Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wróżka Esmeralda

Zadłużenie-proszę o poradę!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Wiem,że zadłużenie to moja i tylko moja wina..jednak całkiem o nim zapomniałam.Aż do teraz...dzwonili do mnie z firmy windykacyjnej,że mam zapłacić całość długu do jutra bo jutro sprawa trafi do sądu jeśli nie zapłacę całości i nie ma możliwości rozłożenia na raty już.Sprawa dotyczy długu z firmie PLUS GSM :( Bardzo boję się sprawy sądowej i nie chcę do tego dopuścić jednak choćbym się zesr...a to do jutra takiej kwoty nie uzbieram.Pani,która do mnie dzwoniła powiedziała,że jak jutro nie dostanie faksu potwierdzającego wplatę to przyjadą do mnie inspektorzy z Warszawy...co moge zrobić?Czy jesli wplace chociaz czesc dlugu to sprawe da sie jeszcze zatrzymac przed sadem????????? Błagam napiszcie :(

hmm z tego co wiem to mozna napisac podanie o rozlozenie platnosci na raty, znajoma niedawno tak robila ale czy sie zgodza to nie wiem a nastepnym razem uwazaj, powodzenia.

Gość zawsze na poczatku dzwonią
i mowią o splacie calego dlugu. Myślę, ze jezeli wplacisz chociaz czesc powiedzmy 30 % to troche ich to udobrucha i wtedy mozesz poprosic i splate w ratach , ale musisz podac konkretne terminy i trzymac się , bo inaczej bedziesz miec sprawe .

Gość zawsze na poczatku dzwonią
... i trzymac się tych terminow - tak miało byc ;)

Edytek-dziekuje,ze napisalas...ale zanim ja napisze podanie i oni je dostana to juz chyba bedzie po sprawie bo mam czas do jutra na splate :(.Ja mam niecałe 800zł jednak dla mnie to duza kwota poniewaz pracuje od miesiaca dopiero i wyplate mam 10-go :( Myślalam,ze pomimo ich grozb zaplace chociaz czesc zadluzenia przefaksuje to i powinno to zatrzymac sprawe choc na troszke ...

Oni dzwonili kilka dni temu i powiedzialam,ze wplace calosc jednak nie wplacilam i teraz mowia,ze ich oszukalam i oni jutro napewno przekaza sprawe dalej jesli nie zaplace calosci a ja nigdy w zyciu nie uzbieram do 15 jutro takiej sumy :(

Gość upupuuuuuuuuu
nie trzeba było kłamać

Gość upupuuuuuuuuu
jesteś teraz osobą niewiarygodna wiec nie dziwie im sie

czy to jest tak duza kwota, ze nie moglabys pozyczyc od kogos komu moglabys oddac np w 2 ratach? O jakiejs znajomej osobie mowie chociaz nie powinno sie łatac 1 długu kolejnym..

Gość damgm
Booooshhh... to po co im cokolwiek obiecywałaś???? Ja w ogóle nie rozumiem, jak można nie spłacać długów i sądzić, że sprawa "przyschnie". Przecież od dawna wiedziałaś, ze masz dług. Jakbyś spłacała po 30 zł miesięcznie pewnie by go już nie było.

Gość ludzie po cholere
bierzecie komory na abonament, kredyty i inne bzdury skoro nie macie ani grosza na czarna godzine? chyba sie wam w glowkach posikalo!!!

gdyby oddali sprawe do sadu to wpłac chcociazby 30 zl. kwota sie zmniejszy i sprawa sie przeciągnie... ja tak robie za jakiejs oc ktore mi przyszło i umowa nie zostala wygłoszona...

Gość upupuuuuuuuuu
wpłać tyle ile możesz i prześlij im dowód nadania i może uda Ci sie ich wyprosić o zwłokę

Gość upupuuuuuuuuu
bo pozniej Ci jeszcze koszty sądowe dojdą, a to nie jest mała kwota może weź kredyt?

Tequilka -dziekuje...co do wypowiedzi powyzej...nie znaliscie ani nie znacie mnie wiec prosze o zachowanie komentarzy dla siebie po co i dlaczego? A wlasnie dlatego...Teraz sprawa dotyczy dlugu...Jutro wplace wiec tyle ile mam a pozniej reszte..jesli przefaksuje dowod wplaty chociaz na 20 calej sumy..to powinni mi chyba dac jeszcze kilka dni na splate reszty?

Gość ludzie po cholere
wplacaj sama systematycznie raty o stalej kwocie i terminie, a na poczatek tylko ile po prostu mozesz..

Inspektorzy? Jacy inspektorzy? :D Ktoś Ci jakąś bajkę wciska. Wpłać te 200 zeta, napisz pisemko, że pozostałe 600 zł wpłacisz w 3 ratach po 200 zł co m-c, przefaksuj im to jutro i dowód wpłaty, i olej ich ciepłym moczem 🖐️

Gość Wielbiciel ma rację
zrób tak jak pisze i spoko.:) Pozdrawiam.

Wielbicielu- właśnie Ciebie szukałam bo Ty zawsze pomozesz :D Wyraznie Pani mi powiedziala,ze specjalnie przyjada z Warszawy do mnie jacys inspektorzy...sama byłam w szoku ale nie znam sie na tym...Wplace napisze i poczekam,co bedzie dalej...Dziekuje Ci bardzo :)

Gość wiem co pisze
firma może ci naskoczyc,długi wobec telefonii komórkowej ulegaja przedawnieniu po 2 latach odsyłam na www.advokat.com.pl poczytaj tam sobie

Gość wiem co pisze
aha i wiesz co firmy windykacyjne nie moga cie zaskarzyc nasłac komornika ani wejśc na konto mogą tylko polubownie załatwiać sprawy żądaj od nih poleconego z dowodem sprzedazy przez GSM twojego długu i zobacz daty na stronce co ci podalam porad udzielaja adwokaci wiec warto tam zagladac tam napisz o tej sprawie i zobaczysz co ci napisza

Dziękuję \"wiem co piszę\" napewno zajrzę na tą stronkę :) pozdrawiam...z tego co wiem faktury są za 2001 rok,wiec juz dawno zapomnialam o tym długu...

Gość Wróżke Esmeralda
Bardzo mi pomogłaś podając tą stronkę dziękuję :) Dużo się tam dowiedziałam.