Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bankomatt

Inne kwota w miejscu TWOJE SALDO, i inna w WOLNE SRODKI - wiec co posiadam?

Polecane posty

Gość bankomatt

Inne kwota w miejscu TWOJE SALDO, i inna w WOLNE SRODKI - wiec co posiadam? wydaje mi sie , ze tak... TWOJE SALDO : to stan twojego konta , rzeczywista ilosc Twoich pieniedzy WOLNE SRODKI: to w przypadku np karty debetowej np masz 100 debetu , a rzeczywistej kasy np 200, to wolnych srodkow do wyplaty bedziesz miala 300... moze sie myle...

NIEPRAWDA! Saldo jest Twoje, a wolne środki... to zalezy, jesli masz jakis limit debetowy, to saldo powiekszaja o niego i wychodzą wolne srodki. Mozesz miec rowniez jakies srodi nierozliczone, wtedy saldo bedzie wieksze, niz wolne srodki (zakladajac ze nie masz mozliwosci brania pieniedzy \"na kreche\", czyli zdolnosci debetowej, bądz kredytu dnawialnego).

Ta mniejsza kwaota to to co masz na koncie. Wyższa to twoja kasa plus debet.

Nie.. wolne srodki to nie debet, to debet + saldo - srodki nierozliczone

:D Jeśli np. wypłacasz kasę z bankomatu (rozliczenie tej operacji na koncie zazwyczaj trwa 1 dzień), to wypłacona kwota będzie jeszcze figurowała w poz. SALDO, a będzie \"zdjęta\" w poz. WOLNE ŚRODKI. Więc to, co masz do dyspozycji znajduje się w poz. drugiej. Nie wiem czy debet jest doliczany do \"wolnych środków\", bo nie korzystam.

Gość ignacja ma racje

Gość wielbicielu
mylisz się wypłata z bankomatu, jest zdejmowana zarówno z wolnych środków i z salda, ale tych widocznych przy sprawdzaniu kartą w bakomacie,a nie jest zdejmowana z salda w systemie bankowym.

Ignacja sama sobie zaprzecza. Napisała \"Saldo jest Twoje\" i jednocześnie \"Mozesz miec rowniez jakies srodi nierozliczone, wtedy saldo bedzie wieksze\". No świetnie. Dzisiaj wypłacałem z bankomatu 2 tysie i mam je jeszcze na SALDZIE! Są nadal moje!! :D To idę je jeszcze raz wypłacić, a co tam! Jak moje, to biorę!! :D:D:D

wielbicielu ---> w tym samym czasie być może jest zdejmowana, jeśli wypłacasz z bankomatów tego banku. Jeśli w innym, to z SALDA znika dopiero następnego dnia 🖐️

Gość wielbicielu
w banku w którym ja pracuję od razu, niezależnie z jakiej sieci bankomatów korzystasz

Gość wielbicielu
dotyczy to stanu sprawdzanego kartą (bo w temacie jest bankomat), nie przez internetbankig

rower,miało tam być... A to chyba od banku zalezy...? I godzin księgowania? Ktoś mi to kiedyś tłumaczył w ten sposób...