Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Norah

Cytologia, badanie piersi

Polecane posty

Chodzicie się badać regularnie? Ja ostatnio się zszokowała, że aby zrobić sobie regularnie cytologię to za każdym razem muszę płacić! Przecież to chore, wydawalo się, że NFZ refunduje takie badania? A może lepiej korzystać z badań profilaktycznych? Ale jak się na nie załapać?

Gość *allma85*
Ja ostatnio byłam u pani ginekolog, która pracuje w nfz i odziwo sama zrobiła mi cytologie bezpłatnie! Więc istnieją jeszcze dobrzy ludzie na świecie. Nie we wszystkich bezpłatnych przychodniach tak jest, w niektorych byłam zmuszona zapłacic, najdrozej jest jednak prywatnie, Prywatnie nie znaczy też lepiej. pozdrawiam

To miałaś niesamowite szczęscie allma:) Naprawdę, aż ci pozazdrosić takiej lekarki? Mnie naprawdę szlak trafia, że muszę płacić, a przecież chcę dbać o siebie, i o swoje zdrowie, a to jest ciężkie jak na każdym kroku wołają\" Płać\" a jak przeczytałam w necie jestem za młoda, żeby zrobić cytologię na badaniach profilaktycznych.

Gość telefon zaufania
a od jakiego wieku jest bezpłatnie ?

Gość ja ostatnio byłam
u gina i też zrobiła mi bezpłatnie cytologię, to chyba zależy od sytuacji finansowej danej przychodni, sama nie wiem.

Cytologia przysługuje nam bezpłatnie raz na pięć lat, podobno. :o

Gość kamelia....
ostatnio byłam na bezpłatniej cytologi=wprawdzie są w internecie adresy gdzie ją wykonują refundowaną przez NFZ ale jak dzwoniłam to mówili,że juz po akcji i że mam zapłacić wkońcu trafiłam na numer gdzie odrazu mnie zaprosili na bezpłatne badanie-powiedzieli że bezpłatne przysługuje co3lata.

Ano, dlatego dobrze jest zrobić cytologię raz w roku. Nawet prywatnie. Zdrowie nie ma ceny.W przypadku stwierdzonej nadżerki -raz na pół roku.

Gość AprillGirl
Anusia :) Zakochałam się w Twoich zimowych zdjęciach....są poprostu ''cudne'' Pozdrawiam serdecznie :)

Gość ewelina//
30, 35 zł. Takie oferty są w internecie. Ja mam w przychodni za darmo. Nikt nie karze płacic.

Gość ewelina//
każe

Gość norcia
To szczęściara, bo mi każą.. nawet za badanie krwi płacic:P co mi się strasznie nie podoba, ale może powinnam poszukać w innych przychodniach, może tam będę mogła zrobić jakieś badania profilaktyczne np. serducha:)

To szczęściara, bo mi każą.. nawet za badanie krwi płacic:P co mi się strasznie nie podoba, ale może powinnam poszukać w innych przychodniach, może tam będę mogła zrobić jakieś badania profilaktyczne np. serducha:)