Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasska188

biel zębów

Polecane posty

Gość kasska188

polecicie mi jakąs paste lub żel wybielający zęby...chcę je wybielic o 2-3 tony a do dentysty nie pójde bo mnie poprostu nie stac

Gość wc piker*

Gość maliszka
Jak można sprawdzić czy zęby mają odpowiedni kolor - ciężko to ocenić patrząc w lustro ;-) Jest na to jakaś metoda?

Gość falafele
Paski whitestrips - na allegro koszt około 50 zł. Przyklejasz je na pół godziny rano i wieczorem, dodatkowo masz tego paska więcej, jeśli masz szeroki uśmiech, to możesz sobie dociąć, ja tak robiłam, wybieliłam sobie do piątek ząbki. Kolor zębów zależy od koloru kości - ja nie paląc, miałam żółte jak nutria - do teraz jak przeglądam zdjęcia z gimnazjum to masakra... Mając 16 lat pierwszy raz wybieliłam - po 7 dniach miałam autentycznie białe jak kartka papieru. Jest minus, bo podobno to niszczy szkliwo, przez czas wybielania i chwile później bolały mnie zęby, musiałam uważać jedząc gorące lub zimne. Następny raz wybieliłam zęby w wieku 20 lat, ale to tylko dlatego, że zaczęłam palić i chciałam mieć jeszcze bielsze. Efekt ten sam. Do teraz mam bialutkie, może już nie tak bardzo jak wcześniej, jednak efekt sie utrzymuje :)

Gość olicka
Wystarczy pasta ajona i dbanie o dietę. Nie wierzę w sztuczne metody wybielania, bo one nic nie dają w praktyce. Zęby będą białe, ale przez tydzień, miesiąc? Biel trzeba wypracować i w cale nie jest to takie proste.

Gość makiczka
Dobra pasta to chyba trochę za mało... Od 6 lat palę, jedna kawa przed wyjściem do pracy, a kolejna w ciągu dnia w pracy. Miałam już wszystkie znane z Tv pasty i w dalszym ciągu jest to samo - moje zęby wyglądają po prostu fatalnie ;/

Gość olicka
No to olej te telewizyjne, a korzystaj z tych, które coś dają - ajona robi różnice, a niby nie jest pastą wybielającą. Przetestuj - może niewiele cię dzieli od normalności? Wcale nie jest tak, że wybielanie zębów musi trwać wiecznie - wszystko zależy od ciebie.

Gość makiczka
Tylu pozytywów się naczytałam na temat tej ajony że muszę przetestować. Mam wrażenie, że dla moich zębów to już za późno, ale to tylko kilka zeta, więc czemu nie. Na pewno przypomnę się tutaj, jeśli cokolwiek to zmieni ;-)

Gość gość
Warto - nie jest tak, że efekt będzie magicznie po 3 dniach, ale po kilku tygodniach po fotkach zauważysz różnicę, bo tak patrząc codziennie w lustro raczej bardzo trudno jest o spostrzeżenie zmian. No ale działaj ;-)