Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olivia 25 lat

moj facet nie chce dac mi dziecka

Polecane posty

Gość olivia 25 lat

witam, czy mieliscie tak ze swoimi facetami ze ni chcieli miec dziecka?? jestem z moim mezem juz 3 lata po slubie chcialabym miec dzecko ale on narazie nie chce, bo mowi ze nie jest gotowy ze jescze mamy czas, nie jest nastwaiony na zmiany w trybie zycia, zmiany w moim ciele, stres zwiazany z porodem itp itd. ma juz 26 lat, kiedy bedzie gotowy?. pwnie nigdy,... dziecko mowi ze chcialby gdyby mi ktos przyniosl , tak od razu, nie wiem czego boi sie, miliony kobiet w zwiazkach rodzily i przezyly jakos. nie rozumiem go

Gość dowjones
moj nie chce mi dac drugiiego , przekalda to na sprawy finansowe,, doskonale cie rozumiem

Gość a jakie miał dzieciństwo
Czy miał rodzeństwo,czy się musiał nim zajmować.Powody mogą być różne.

Gość a jakie miał dzieciństwo
może poprostu chce się jeszcze nacieszyć wolnością

Gość dowjones
o to chodzi ze jest jedynakiem, a dziecinstwo mial okropne , rodzice prowadzili wlasny interes w ktorym ciagle zapiepszal i wiecznie kasy brakowalo, echh dlugo by o tym pisac , szkoda mi klawiatury,, taki mu los zgotowali jedynakowi

Gość dowjones
mamy juz 5 letniego syna

może poprostu nie jest gotowy zresztą tak jak i mój - niewiem jaka jest wasza sytuacja finansowa , czy mieszkacie razem w karzdym razie postaraj się go zrozumiec bo by rodzicem to wielka odpowiedzialnośc a może on nie jest na to gotowy!

Gość takaprawda
oni muszą się zastanowić, nie jest to wcale takie przyjemne później walczyć po sądach o alimenty, widzenia z dzieckiem itp.

Gość daraaaaaaaaaaaaaaa
ma dopiero 26l a ty chcesz pakowac go w dziecko on sam jest jeszcze nie dojrzały poczejak do 30 dla faceta to optymalny wiek. swoja droga mogłas wybrac o 5lat starszego i byłoby po kłopocie...

Gość boi się
rozklapiochy między twoimi girami...Małżeństwa przed 30 powinny być karane...

Pamiętaj że dziecko to obopólna decyzja, nie chciałabyś chyba żeby pojawiło sie dziecko wbrew jego woli, bo nie była byś chyba szczęśliwa. Poczekaj troszkę. dziecko to nie jest decyzja na \"hop-siup\". Trzeba do niej dojrzeć i sie z nią oswoić.

Gość moj tez nie chce
Jedni faceci chcą mieć dziecko od razu, kiedy tylko partnerka poczuje się gotowa (moja koleżanka po 8 miesiącach chodzenia ze sobą powiedziała swojemu facetowi, że chce mieć z nim dziecko- zgodził się natychmiast), a drudzy wolą planować, odkładać tak ważne decyzje nie lubią zmian- tak jak mój mąż.

Gość nonnn
a co to znaczy, że partnerka gotowa, czym to się objawa, swędzeniem, pieczeniem, itp.

Hej!!! u mnie to wygladało tak: mó maż jak go poznalam był w separacji już 3 lata!! z pierwszeo małzenstwa miał 2 dzieci... i jak zaczelismy sie spotykac na powaznie od razu móił ze niechce już zadnego dziecka!!! ja miałąm wtedy 17 lat i powiedziłam mu ze wcale go niebede zmuszac... byłm w 100%pewna ze jak wpadniemy to usune..(dzis zaluje ze moglam tak wogule myslec) miałam 18 lat jak sie okazalo poronilam.. niewiedzielismy ze jestem w ciaży... ale po stracie jaka bardzo oboje przezylismy zdecydowalismy sie oboje ze Bóg w ten sposub chcial nam powiedziec ze powinnismy miec dziecko.. od tamtej pory sie staralismu.. dzis już jkestesmy malzenstwem... moja rodzina jest taka ze jeli by sie udalo mi zajsc w ciaże poweidzieliby ze slub bierzemy ze wzgledu na dziecko czego niechcielismy wiec sie pobralismy.. i jak sie okazalo jak już wszytko było zaplanowane okazalo sie ze jestem w ciazy!!!! udało sie !!!! jestem w ciaży i bardzo sie oszczedzam by niestracic tego dziecka.. jestem w 26tyg.. i codziennie oboje cieszymy sie z tego!!! mysle ze i na twojego partnera przyjdzie czas... moim zdanie powinnas z nim pozrozmawic jak widzi wasza dalsza przyszlosc.. jesli niebedzie w niej miejsca na dzieco mysle ze taki zwiaek niema sensu.. pozdrawiam cie.. decyzja należy do ciebie.

ja też mam 26 lat i tez nie jestem gotowy na dziecko... chociaz ostatnio widok malych dzieci i kobiet w ciazy przestal mnie draznic, wiec jest postep :) mysle, ze jeszcze 3 lub 4 lata i bede gotowy przewrocic zycie do gory nogami. poki co swietnie rozumiem Twojego faceta...

Gość berrtt
no to facet faktycznie jesteś w sprawach ojcostwa dużo do tylu, tutaj co niektórzy mają po 20 lat i już są ojcami

aha autorko topiku - moim zdaniem dziecka się nie daje... dziecko, a raczej wiążące sie z nim odpowiedzialność, obowiązki, wyzwania i problemy się bierze... bierze sie je na siebie i powinno sie je brac swiadomie... przecież przecież to ma być Wasze dziecko, nie tylko Twoje... berrtt - zdaję sobie z tego sprawe, ale poki co nie cierpie z tego powodu ;)