Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia8

taniec a ciążą

Polecane posty

Gość Kasia8

W październiku rodzę. Za kilka dni idę na wesele. Czy mogę tańczyć, czy raczej nie powinnam? Tańczylyscie w ciązy?

Gość bziczek
zależy od Twojego samopoczucia. Ja też rodzę w październiku, na weselisku byłam w ostatnich dniach czerwca, też sie nie oszczędzałam. Ale byla dziewczyna, która wówczas zaczynała 9 miesiąc i wywijała lepiej od niejednej nieciążówki :) Ja własnie wróciłam z wakacji i mamy sie cudnie. Więc wszystko zależy od Twojego stanu zdrowia i checi :)

Ja przetańczyłam wesele brata. A byłam w 9 miesiącu (24czerwiec wesele, 22 lipiec urodziłam), dzień wcześniej wyszłam ze szpitala. Jeżeli tylko będziesz czuła się na siłach, to myślę, że nie będzie przeciwskazań. Najlepiej jak zapytasz o to lekarza:D Pozdrawiam i życzę łatwego porodu i ślicznego bobaska!

Gość Sarfga
Ja slyszalam ze moze to byc szkodliwe dla dziecka

Gość elinova
A moja siostra przetańczyła całe wesele. Było to pod koniec października, a 12 listopada urodziła synka. Lekarka jej powiedziała, że to dobre ćwiczenie przed porodem. hehehehe :-)

Gość magii
taniec wycisz i uspakaja :D ma terapeutyczny wpływ, jezeli nie jest uciążliwy a spokojny i zharmonizowany z naszym ciałem nie zaszkodzi a bardziej pomoże. W takim tańcu można odpocząć nie tylko fizycznie (pozbywamy się np. toksyn z naszego orgaznizmu, pracują mięśnie itd) ale i psychiczne, kobieta po takim terapeutycznym tańcu czuję się ...lekka i piekna :D Dla kobiet , które mają ciąże zagrożoną z wiadomego powodu niewskazane. Jak ktos ma wątpliwości najlepiej zapytać się własnego gina.

ja własnie tez ide niedługo na wesele i sie zastanawiałam nad tym...dobrze sie czuje, nie ma zagrożonej ciązy więc chyba potańczyć nie zaszkodzi... No bez przesady, żadne tam wywijasy, przekręty itp, ale potańczyć sobie można:D Juz sie cieszę:)

Gość magii
oczywiście że tak :D jak będziesz tanczyć tak jak tobie najlepiej pasuje to na pewno będzie dobrze :) miłej zabawy :0 :0:0

Gość merynos
Hej dziewczyny nie polecam tańca w pierwszych trzech miesiącach ciąży, bo mi samej zaszkodził, to był taniec brzucha i niestety za bardzo stymulował mięśnie macicy pobudzając je do skurczów. Ale teraz w 4 miesiącu dostałam dyspenzę od lekarza i mogę już wrócić do mojej pasji. Doskonały sposób na relaks więc jesli nie ma przeciwwskazań polecam!!!

Gość gość
Ja właśnie wyszłam ze szpitala po tańcach na weselu... stwardniał mi brzuch. Jestem w 31 tygodniu. Taniec ok ale z umiarem (dużym).

Gość gość
Ja tańczyłam na weselu w 34 tyg i było wszystko ok. Ale bez szaleństw i podskoków. Pokręciłam bioderkami i tyle.

Gość gość
ja w 30 tc byłam na weselu do rana w szpilkach i tańczyłam normalnie tylko nie skakałam i nie biegałam w żadnych wężykach. Ty pewnie nie masz jeszcze brzuszka więc spokojnie możesz szaleć, ja musiałam juz uważać żeby ktoś mnie nie trącił itd no i z takim brzucholem cięzko by było tańczyć kankana :D

Gość gość
Ja w 6 miesiacu bylam na imprezie nie pilam.nie palilam.potanczylam.sobie i wricilam po 3 godz do domu

Gość 19ewelaaa89
ja jestem w 12 tc., jestem instruktorem tańca i pracuję do chwili obecnej. Sam lekarz powiedział że jeżeli ciążą rozwija się prawidłowo, nie ma żadnych przeciwwskazań. Ruch jest wręcz wskazany. Mój dzidziuś rosnie jak na drożdżach i ma się dobrze :) A co dopiero jednorazowa zabawa na weselu. ;]

Gość gość
ludzie... tanczylam chodzilam na silownie 3 razy w tygodniu a dwa razy na basen, tanczylam od poczatku do 9 miesiaca. w zyciu mi nie przyszlo do glowy zeby zaprzestac aktywnosci fizycznej... najlepiej to rozlozyc sie na kanapie czekolada w reke i obrosnac tluszczem...