Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość imię

NAZWAŁAM SYNKA.............

Polecane posty

ale przeciez dziecko samo sie nie nazwie! to zadanie nalezy do rodzicow, wiec logiczne, ze nazywamy dziecko tak jak nam sie podoba! a co, lepiej nazwac chlopca maciek, piotrek czy wojtek? :O

Zawsze mi się wydawało, że to rodzice wybierają imię dla dziecka, przy czym kierują się własnym gustem.:( Ja nazwałam synka Natan, bo żadne inne imię męskie mi się nie podobało. Miałam nazwać synka Tomek, Łukasz albo Artur i potem mówić do niego: \"synuś, chodź do mamusi\", \"skarbeńku, nie bądź za długo na dworze\"? Bo oklepane przyjęte w Polsce imię nie przeszłoby mi przez usta.:-(

dla mnie REWELACJA!!!! -------. imię- ja tez wojuję z mężem o to imie dla naszego, będącego za chwilę na swiecie Synusia!! nie przejmuj sie komentarzami w stylu \" a co synek na to\"....Nataniel- to brzmi dumnie ;) znasz znaczenie tego imienia??? poza tym w dobie Brajanów, Kewinów i jak ostatnio zobaczyłam Aslanów ( a to imie Lwa z Opowieści z Narnii) i z całym szacunkiem do wyboru rodziców- myśle że Natuś jest po prostu PRZEŚLICZNE pozdrawiam

Gość a co synek na to
nieprawda! Dawanie głupich imion dla zachcianek mamusi do niczego dobrego nie prowadzi-niestety.Mój mąż tez chciał nadać jakies kretyńskie imiona synom ale się nie zgodziłam i całe szczęście bo mam teraz obraz tego co się dzieje na tym świecie.Nataniel jest ładnym imieniem ale lekko anemicznym co za tym idzie zniewieściałym.Czy to imię kojarzy się z silnym mężczyzną....niestety nie.Z mały ,bezbronnym facecikiem ...tak

Gość autorko o co ci chodzi
kurwa debili nie sieja tylko ich rodza a potem jeszce daja im debilne imiona

Gość autorko o co ci chodzi
nataniel hahahahahah chlopek bez jaj

Gość uuuhahaha
hehe... "imię nie przejdzie przez usta"... niezła beka... trzeba więc było jakimś głupim dźwiękiem, nazwą sera nazwać dziecko, żeby mama mogła je nazywać... utnij mu rękę może, Nicole, bo to takie oklepane za rączkę dziecko prowadzić... Nicole jest tak głupia jak pseudonim jaki sobie nadała

Gość uuuhahaha
"nie przejmuj sie komentarzami w stylu " a co synek na to"" Bzdura! Sądzę że właśnie taki komentarz - "A co synek na to?" - i takie względy są najwłaściwsze przy nadawaniu imienia człowiekowi (w odróżnieniu od nazywania zwierzęcia, tu możemy sobie pofantazjować).

Gość dajcie już spokój
nazwała jak nazwała, a Ty się nie pytaj bo widzisz ze opinie różne gdyby stare biblijne imiona były popularne dziś to bym na pewno skorzystala, a ze nie sa to niestety nie nadam mojemu dziecku imie Jonasz np

imie troche mało spotykane ale bardzo ładne:) wydaje mi sie że lepiej dać imie Nataniel niż Kevin, Denis, Aleks itp itd

Gość uuuhahaha
Aha, ale odnośnie już samego tematu. Nie będę komentować imienia Nataniel, bo to nie moja sprawa ale... chciałam zauważyć że można się spodziewać - bez względu na to co tu zostanie jeszcze napisane, które argumenty będą lepsze czy gorsze itd itp - że takie same emocje jakie imię wzbudza na forum dyskusyjnym, wzbudzi także przy używaniu go na co dzień i takie same reakcje (!!!). Zatem matka która naraża dziecko na coś takiego, grzeszy samolubnością i brakiem głębszych przemyśleń.

ja nie rozumiem zaczynania wątku nowego w celu pochwalenia się jak nazwała autorka swego syna .... nazwała to nazwała ... a po co obwieszczać całemu światu... tego nie rozumiem .... czy autorka szuka poklasku u obcych sobie ludzi ... mi się umie podoba ale nie podoba mi się próżność autorki ...

Gość a co synek na to
może jestem wredna i piszę prosto z mostu,ale nawet takiego imienia poprostu nie ma .Wpisz sobioe auturko w Google to znajdziesz tez wypowiedż nieszcześnika o imieniu Nataniel -to co mu powiedzieli jak poszedł na miasto i jak go nazwali....biedny chłopak.Znajdż też wypowiedzi Rady Języka Poskiego.Takiego imienia nie ma i jeszcze raz powtarzam niestety kojarzy sie z ksywką pedała....

ej, ludzie, dajcie juz spokoj! zobaczycie ze zanim dziecko pojdzie do szkoly, to takie imiona beda obecne wszedzie!! moda na marciny i tomki przeminela!

Żałośni jesteście.:-( Natan i Nataniel to akurat ładne imiona. Nie znam dziecka, które samo wpadłoby na pomysł naśmiewania się z imienia rówieśnika. Śmiejecie się w domu z Nikoli, Dżessiki, Natana i Alana, a potem Wasze dzieci w szkole robią to samo. Człowiek w wyborze imienia dla dziecka nawet nie może kierować się gustem, tylko wszystko należy robić pod publikę. Może właśnie stąd tyle Julek i Kubusiów.

Gość dajcie już spokój
dajcie dziewczynie spokoj

losie!!! hahaha i my nazywamy sie tolerancyjnymi??? Natanael - (hebr. dar od Boga) imię hebrajskie, znaczeniowo przypomina takie imiona, jak greckie z pochodzenia Teodor czy polskie Bożydar. Inna forma to Nataniel.- a więc takie imie istnije a poza tym nie wiem o co bój autorka chciała to napisała - tyle

Teraz imię Nataniel/Natanael jest nadawane często, więc za 7 lat w klasie jeden Natan może będzie siedział z drugim Natankiem w jednej ławce. Nie widzę problemu. Co innego Izaura 10 lat temu, a co innego wielki BOOM na najróżniejsze imiona w naszych czasach. Ludzie stają się coraz bardziej tolerancyjni. Jak dziecko będzie pewne siebie to nie da sobie w kaszę dmuchać i obróci wszystko w dobrą monetę dla siebie.

Gość jak bedzie a czy bedzie

Gość o maj gad
ja sie nazywam kasia :O w klasie bylo nas 4 kasie :O teraz modne sa julki, oliwki, nikole.. swiat idzie do przodu

Nie gustuję w imionach obcojęzycznych ale imię Nataniel podoba mi się :) Jak skracacie to imię drogie mamy ? Jeżeli kieeeedyś bede miała synka to nazwę Go Igor :)

imie Nataniel- rzeczywiscie w naszej rzeczywistosci jest nieco egzotyczne- ale jegopochodzenie jest biblijne. kiedys moja znajoma nazwala syna Dorian i strasznie ciezko bylo sie do tego przyzwyczaic. moja coreczka ma juz prawie pol roczku i nazwalismy ja Wiktoria- niby imie stare, a tez nie wszystkim sie podoba. zdrabniamy roznie, ale mala reaguje tylko na \"Wiktorię\". mnie np podoba sie imie Julian, Julek, Juleczek, Juluś:)))))

Gość autorka tematu
gokata! Dzieki za życzliwość :*

Gość ja 23
chlopak mojej kolezanki ma na imię Gilbert i nikt sie z niego nie smial i nie smieje :P a imie super!!!