Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaaa...

koleżanka straciła dziecko.. jak z nią rozmawiać?

Polecane posty

Gość jaaa...

moja koleżnaka straciła dziecko.. była w 10 tygodniu ciąży.. chciałabym do niej zadzwonić, pocieszyć, ale prócz "bardzo mi przykro " nie wiem co powiedzieć..

nie dzwon, to nie jest temat na rozmowe, jak ja spotkasz to tylko przytul. To wiecej znaczy niz slowa.

Gość jaaa...
tylko ze ona mieszka w innym miescie i przez kilkanascie dni nie dam rady do niej pojechac..

Ale nie dzwon. To naprawde nie jest dobry pomysl. Znaczy ja tak uwazam.

Gość jaaa...
dzieki.. chyba rzeczywiscie z tym poczekam..

Ja też straciłam dziecko. I pomimo smutnego nastroju było mi miło że ktoś jest w tych ciężkich chwilach ze mną. Może napisz jej że jest ci przykro z powodu tego co ją spotkało, że wiesz że żadne słowa jej pewnie nie pomogą ale gdyby było jej źle to może na ciebie liczyć. Możesz jeszcze coś napisać od siebie ale ważne ze ona poczuje ze są wokół niej bliskie osoby

Gość jaaa...
dzieki.. jak na razie chyba własnie taki SMS jest dobrym pomyslem

Gość niX
Ja też kiedyś straciłam dziecko. Agula ma dobry pomysł. Za jakiś czas zapytaj, czy nie chce o tym porozmawiać. Mi nikt nie zadał takiego pytania i było mi z tym źle. Oczywiście może nie chcieć rozmawiać, nie naciskaj. Każdy ma prawo przeżywać taką tragedię po swojemu. Niech czuje twoją bliskość.

powiedz ze jestes obok, ze moze na Ciebie liczyc, nie wywlekaj z niej nic, powiedz po prostu ze jak bedzie potrzebowac porozmawiac to moze liczyc na siebie, przytul ją, jak sie rozklei niech płacze, to dobrze, niech wyrzuci ten ból z siebie, ja podejrzewam ze zadzwonilabym to zalezy jakie macie uklady jesli dosyc bliskie to mysle ze jak zadzwonisz to ona zobaczy ze nie jest sama, ze ktos sie o nia martwi..

Gość moim skromnym zdaniem lepiej
wyslij jej maila albo prawdziwy list, przemyslisz to co chesz powiedziec i nie palniesz czegos glupiego w stresie w czasie rozmowy telefonicznej, SMS wydaje mi sie zlym pomyslem- jak powiesz jej cos czulego, z klasa, w 180 znakach?

Gość jaaa...
dziękję za pomocne opinie.