Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ..wystraszona..

Mam wizyte u ginekologa a boje sie że moja błona dziewycza jest przebita! Pomocy

Polecane posty

Gość ..wystraszona..

Wiem że zaraz znajdą sie tu osoby ktore powiedzą: Mogłaś uważać itp.. Ja proszę tylko żebyście wyrazili swoje zdanie. Zaniedługo idę do ginekologa. Od dłuższego czasu uprawiam z chłopakiem petting. Stosunku nie było. On wkłada mi tam głęboko palec i nim porusza. Dlatego boję się że przez to coś może być nie tak z moją błoną, że jest przebita. Czy w ten sposob tak mogło sie stać?

Gość drób
a co, masz 12 lat, że sie wstydzisz ? dla ginekologa to normalne, że 17-latka uprawia seks, zadna nowość ani sensacja jak sie spyta, czy jestes dziewica , to powiedz, że jesteś , bo byc może błoda nie została naderwana, a on musi wiedzie , któredy cie badać

Gość Majka Oo.
Moja kumpela miala podobnie ale okazalo sie ze wszystko jest ok. Mowila ze podczas pierwszego razu byl glosny "odglos" przebijania ale co ciekawe nie bylo krwi. Tez sie bardzo bala ze moze byc cos nie tak, i wlasciwie do dzisiaj ma pewne watpliwosci.Ale to juz nie jest wazne:) Powiedz lekarce ze jestes dziewica, i zapytaj czy wszystko jest z blona ok:) Tak po prostu! Co bedzie to bedzie, nie ma sie czego bac.

Gość ..wystraszona..
Ja mam 17 lat i nie uprawiam sexu. Tylko to co opisałam. Tu chodzi o moich rodziców. Nie pojde tam z mama tzn do gabinetu, ale wiem że ona pojdzie ze mną, poczeka na korytarzu a potem zapyta lekarke czy z tym wszystko jest ok. Jeśli sie okaze że nie to mogę sie pożegnać ze swoim chłopakiem ... :( Niestety takich mam rodziców.. Do tego jeszcze strace ich szacunek, ale najbardziej nie chce stracić chłopaka ktorego bardzo kocham! ;(

Lekarza obiowiazuje tejmnica lekarska. Nic nie powienin mówić, zresztą to czy jestess dziewica czy nie nie powinno twoich rodziców obchodzić,

Gość ..wystraszona..
Własnie że ich to obchodzi... Niestety.. Na pewno jeśli mama sie zapyta jej to na pewno jej powie co i jak z jej córką.. wrrrrr

Gość Majka Oo.
A po co masz isc z mama? Moja kumpela tez ma 17 i zrobila to z kims kto nie byl jej facetem! O wizycie z rodzicami mogla zapomniec, zreszta i Ona i Ty jestescie juz prawie dorosle i rodzice nie maja obowiazku patrzenia w Twoje papiery. Moja kumpela tego wlasnie sie obawiala, ze ojciec pojedzie do lekarki i sobie przegladnie. Pojechala wiec z tym facetem:) I nikt niczego nie wie oprocz mnie, jej i tego kolesia. Oczywiscie rodzice i tak sie dowiedza:/ Oni maja taki instynkt chyba swoj. Z tym ze to chodzi o dziewictwo a nie uszkodzenie blony. Uszkodzenie to nie to samo co przerwanie podczas stosunku przeciez! Nie boj sie bedzie dobrze ;p

Gość belong to you
Gin na bank nie powie twojej mamie ze nie jestes dziewicą. musiałby byc jakis niennormalny ja na twoim miejscu powiedziałabym ze uprawiałaś petting a jesli sie wstydzisz to powiedz ze robiłaś to raz. Przy pierwszym razie (i tym stresie z nim zwiazanym) nie zawsze dochodzi do defloracji

Gość Majka Oo.
To idz sama, albo z facetem. Ja po piguly szlam z facetem chociaz mam 23 lata :D Boje sie ginekologow, musial isc ze mna i trzymac mnie za reke:D

Gość belong to you
Majka oo. Nie kazdy ginekolog przyjmie niepelnoletnią bez opieki dorosłej osoby ;)

Gość Majka Oo.
Oj, wiesz co, z lekarzami to roznie bywa. Tzw tajemnica to nie jest tak do konca tajemnica :/ oni sa w stanie powiedziec, wiem to po sobie bo tez raz bylam z matka.

Gość ..wystraszona..
Taaa ale moja mama i tak ze mną pojedzie!! Nie będzie wchodzić do gabinetu w trakcie badania ale po. I ja tu nie mam nic do gadana! Przeciez jestem ich córeczką i maja prawo wiedzieć bo nie jestem jeszcze pełnoletnia.. - to ich zdanie. Nie mają obowiązku patrzenia w moje papiery, ale oni chcą wiedzieć i sie dowiedzą co i jak....

