Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość illlkaaaa

spowiedz pomozcie

Polecane posty

Gość illlkaaaa

moj chlopak za dwa tyg bedzie swiadkiem na slubie koscielnym, mama pytanie czy music przed ta uroczystoscia isc do spowiedzi?

Gość blaablaaaaa
nie musi

Gość illlkaaaa
dzieki za odpowiedz, wlasnie mu powiedzialam to samo, a on sie ze man kloci ze tak, ze musi sie wyspowiadac

Gość w czym problem
chce to niech sie spowiada :)

Gość ale przeciez
zggodzilas sie n ato by twój facet byl swiadkiem:O? a nie boisz sie tego co bedzie na weselu ? a idziesz z nim choc na te wesele?

Gość illlkaaaa
on nie chce sie spowiadac:)tylko mowi ze musi:)ja nie mam nic przeciwko:)do wczesniejszej wypowiedzi....bez komentarza:D

Gość xoxoxoxox
znaczy nie musi , ale chyba powinien, skoro jest swiadkiem , to powinien przystapic do komunii

Jeśli wyraził zgodę na to, aby być świadkiem na ślubie kościelnym to tak, łączy się to z przystąpieniem do spowiedzi i tym samym uzyska podpis księdza (na kartce), że do tak owej spowiedzi przystapił.

Gość illlkaaaa
kurcze to w koncu nie wiem:(

Powinien-takie śa nawet wymogi! Ale jeśli nie chce to moze podrobić kartkę do spowiedzi i powiedzieć,że był i pójść do komuni-ale osobiście uważam ten pomysł za durny,bo skoro nie chce(nie chodzi do kościoła i wogle) to po co zgodził się być świadkiem? Pustactwo i tyle!!!!!!

Gość blaablaaaaa
nie ma zadnych wymogow, zadnych kartek do podpisu i innych takich pierdool. nie chce isc, to nie idzie. sama bylam swiadkiem na slubie koscielnym, nie bylam u spowiedzi i nikt nie powiedzial slowa. po prostu nie poszlam do komunii i tyle.

Gość tomii
ja teraz bylem swiadkiem i bylem u spowiedzi ale zadnych kartek nie dawal...takze bujda...jak chce to niech idzie...jesli nie to nie...wtedy komuni nie przyjmie...choc pewnie para mloda by chciala by przystapil jak oni i rodzice i byc moze swiadkowa...

Gość
a to czemu? bo młodzi się mogą bać, co ludzie powiedzą? :/

uważam że jeśli jest świadkiem na ślubie to powinień iść do spowiedzi no chyba że ma jakiś ciężki grzech to nie powinień nawet iść za świadka

Gość tomii
ja teraz bylem swiadkiem i bylem u spowiedzi ale zadnych kartek nie dawal...takze bujda...jak chce to niech idzie...jesli nie to nie...wtedy komuni nie przyjmie...choc pewnie para mloda by chciala by przystapil jak oni i rodzice i byc moze swiadkowa...

No cóż...jesli u was kartek nie ma to oki ale prosze nie pisać że to kłamsto bo mnie obrażacie-u nas sa kartki które należy okazać przed samym slubem-zarówno para młoda jak i świadkowie. Poza tym dla mnie jest bez sensu zastanawianie się nad tym czy iśc do spowiedzi czy nie jeśli się wogóle zgodziło na to, aby być świadkiem...

U mnie rownież nie bylo żadnych kartek więc przymusu nie ma. Jednak myślę, że skoro zgodzil się być świadkiem to powinien iśc do spowiedzi , \"funkcja\" ta do czegoś zobowiazuje.

Gość Stary.O.
moze sie spowiadac kazdemu,na ulicy,bezdomnemu-nawet lepiej!!!!!a ty nie liz dupy klerowi i nabierz rozumu!

Gość ilkaa
zgodzil soie bo tak chial i mnie i wam nic do tego to jego sprawa:)dzieki za odpoweidzi spytamy sie cz w tej aprafii jest taki wymog i jak nie ma to sam zadecyduje czy ma potrzebe pojcia czy nie buziak

to zalezy od ksiedza. normalnie nie musi - moze byc swiadkiem tylko nie przyjmie komunii sw. - tylko trzeba o tym powiedziec przed slubem na zachrystii ale oczywiscie sa tacy ksiaza, ktorzy sie na to nie zgodza - trzeba wczesniej zapytac sie ksiedza (moga to zrobic mlodzi) zeby pozniej przed slubem nie bylo problemu

ja swiadkowalam z chlopakiem, ktory nie byl u spowiedzi. jak bylismy na zachrystii, przed slubem, z obraczkami i zeby dac karteczki ze spowiedzi to sie zapytal (troche pozno) czy moze byc swiadkiem i nie przyjmowac komunii sw. i ksoadz powiedzuial, ze tak (ale nie kazdy ksiadz sie zgodzi)