Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monika2384

Po jakim czasie pracy należy się macierzyńskie?

Polecane posty

Mam jeszcze jedno pytanie:orientujecie sie czy macierzynski nalezy sie tylko kiedy pracuje sie na umowe o prace?i czy ma znaczenie czy jest to umowa probna, na czas okreslony cz nieokreslony?i czy jesli idzie sie na L4 placa 100% ?i ostatnie pytnie: ile wynosi zasilek macierzynski? z gory dziekuje za odpowiedzi:) Pozdrawiam:) i dobranoc bo juz chyba wszystkie poszlyscie do lozeczek🖐️

Hej castel. Wczoraj juz o tej porze bylam w łóżku. Tez sie ucieszylam ze Sylwia nam odpowiedziala. :-). Dobre pytania castel zadalas na temat tych umow probnych itd. Tez wlasnie sie zastanawialam jak to jest. Jesli chodzi o mnie to czuje sie dobrze tylko nadal mnie nieraz pobolewa brzuch tak jak przed okresem i niewiem czy to jest lewy jajnik czy lewa strona podbrzusza. bynajmniej w tych okolicach. Niewiem czy te objawy sa normalne bo praktycznie okkres juz prawie mi sie skonczyl i tabletek tez juz nie biore, bo zle sie po nich czulam. Tez tak myslalam ze bede stosowac przerywany i w dni plodne prezerwatywe. Chociaz powiem ze jakby byla wpadka wcale bym nie rozpaczala. W dzisiejszych czasach trudno jest sie zdecydowac na dziecko a wpadka to rozwiazanie samoistne. Pozdrawiam i do pozniej. O ktorej castel bedziesz na forum? Po poudniu czy wieczorem. Ja bede wieczorem bo popoludniu wybieram sie z mezem na rowerowa przejazdzke. Pozdrawiam ;-)

A poszukiwania pracy nadal marne. :-( Byla w tym tygodniu na rozmowie o staz z warunkiem 3 miesiecznego zatrudnienia i babka miala do mnie sie odezwac gdy zalatwi wszystko z urzedem pracy i narazie ciasz nie odzywa sie. Zobaczymy. O ja mam jeszcze jedno pytanie zwiazane z umowa o prace. Czy liczy sie do zasilku wychowawczego umowa o dzielo/zlecenie?

Witam Cie Moniko:)No tak,zadalam pytania ale czy ktos odpowie? Mam nadzieje ze tak!u mnie tez z praca ciezko chociaz caly czas zyje nadzieja ze jakas sie znajdzie.wysylam gdzie sie da cv i czekam.Na razie mialam 2 telefony z firm ale pewnie nic z tego nie bedzie bo po rozmowie juz dosc dlugo sie nie odzywaja:( A tak odnosnie ciazy to powoli mysle zeby zaczac brac folik.a Ty bierzesz juz? A planujesz robic jakies badania przed zajsciem?bo ja sie zastanawiam nad tym. nie wiem czy jeszcze dzis wejde na forum bo nie bedzie mnie w domu,ale moze wieczorkiem wpadne i pogadamy:) Na razie koncze i zycze milej wycieczki rowerowej:) 🖐️

Hej castel. Ja pare dni biore juz folik tak na wszelki wielki. Tez czytalam kidys ulotke folika i wskazane jest brac podczas zazywania tabletek a ze ja bralam to tez folik przy okazji. Podobno anty wyplukuje folik dlatego wskazane jest brac podczas anty a wiesz nigdy nic niewiadomo jak sie anty bierze a folik lepiej brac dla bezpieczenstwa dzidzi i dla siebie. Gdyby mi sie dzidzia urodzila z wada cewy nerwowej to bym sobie tego nie wybaczyla ze nie chcialo mi sie brac foliku. Pa pa

Monika masz racje co do folika.tez musze kupic jak najszybciej! Szkoda ze nikt nie odpowiedzial na moje pytania odnosnie tych umow:( Dzisiaj jestem jednak pelna nadziei bo zadzwonila do mnie babka i zaprosila jutro na rozmowe w sprawie pracy:) Mam nadzieje ze w koncu mi sie uda:)A wtedy juz tylko staranka:)Alez bylabym szczesliwa! A jak na wycieczce? pewnie sie udala?:) Pogoda super wiec pewnie bylo milutko! Napisz co slychac a ja juz po malutku szykuje sie do spanka bo jutro na 10 ta rozmowa i to na drugim koncu miasta takze musze wczesnie wstac. Wiec dobranoc i milej nocki zycze:)pa!

