Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HHHHHHHHHHHHH

Hormony!

Polecane posty

Gość HHHHHHHHHHHHH

Witam , wydaje mi sie ,ze mam problem z hormonami ;/ od jakiegos czasu zauważam u siebie trądzik nasila sie przez okresem ale też nie ustepuje po co prawda wtedy jest mniej pryszczy ale są :( do tego jak na kobiete jestem dość mocno owłosiona zauważyłam wloski grube czarne w okolicach brody , koło pępka , wokół sutków i pojedyncze grube czarne na szyi , jestem drobną blondynką i nawet na nogach mam dosyć gęste twarde czarne włoski :( jakie hormony powinnam zbadać ?

Gość idż do dermatologa
lub ginekologa, na włąsną rękę te hormony są drogie, kazdy w granicach 30 zł, a powinny być zbadane testosteron, progesteron, estrogen itd. Rodzinny Ci nie zleci

Gość Majka Oo.
Ja mam tak samo. Okres mam dostac i z cera robia sie rozne straszne rzeczy. Jak normalnie mi wyskakuja takie male grudeczki podskorne to przed i w trakcie okresu one zamieniaja sie w takie fioletowe kule ktore nie daja sie wydusic :( I z tymi wloskami tez!! Laska my chyba mamy to samo:) jesli chodzi o wloski to na nogach, istny koszmar, zamiast pojedynczych mam po dwa czy trzy wloski. Dzien po goleniu moje nogi drapia. Reguluje brwi penseta, wyrywam z cebulka to dwa dni potem odrasta , jak na drozdzach ;O moja stara mowi ze to niemozliwe a tak jest naprawde! Takze, lacze sie z Toba w cierpieniu bo wiem co przechodzisz :*

Ja radze isc do endokrynologa. Od razu dostaniesz komplet badan krwi (poziom hormonow) do zrobienia..moze dodatkowo usg..tez mam problem z wloskami i lecze sie u ginekologa-endokrynologa bo mam PCOS..zeby wiedziec co Ci jest musisz sie udac do lekarza..i radze nie zwlekac z wizyta

Gość Majka Oo.
To moze byc az tak zle? Powiedzmy ze mam wiecej tych meskich np hormonow. Jak sie to leczy? Poprzez podawanie żeńskich? Czy od tego sie nie tyje ?? Mam male piersi, i bardzo je lubie:/ Jak bylam nastolatka przytylam i urosly, kilka lat marzylam zeby znowu byly male i sa ;d Nie chce zeby urosly :

Jeszcze nie wiadomo co Ci dolega..wloski sa oznaka ze cos sie dzieje niepokojacego w twoim organizmie..moze to byc uwarunkowane genetycznie bo wiele kobiet ma hormony w normie a wloski tez ma, moga to byc problemy z jajnikami..lekarz to zbada. A leczenie polega na przyjmowaniu najczesciej tabletek antykoncepcyjnych, w niektorych przypadkach stosuje sie inne leki (np. androgenne). Ja biore tabletki juz 4 rok i nie przytylam..a cycuszki tak jak byly 75 b taki sa nadal:) chociaz wiem ze niektore kobiety tyja..(chodzi o gromadzenie sie wody w orgaznizmie, wiec moze lepiej pic herbatki moczapedne zanim sie odstawi tabletki?) roznie to bywa..

Gość HHHHHHHHHHHHH
Daje sobie reke uciąć ,ze to cos z hormonami ale na samą myśl ,że bede musiała brac tabletki na ih uregulowanie to aż sie wzdrygam ;/ zawsze bylam przeciwna hormonom w tabletkach ! Za niedługo chyba w jakąs depresje popadne czemu tak jest ,ze jedne laski mają super cerkę bez żadnej skazy a inne w tym ja maja takie problemy ;/ a może sa jakies roślinne preparaty zamiast chemicznych ? slyszalam ,że soja reguluje poziom hormonów ale nie wiem czy to prawda ;/ tak czy innaczej musze iść do endokrynologa ;/

hmmm...a ja myslalam ze to normalne ze przed okresem z cera bywa gorzej, a podczas owulacji wyglada sie najlepiej /zeby przyciagac samcow/

Gość No i dobrze myslisz
Ty na czarno pisany heh

Gość Perla Perla
Bzdura. Moja kumpela nie ma zadnych problemow z syfkami. NIGDY nie miala. Pali sporo, wcina sztuczne żarcie, pije alkohol litrami a cera jak pupa niemowlaka. Zadnych dziurek, wagrow, zatkanych porow, pryszczy, grudek poprostu NIC!