Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo

Wykupowanie mieszkań - prosze o opinie na temat...

Polecane posty

Gość pytam bo

Witam. Chcialabym się dowiedzieć czy osoby, ktore przed paroma laty wykupily mieszkania za kilka tysiecy zlotych będą mieli zwracane choc czesc kwoty? Moim zdaniem - choc popieram tanszy wykup mieszkan - uwazam ze sa one czesciowo niesprawiedliwe, gdyz ja kilka lat temu wykupilam swoje mieszkanie za 7tys zl, a teraz mozna by bylo je za grosze praktycznie wykupic. co z tymi ludzmi? czy przepisy cos mowia o nich? prosze o opinie

Wczoraj w tv mówili,że nie będzie żadnych zwrotów,gdyż przepisy takich nie przewidują.Niektóre osoby chcą zaskarżyć ustawę,gdyż,tak jak Ty,uważają wykup na nowych warunkach za krzywdzący dla ludzi,którzy zapłacili więcej.Mnie się jednak wydaje,że nic się nie da zrobić.

Gość iza*/
prawo sie zmienilo na korzystniejsze ale nie dziala wstecz, ot co sa nawet plotki, ze niedlugo mieszkania zostana uwlaszczone do konca bez potrzeby placenia ale jak zaplacilas to i tak ci sie oplacilo- rosnace ceny mieszkan pokryja ta roznice

Gość pytam bo
no tak, ale gdyby sie wiedzialo ze rzad ma w planach wprowadzenie takich zmian to kazdy kto kiedys wykupywal, by sie powstrzymal. To niesprawiedliwe... w jakim panstwie my zyjemy?! jak tak mozna?! ludzie pozyczki, kredyty zaciagali i po dzis dzien splacaja je. a teraz przyjdzie taki Kowalski i wykupi za grosze mieszkanie... a kto za mnie splaci kredyt?! czy kogos obchodzi to ze zarabiam tylko na to zeby go splacic? nie!

Gość do zalozycielki
pociesz sie,ze ja kupowalam mieszkanie na wolnym rynku i zaplacilam duzo duzo wiecej od ciebie:-o

Gość Alexxxa
Wybory się zbliżają, trzeba kupić wyborców. Ciesz się, że kupilaś mieszkanie za 7 tysięcy, bo są tacy, co zaplacili setki tysięcy. Cóż, u nas zawsze ceni się niefrasobliwość.

Gość tylko że te darmowe mieszkania
odbiją się na wszystkich. Spółdzielnie mieszkaniowe zostały pozbawione ogromnych zysków z wykupu mieszkań. I pewnie niebawem odbiją to sobie na zwiększonym czynszu, czy funduszu remontowym.

Gość sopel2
czego narzekać? ja kupiłam mieszkanie i płacę po 1500 zł kredytu przez 45 lqt i co mqam powiedzieć?

Gość tak tak na tak
to nie są darmowe mieszkania kto się orientuje to wie, ze ludzie przez lata oprócz czynszu spłacali kredyt oczywiście jest to krzywdzące dla tych, którzy wykupili je wcześniej lecz nie gadajcie tu o darmowych mieszkaniach , bo to bzdura

nic nie zostanie zwrocone. pieniadze poszly na remonty (przynajmniej mialy na nie pojsc). a kwoty, ktore sie teraz placi nie ida na konto spoldzielni. dla mnie tez to niesprawiedliwe, ale dobrze, ze teraz tanije mozna wykupic, tylko mysle o tych ludziach, ktorzy wzieli kredyty aby wykupic mieszkanie i niektorzy splacaja je do dzis