Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angelina ma piersi za male jak

KTÓRE PIERSI SĄ WIEKSZE?MISECZKA 80D CZY MISECZKA 75D??POMOCY!

Polecane posty

Gość angelina ma piersi za male jak

Gość 8000000
jasne ze te 80d!

Gość ale idiotka z ciebie
jasne ze 80 d a nie 75 d .to chyba proste.

Gość piersi sa jednakowe
bo i w pierwszym i w drugim przypadku mamy ten sam rozmiar miseczki,natomiast 75 lub 80 jest to obwod mierzony pod biustem , wiec racej wlascicielka rozmiaru 80D ma masywnijsza budowe ciala.

Gość trtrtrtrtrtrtrtrtr2
a mi sie wydaje,ze wieksze sa te 75D... bo 75 to rozmiar pod biustem wiec wlascicielka jest szczuplejsza i biust wydaje sie wiekszy...

Gość rozmiar typu C D itd
okresla roznice w obwodach piersi i pod biustem rozmiar D oznacza ze ta roznica to 18-20 cm czyli 75 plus 18/20 cm = 75 D 80 plus 18/20 cm = 80 D

Obiektywnie większe są 80D. Miseczka o danej literce rośnie wraz z obwodem i ta w 80D będzie odpowiadała tej w staniku 75E. Ale w stosunku do sylwetki posiadających je kobiet raczej nie będzie widać różnicy. Mówimy tu oczywiście o dobrze dobranych stanikach (czyli 80D noszone przez osobę o wymiarach ok. 85-90 pod biustem i 100 w biuście, a 75D - ok. 80-85 pod na 95 cm w biuście ;) A C, D itd. to różnica między obwodem w biuście i OBWODEM STANIKA, a nie naszym obwodem pod biustem!

Gość z tego co mi wiadomo
best bra - 100proc racji

Gość coś tu nie gra..
No tak tylko jeżeli ja mam prawie 80 cm. pod biustem to jak wejdę w obwód 70 ??? Mnie juz 75 pije i trochę wżyna się w ciało. Przecież pod obcisłą bluzką to widać i wygląda to niezbyt fajnie! Best_bra jak ty to robisz że wbijasz się w mniejszy obwód,nie jest ci niewygodnie??

Zacytuję odp. stąd: http://stanikomania.blox.pl/2007/07/Przed-i-po.html#ListaKomentarzy 1)Przecież mierzysz się sztywną miarką, a wynik musisz potem przeliczyć na rozciągliwy obwód stanika. 2) Do tego konstrukcja stanika nie może wisieć, jak bluzeczka, tylko musi mieć oparcie na żebrach. Dlatego im ktoś w wyliczonym obwodzie ma więcej tłuszczyku, tym więcej musi zaokrąglić w dół. 3)Tu jeszcze doszedł dodatkowy element, który kobiety zwykle bezmyślnie pomijają - niektóre staniki są tzw. rozciągliwcami - są bardziej rozciągliwe. W efekcie ich obwód rozciąga się do obwodu szerszego w ciągu pierwszych godzin/dni użytkowania. Dlatego te modele należy od razu kupować z mniejszym obwodem. O tym było w poprzedniej notce - że Helena nosi 75HH, a w rozciągliwszych modelach 70J i że akurat ten stanik - Freya Millie jest takim rozciągliwcem. Oczywiscie fajnie by bylo, gdyby rozmiar obwodu o nazwie \"70\" pasowal na osoby z takim wlasnie obwodem w centymetrach. Ale ten ideal jest i tak nieosiagalny - roznimy sie miedzy soba, i to znacznie, budowa i gruboscia tkanki tluszczowej, jestesmy roznie \"scisliwe\". Zadna rozmiarowka nie jest w stanie tego uwzglednic, chyba ze oprocz obwodow pod biustem i w biuscie zacznie sie uwzgledniac np. \"grubosc warstwy tkanki tluszczowej na zebrach\" :)

Gość no ja mam 66 cm pod biustem
i co tu dużo gadać - tłuszczu u mnie tutaj jest jak na lekarstwo:O tym bardziej, że nie jestem jakoś bardzo niska (169cm) więc jaki maksymalnie powinien być ten obwód stanika dla mnie?

czyli nawet jeśli mam tam same żebra to jeszcze bardziej da się mnie ścisnąć?;)

aaaaaaa, no chyba że tak;)

jednak stwierdzam iż lepiej jest mieć wiecej centymetrów pod biustem, bo wtedy biust wygląda na większy tak czy siak ja mam niby dużą różnicę między pod i w obwodzie, a biuścik wygląda na niewielki:O

Gość pokijuhygt
miseczka rośnie wraz z obwodem 75D jest mniejsze od 80D bo wtedy miska 75E jest taka sama jak 80D tylko inne obwody

Gość heheh tu temat roku
hahahaha http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3519784 tu mnie rozwaliła głupota jednej laski ;) no jasne ,że 80D będzie 1,5 miseczki większe od 75D przecież to oczywiste :P no jeśli babki na bazarkach twierdzą inaczej :P heh albo w pssowskich rodem z komuny sklepach :P

Gość to ja facet prawdę powiem
latem to mam wrażenie że chyba 99,99% polek ma źle dobrane biustonosze co wam po drogich markowych stanikach jak się nawet baby zmierzyc nie umiecie wasza sprawa wiem ale zróbcie przysługę dla facetów nie pokazujcie się w dzień latem w koszulkach , bo jak patrzymy na wasze obwiśniete cyce z wrzynającym się tu i tam ,widocznym spod koszulki to bardziej nam się Tomek Jacyków podoba i chcemy zostac homo ,jest to obrzydliwe i wcale nie jest seksi źle ubrany obwisły cyc w opiętej bluzce albo obwisły cyc bez stanika w opiętej koszulce blehh fujjj lepiej sie schowajcie