Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martaa k

przesunięcie okresu z powodu ślubu

Polecane posty

Gość martaa k

witam,mam zamiar nie robić przerwy między dwoma opakowaniami tabletek anty,musze tak zrobić żeby nie mieć okresu na ślubie i podróży poślubnej.Czy któraś z Was tak zrobiła?są jakieś komplikacje,ból brzucha itp.?z góry dzięki za opinie

Gość uwazaj
to wszystko zalezy od organizmu ja tak zrobilam 2 razy i wiecej bym nie zrobila, za 1 razem ok i dobrze ze nie wydarzylo sie to co 2 razem, czyli z upałow przegrzania organizmu dostalam okres w polowie 2 opakowania, wiec to wszystko zalezy od rganizmu bo kazda z nas ma inny. lepiej przesunac wziac kilka tabletek ale nie zdecydowalabym sie na 2 opakowanie, bo wiem ze moj organizm wariuje.

Gość uwazaj
a kiedy masz dostac ten okres?

Gość martaa k
no włąsnie dokłądnie w dniu śłubu mi wychodzi:/ bo mam regularnie..a zaraz po weselu jade na wczasy do grecji,wiec nie chce miec okresu,bo mam dość obfity...

Gość uwazaj
no to inaczej kied masz slub? bo jesli teraz nie dlugo to moglas pomyslec wczesniej wystarczyl miesiac zeby przesunac sobie date, mozesz zaryzykowac 2 opakowaniami ale kazdy inaczej reaguje, inna dziewczyna tutaj moze Ci napisac jasne ze mozesz wziac! gdyby tak na słowa mozna było wierzyc...

przeciwskazań do połączenia 2 opakowan nie ma, możesz spokojnie nie robić 7 - dniowej przerwy, ale gdzies w trakcie drugiego opakowania może się zdarzyć, ze organizm \"nie wytrzyma\" i dostaniesz plamienia o dzień slubu byłabym spokojna, ale czy bedziesz miała mspokój przez całe wakacje to już nie daję gwarancji

mnie tez wypadał okres na dzien slubu i wzięłam dwa opakowania pod rząd. mnie nic sie nie stało, ale rozmawiałam wczesniej o tym z lekarzem i zaraz po skonczeniu drugiego opakowania poszłam na kontrole. wszystko było ok. mysle, ze mozesz tak zrobic, ale obserwuj swój organizm :)

Gość martaa k
22 września 2007 mam śllub

Gość uwazaj
to ja bym przesunela o kilka tabletek tak zeby bylo ok w dniu slubu :) no i w podrozy ;) mozesz wziac o 7 tabletek wiecej z tego opakowania i chyba bedzie ok.

Gość martaa k
no musze spróbować...możlwie ze właśnie dostanę te plamienia na wczasach,ale to przeżyje,ważne zeby miec spokój w dniu ślubu...mam nadzieje wszytsko będzie dobrze

Gość uwazaj
dopoki bierzesz tabletki mozesz przesuwac jak okres jak chcesz ;) gorzej jakbys ich nie brala to wtedy nie ma mozliwosci przesuniecia, dlatego zrobisz jak uwazasz :]

Gość missmarta
Kilka razy zdarzylo mi sie laczyc opakowania, tylko raz pod koniec kolejnego dostalam plamienia, raz tez okres w trakcie kolejnej przerwy byl bardziej obfity. Przesuwanie o kilka tabletek bym odradzala, tylko sie rozregulujesz i o skutecznosc nie mozna juz byc spokojna.

Gość martaa k
biore je 6 miesięcy,to mam nadzieje wystarczający czas zeby dokonać przesunięcia...osobiście się tego boję że coś sobie namieszam, ale z drugiej strony nie chcę w dniu ślubu martwić się o sprawy zwiazane z okresem;jestem w rozterce ciągle;)

Gość martaa k
biorę pod uwagę tylko rozwiązanie ze we wrześniu zamiast przerwy wezmę całe drugie opakowanie i potem dopiero przerwa?

Gość missmarta
Ale slub masz dopiero pod koniec wrzesnia! Nie mozesz po prostu wczesniej, w sierpniu ominac jednej przerwy - wtedy okres sie przesunie, ten, co mial byc w dniu slubu wypadnie tydzien wczesniej (chyba dobrze licze...), nie bedziesz sie tez potem o plamienie martwila. Przelicz sobie w kalendarzu i pomysl.

Gość martaa k
no masz rację, okres bym wtedy dostałą tydzień wcześniej;)a jest taka możliwość ze ze stresu bym go nie dostaąła tym w terminie,czy jak się bierze tabletki to stres nie ma wpływu..wiem ze moze głupie pytania zadaje ale nie myśle racjonalnie już;)

jesli nie robisz przerwy 7 dniowej to to drugie opakowanie mozesz przerwac w dowolnym momencie (w sumie im wczesniej tym lepiej) potem robisz znow przerwe 7 dniowa i nastepne opakowanie juz normalnie tylko pamiętaj - od momentu przerwania przez cały nstepny cykl - dodatkowe zabezpieczenie!!!!!

ja nie raz nie robilam 7odniowej przerwy. nigdy nie mialam zadnych problemow, kompikacji, bolow itp - bylo oki, okres tez byl normalny

Gość martaa k
dzięki za opinie,tez myśle ze nie zrobię tej przerwy we wrześniu;)

Gość missmarta
Widzisz? Kazdy problem mozna jakos rozwiazac:) Mimo tego, co radzi Haris, nie robilabym przerwy w polowie, czy jakiejs tam czesci opakowania, moja pani doktor tez nie pochwala takich praktyk. A stres? Nie powinien miec wplywu. Skup sie na przygotowaniach do slubu:)

Gość bziczek
mnie sie zdarzało 2-3 razy o kilka dni przesunąć miesiączke - właśnie ze wzgledu na wyjazd. U mnie obyło sie bez komplikacji.

Gość wiki 29
tez macie problemy-ja mialam okres i tampony zakladalam i wogole nie czulam sie z tym zle bez sensu

Gość martaa k
to dobrze ze nie czułas sie żle i nie miałaś probelmu;)ja się czuje zle w trakcie okresu,dlatego nie chce go miec;)