Gość mysiaaa2384
Hej :-) Ja zaraz tez sie szykuje spac. To fajnie ze masz jutro rozmowe. Zycze powodzenia!!! O dobrze ze mi przypomnialas o foliku musze dzisiaj wziasc. Wycieczka sie udala. Dzis w koncu yla fajna pogoda. Do jutra :-)

Hej :-) Ja zaraz tez sie szykuje spac. To fajnie ze masz jutro rozmowe. Zycze powodzenia!!! O dobrze ze mi przypomnialas o foliku musze dzisiaj wziasc. Wycieczka sie udala. Dzis w koncu yla fajna pogoda. Do jutra :-)

Gość mysiaaa2384
hej castel. Zdbyla sie na odwage i zrobilam test. wyszla 1 kreska :-(

Hej Monika!Przykro mi ze wyszla jedna krecha:( Ale przeciez to nic nie znaczy wiec glowka do gory:) Zaczniecie sie starac i zobaczysz dwie kreseczki:) A, widzialam ze zalozylas nowy topik?Czytalam,czytalam,dziewczyny radzily Ci starac sie przed znalezieniem pracy,ja jednak troche balabym sie.Pewnie dalibysmy rade ale ja chce byc tego pewna! a co do pracy to bylam na rozmowie i mam czekac w poniedzialek na ewentualny telefon jesli mnie wybiora.Wiec zobaczymy jak bedzie.Mam nadzieje ze pozytywnie. Jestes teraz na forum? Ja nie mialam czasu przez caly dzien bo najpierw ta rozmowa,pozniej zakupy,potem musialam isc z moim pieskiem do weterynarza bo dostal strasznych krost na brzuszku,okazalo sie ze to jakas alergia ale wyglada to okropnie.A po poludniu jechalam jeszcze z kuzynka do miasta po prezent dla kolezanki na jej jutrzejszy wieczor panienski.W koncu jutro wybiore sie na jakas imprezke:) Jak jestes to odezwij sie!

czesc castel !! jestem zalozylam drugi topik i jestem na 2. Przylacz sie do tamtego jesli chcesz. Trzymam kciuki zebys dostala prace. Ide zaraz z pieskiem na dwor. Nieryzykowalabym najpierw zajsc w cize a potem pojsc do pracy.

Castel mam nadzieje ze nie jestes zla ze jestem na drugim topiku???? Zagladalam co jakis czas akurat nie trafilam jak bylas.

Hej Monika! witam po krotkiej przerwie.mialam maly problem z komputerem dlatego sie nie pokazywalam.Oczywiscie ze nie bylam zla ze pisalas na tym drugim topiku:) Co do pracy to dzis niestety nie zadzwonili po tej piatkowej rozmowie,ale jutro i w srode mam kolejne rozmowy wiec jestrem dobrej mysli. Mam nadzieje ze dobrze sie juz czujesz i ze to nie bylo nic powaznego? Napisz co u Ciebie slychac,dzisiaj posiedze troche na forum wiec moze sie ,,spotkamy\'\'?:)

Gość mysiaaa2384
Hej Castel :-) Dzis czuje sie juz lepiej. Tak strasznie mnie bolala glowa ze masakra. U mnie po staremu. Dalej siedze w domu :-( i nie chca mnie na staz i do pracy. Poskladalam podania ale nadal cisza. Wczoraj oznajmilam mezowi gybysmy wpadli to bym sie nawet cieszyla. A moj maz byl zaskoczony i zdziwiony!!! Ale wiadomo przydalaby sie najpierw praca. A co u ciebie slychac???

Ja tez bym sie z jednej strony cieszyla jakbysmy wpadli,nie byloby tragedii no ale lepiej jak jakas dodatkowa kasa by byla.Ostatnio caly czas mysle o dzidzi,czytam w necie i gazetach o dzieciach,w sklepach ogladam ubranka-niedlugo dostane obsesji jakies!szkoda ze nikt mie odpowiedzial nam na te pytania odnosnie umow,no ale trudno.najpierw znajdzmy jakies prace!a jakie studia skonczylas i czy szukasz pracy w zawodzie?

Gość mysiaaa2384
A wiesz ja tez ostatnio robie podobnie do ciebie. Tez czytam na forum o dzieciach i o ciazy itd. Nie wiem co mi sie stalo. Ja skonczylam studia licencjackie i szukam w swoim zawodzie ale jakby sie trafila fajna praca inna to czemu nie. A ty po jakiej jestes szkole?

Gość NIKI..
chcialabym sie dowiedziec jak sie zalatwia macierzynski,pracuje jak fryzjerka i jestem uczennica ,czy podanie mam do szefowej zaniesc czy do cechu

Gość mysiaaa2384
A i skonczylam informatyke w zarzadzaniu tj informatyka + pzredmioty ekonomiczne, i mam dyplom technik ekonomista.

Gość mysiaaa2384
NIKI naprawde chcialabym ci pomoc, ale nie mam pojecia gdzie masz zaniesc. Moze castel wie cos na ten temat

Gość mysiaaa2384
Castel narazie uciekam od komputera, bede przed 22 na forum ok?

Ja tez jestem po licencjacie na kierunku kosmetologia,ale szukam pracy w glownie w slkepach odziezowych w centrach handlowych bo w zawodzie nie mam doswiadczenia.wiec mysle ze szybciej cos znajde jako sprzedawca a wiadomo ze zalezy mi na pracy jak najszybciej.A Ty jaki kierunek skonczylas?

NIKI ja tez niestety Ci nie pomoge.Przykro mi... Ok Monia,postaram sie tez byc.

Gość mysiaaa2384
Juz jestem :-)

Gość mysiaaa2384
jestem :-)

Gość mysiaaa2384
castel wklejam linka jest tu duzo informacji o dzidzi i nie tylko cos w sam raz dla nas :-p