Gość Majka Oo.
Fakt, ale tez z tego co mi mowila 17letnia kumpela, nie sprawdza jej dokumentow, laska moze powiedziec ze ma 18 ;d Moja kumpela poszla do gina w szpitalu wojewodzkim:) Nikt sie nie pytal. A miala gorsza sytuacje bo szla nie na samo badanie ale po postinor ;o

Gość belong to you
Ale idziesz na kontrole czy jak? coś ci dolega czy tak proflilaktycznie? Bo chyba nie odczytałam:D

Gość Majka Oo.
Laska, to ubierz sie, powiedz matce ze idziesz z kumpela na lody, i jedz do lekarza sama!! Trzeba sie odciac od pepowiny rodzicow wreszcie!!!

Gość drób
Ja tez wcale bym nie była taka pewna, że nie powie. Jeśli zna mame , to dla niej to moze byc normalka, że jej opowie wszystko. Ja bym poszła sama, do inego lekarza. Masz jakiś problem, że idziesz do ginekologa, czy po prostu tak o , na kontrolę ?

Gość ..wystraszona..
Ide na kontrole bo bylam jakies 2 lata temu i wyszło że mam 1 jajnik trochę wiekszy od drugiego i musze to iść skontrolować. Rodzice mi każa, to jest sprawa zdrowia ale przy okazji też tego.. sami mi to powiedzieli

Gość jak można iść do lekarza
i nie dwać papierów? A ubezpieczenie, pesel itd to co? Mnie w kazdej placówce proszą o dokumenty, jesli mam juz kartę to o ubezpieczenie a jeśli kartę zakładam to o dowód. A TY możesz iść dwa razy do gina. Idź najpierw sama i się upewnij że wszystko w porzadku, a później z mamą. Zresztą w lusterku błone można zobaczyć i samej sprawdzić nawet

Gość Hehhhhhhhhhh
Jej, to zupelnie tak jak ja:D Zupelnie ta sama sytuacja, uprawialam petting, nie odbylam jeszcze stosunku, a ide do gina 8 sierpnia i sie boje ze cos zauwazy i sie matka dowie:P Tyle ze w moim przypadku mozna to zrozumiec bo mam 15 lat:P Wiec chyba bardziej powinnam sie bac niz Ty;)

Gość Majka Oo.
Hm... mozna bo tak jest w przychodniach chyba ?? Wiesz co ja swojego czasu biegalam za postinorem i bylam u takiej baby prywatnie, ona wziela odemnie dane tylko (jakbym kiedys sie jeszcze zjawila ale nie ma szans!) , kase i po sprawie. Kumpela byla w wojewodzkim i nie bylo problemow. To byla nagla sytuacja poprostu. Szczerze mowiac ja do przychodni bym nie chodzila. U mnei jest taka pokomunistyczna z komunistycznym personelem. Maja pacjenta gleboko, i robia wielka laske zeby przyjac pocjenta. Strasznie sie wkuwilam ostatnio bo mialam slad jak przy boreliozie a kobieta nawet nie popatrzyla na to tylko wypisala jakies smieszne tableteczki na alergie. Zeby znalezc dobrego lekarza trzeba sie jednak nameczyc troche. A tym bardziej dobrego ginekologa.

Gość Majka Oo.
O rany 15 ;O

Gość drób
możesz tez powiedziec lekarzowi, że twoja mama przyjdzie na spytki i że nie masz nic przeciwko udzieleniu jej informacji, ale nie życzysz sobie, zeby wiedziała o twoim życiu seksualnym

Gość Majka Oo.
Właśnie:)

Gość ..wystraszona..
Dziękuje dziewczynki za odpowiedzi i że mnie nie krytykujecie!

Gość ..wystraszona..
Ale on głęboko nim wchodził...

Gość Majka Oo.
A za co krytykowac, ze zaczynasz powoli zycie seksualne? Wszyscy kiedys zaczynaja ;d ja zaczelam miesiac po 18 urodzinach. Szczerze mowiac podejscie moich starych nic sie nie zmienilo. Dalej traktowali mnie jak gowniare wiec sie nastaw ze u Ciebie tez tak moze byc, i sie nie przejmuj !!!!

Gość jak można iść do lekarza
to nie ma znaczenia czy głęboko czy płytko, błona jest zaraz przy wejściu do pochwy. Widać ją w lusterku. Tyle że w błonie jest zwykle dziurka i przez nia można włożyć tampona lub palec

Gość drób
Ja też myśle, że błony nie przebił - po pierwsze raczej byc poczuła, po drugie - palec jest zwykle na to za cienki. Twoja mama ci zapowiedziała , że to tez kontrola twojej cnoty ? Bo ja sobie mojej mamy nie wyobrażam, jak sie lekarza pyta, czy mam jeszcze błonę. Najzwyczajniej byłoby jej wstyd

Gość Żabką w biedronke
Moja to by mnie chciała kontrolować do końca życia!!!!! Kontrolować co robie, co jem, czy sie bzykam, z kim, JAK, i czy często. I by mi robiła wymówki. Całe szczęście uciekłam w porę!! Można zwariować z takimi kobietami :) Nie dochodzi do nich że ich małe córeczki nie są już takie małe. Znam jedną która wyklnęła córke bo ta zaczęła uprawiać seks.. a była już pełnoletnia. Nie była grzeczną córeczką, nie przedstawila mamusi chlopaka tylko sie zaczęła "kurwić" ;) Są takie matki niestety!