Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mata dla kota

obwodnica Augustowa - TAK czy NIE???

Polecane posty

Gość Mata dla kota

co sądziecie? ja jestem zdecydowanie ZA.

Gość stanowcze
NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość też pytanie
jasne,że TAK

Gość za a nawet przeciw
tak. a zielone oszolomy co stawiaja zycie roslinek i ptaszków ponad zycie i zdrowie ludzi niech spadaja na bambus :O

Gość słońce toskanii
Tylko jak zabraknie tych ptaszków i roślinek to i życie ludzkie zaginie.... Beton i asfalt nie są życiodajne!!! To proste a tak trudno zrozumieć :o

Pytanie jest bez sensu-obwodnica jest potrzeba ,problem tkwi w przebiegu trasy. Ekolodzy nie są przeciwni budowie obwodnicy.

Gość tak ale inną trasą

Gość tak ale inną trasą
nie przez Rospudę!!!!!!!!!

Gość kot killer
to jest kretynizm. na obszarach objetych tym programem natura 2000 nie mozna nic budowac. unia tez wyraznie powiedziala ale debile polacy oczywscie nie rozumieja co sie do nich mowi, jasne wybuduja i dostana kosmiczne kary a kto zapalci polak bo jest kretyn. niech nas wywala z tej unii w koncu bo jestesmy posmiewiskiem dla calej europy

Gość tak ale inną trasą
to nawet nie chodzi o naturę 2000. Bo u nas 60% jest nią objętych ale o to, że Rospuda była dawno przed nami po co ją niszczuć?? Kto dał nam prawo? I nie jestem ekologiem

\"debile polacy oczywscie nie rozumieja \" mylisz się polacy rozumieją,tylko w grę wchodza poważne inwestycje w które zamieszany jest też minister środowiska.Taki układ polityczny.Jeśli dojdzie do złamania prawa to tylko dzięki niemu,a kare poniesie cała Polska

Gość za a nawet przeciw
słonce toskanii -ale przez jedna rospude przyroda nie zginie!! ten problem bedzie ciezko rozwiazac . ciezko bedzie osiagnac kompromis. dlatego w tym przypadku jestem za. a na przyszłosc trzeba po prostu robic projekty zgodnie z ochrona przyrody!! wtedy nie bedzie takich problemów. tutaj kolejny projekt to koszmar dla ludzitam mieszkajacych!! ps- jestem z zupełnie innej czesci kraju

Gość niestety juz exwczasowicz
Byłem ostatnio w Augustowie i facet z motorówki (mały rejsik sobie zrobilem:) opowiadał, ze robią wielkie halo, a Rospuda jest tak malutka, ze nie ma sie o co zabijać, wokół jest mnóstwo pięknych terenów. Mówił, ze to media zrobiły z Rospudy jakąś potężną dolinę, a to nieprawda. To chodzi o mały skrawek tego pieknego terenu (tak tak ja uwielbiam przyrodę), który zabrałaby autostrada. Naprawde jak tam nie byliście (byłem 2 tygodnie) na dłużej to nie wiecie jak uciążliwe są tiry - własciwie jadą nieprzerwanym ciurkim przez środek miasta. Miałem hotel po drugiej stronie ulicy i codziennie stałem po kilka minut zeby przejść przez ulicę i dostać się nad jezioro. Szlag mnie trafiał jak stałem z całym majdanem (2 dzieci i ich gadżety wodno-plażowe:) a tu tir za tirem. Dla mieszkańców to jest naprawde skaranie boskie. Swoja drogą tereny sa tak przepiękne i mysle, ze brak Rospudy tego nie zmieni.

TAK! Ale nie przez Rospudę. Byłam tam niedawno....kolumny TIRów.....doprawdy nie rozumiem jak samorząd lokalny do tej pory nie wybudował sygnalizacji w mieści, żeby rozładować tę sytuację. Moim zdaniem brak działań to celowe działanie, aby mieszkańcy byli wkurzeni i żeby droga była wybudowane wedle chorego planu.

Oczywiście, że jestem ZA obwodnicą każdego miasta, ale PRZECIW niszczeniu najpiękniejszych zakątków natury - dlatego owszem, obwodnica, ale nie przez Dolinę Rospudy akurat, tylko te 30 km dalej, po trasie alternatywnej, na której nie ma takiej az natury do zniszczenia. No, ale tam pewnie nie pasuje, bo nikt nie wykupił terenów \"po trasie\" i komuś bardzo nie pasuje taka zmiana.... Co tam prawo unijne, co tam obszary chronione, tu o kasę chodzi, o nic innego...

Gość eeeeeeeeee
jak najbardziej za!!!!!!!!!!!!!!!!!!i dla łomży też zbudujcie obwodnice!!!!!!!!!!!!!!!!!!bo nas tiry rozjadą

Gość PatticiaR
Za obwodnicą - chyba. W niemczech, tuż za granicą w Goerlitz - zbudowano obwodnicę, która przez kilka kilometrów biegnie pod ziemą, w tunelu. Niemcy naralizi się na takie koszty z powodu jednego gatunku małej żabki, które tamtędy skaczą w drodze do bajorka. I one sobie dalej skaczą, ludzie jeżdżą - a za wszystko załaciłą unia. Al! zapomniałam - u nas takiego tunelu nie da się wybidować (choć to nie kanał la - manche, bo penie i tak by się zawalił, jak nasi by go wykopali - nie :-) ?

Już kiedyś o Łomży pisałam, makabra.... Ale jeszcze bardziej jestem ZA obwodnicą Wrocławia, bo ten ruch na Karkonoskiej jest nie do zniesienia:( By the way: część wschodnia AOW jest zawieszona z powodów finansowych.......