Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nerwowaaa

Wiem, że to głupie, ale...

Polecane posty

Gość nerwowaaa

Pewnie nie jestem sama w tym temacie, takze pomyslalam, ze sie tym podziele.. Jestem zazdrosna o partnera.. nie tylko pod wzgledem uczuciowym, ale takze o prace.. o to, ze jest wsrod ludzi.. Ja wlasnie zaczynam 9 miesiac ciąży. Pomimo, ze wygladam i czuje sie dobrze to caly czas mysle ze jestem niepotrzebna... i skazana na siedzenie nw domu.. Pracowalam do konca 6 miesiaca.. w lipcu tez brobilam sie na studiach.. Czulam sie wtedy potrzebna.. a teraz?? Partner jest kochany.. robi wszystko by byc ze mna jak najczezsciej.. Z rownowagii potrafi mnie wyprowadzic to, ze mowi to jakiejs kobitki od zamowien zdrobniale "Iwonka" chociaz wiem, ze wszyscy tak do niej mowią..:O - nic mu narazie nie mowilam, ale przykro mi sie wtedy robi:( Od paazdziernika zaczynam zaoczne studia.. moze wtedy mi sie poprawi.. bobasek tez bedzie wiekszy;) Pocieszam, sie ze do pracy wroce najpozniej gdy dzicko skonczy 2 lata... ale podejrzewam ze wczesniej moze juz po wakacjach 2008. Pocieszam sie w ten sposob, bo wiem przez co przechodzi moja znajoma.. zaczela sie leczyc na depresja.. Wczesniej pracowala.. bywala wsrod ludzi.. a kiedy wieli slub i przeprowadzili sie do jakiejs dziury, zaczela leczyc sie na depresje..:O nawet perspektyw na prace inie ma ze wzgledu na dojazd i brak opieki nad dzieckiem, a i mezulek ciagle w trasie bo prace zmienil.. i teraz przyjezdza 1 na tydzien czy raz na 2 tyg:O Jest zalamana.. on widac traci do niej szacunek.. widac to po sposobie w jaki sie do niej odnosi... Zastanawiam sie co zrobic.. by podniesc wlasna samoocene.. czy bez praccy i tylko sprawujac opieke nad maluszkiem jestem w stanie?? Hmm.. czas pewnie pokaze.. Czy ktos czuje sie podobnie?/

Gość vagrontonitalia
Prowadź NORMALNE życie. Czy ciąża oznacza koniec świata ? Spotkalam w tamtym tygodniu koleżanke (8 miesiąc ciąży), prowadzi samochód, zalatwia sprawy na mieście, urządza dom, spotyka się ze znajomymi. Od tego siedzenia i myślenia oszalejesz.

Gość nerwowaaaaa
Chyba zle mnie zrozumialas... ;) Tez prowadze samochod robie zakupy.. zalatwiam formalności.. Chodzilo mi bardziej o to, ze nie bede spełniac sie zawodowo:) Inaczej sie czlowiek czuje kiedy chodzi do pracy.. a inaczej w czasie karmienia:O kiedy to wysjcie na zakupy czy do urzedu .. staje sie wyzwaniem:O Tak mi sie przynajmniej wydaje..

Chyba wiem o co ci chodzi. Ale, wierz mi, jak już urodzisz, to nic nie będzie dla ciebie ważniejsze od dziecka. A poza tym, koleżanka wyżej słusznie sugerowała. Co stoi na przeszkodzie żeby widywać się ze znajomymi? Dlaczego uważasz, że jesteś niepotrzebna? Jesteś potrzebna i swojemu mężowi i dziecku. Nie daj się ponieść czarnowidztwu.

Gość nerwowaaaaaa
Hm.. odnosnie znajomych.. to chociazby kwestia dojazdu- nie mam dobrej znajomej na miejscu... a w przypadku kolezanki to kweestaia prawa jazdy i samochodu;) Niby proste??? A jednak nie do konca. I takich poprzeczek jest wiecej... juz nawet mysle o tym by zaczepic sie w pracy w jakims przedszkolu;)

Mówisz że czujesz sie niespełniona. A może jak urodzisz to zaczniesz sie spełniać w roli matki (wiem to nie to samo co praca i studia) jednak to także ciężka i wymagająca czasu i poświęcenia praca.

Gość pooooooooooodnozse

Gość czemu w przedszkolu
?

Gość ja zostalam w domu
Miałam urodzić dziecko, 5 m-cy być z dzieckiem w domu, a potem moja mama miała zajmować się synkiem, a ja miałam wrócić do pracy- moje plany wzięły w łeb. Nagle pieniądze, które zarabiałam przestały być dla mnie ważne, nagle kontakt z ludźmi przestał być ważny, bo to dziecko okazało się najważniejsze.

Gość nerwowaaaaaaaaaa
ja zostałam w domu---> takiego obrotu spraw nie wykluczam;)

u mnie sytuacja jest podobna Myslalam ze jak coreczka skonczy pol roku wroce do pracy Jutro konczy roczek a ja nadal jestem z nia w domu Uwielbiam spedzac z nia czas prawie codziennie czyms mnie zaskakuje Od kilku dni sama chodzi Praca??? Tak ale wroce do niej za jakis czas...

Gość nerwowaaaaaaaaaa

u mnie sytuacja jest podobna Myslalam ze jak coreczka skonczy pol roku wroce do pracy Jutro konczy roczek a ja nadal jestem z nia w domu Uwielbiam spedzac z nia czas prawie codziennie czyms mnie zaskakuje Od kilku dni sama chodzi Praca??? Tak ale wroce do niej za jakis czas...

Gość nerwowaaaaaaaaaa

Gość pooooooodn