentu czy koperty. Uczniowie czy studenci...może, ale zazwyczaj rodzice dają więcej. Chodzi mi o wesela w rodzinie. A poza tym są sytuacje, że prezent dostarczyło się do domu przed weselem, więc może coś takiego widziałaś i wyciagasz pochopne wnioski.

Gość skarpetka.
przyszle panny mlode mysla o takich osobach jak najgorzej, bo przeciez po to robia weselicho, aby miec jak najwiecej kopert. Ja z zasady nigdy nie daje kopert, bo to tak jakbym zaplacila za to, ze zostalam zaproszona na wesele

Gość ale dobrze
tzn. idziesz bez zadnego prezentu?

Gość za marne 7 patyków
katis////podpisywać koperty to dopiero jest wiocha. skąd ty jesteś?

Gość za marne 7 patyków

Gość za marne 7 patyków

Gość za marne 7 patyków

Gość za marne 7 patyków

Gość za marne 7 patyków

Gość julala
dwa lata temu mieliśmy nasz ślub, a brat mojego męza i jego dziewczyna przyszli bez kwiatka ani nawet pamiatkowej kartki. Na początku przyszłego roku bedzie ich slub i ustaliliśmy z męzem, że damy im w prezencie jakąś pamiątkową książkę lub album, a tym czasem oni robią już jakies insynuacje typu: że trzeba wesprzec młodych na nowej drodze życia itd. Nam wcale nie powodzi sie lepiej niz im wtedy wiec dlaczego spodziewają sie od nas nie wiadomo czego, skoro my nie dostalismy od nich zupełnie nic.

Gość aaa//aa
najlepiej od razu poprosic młodych o przeliczenie :)