Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Angelica220

kultura krajów arabskich

Polecane posty

Nie wiecie może , czy istnieje jakis kierunek studiów związany z kulturą krajów arabskich? Wiem o istnieniu arabistyki, jednak interesowałoby mnie coś z większym naciskiem na kulturę , obyczaje niż język. Może ktoś mógłby mi pomóc?

Gość Tomcio z Paluch
PEwne

Pewnie ze jest wybor , ale nie w Polsce. W Polsce w kazdej dziedzinie jest maly wybor. Znasz jezyk ze chcesz poznac kulture? Bo tak bez znajomosci jezyka to raczej smieszne sa Twoje plany

Gość kupiec 56476538
Jeśli jesteś blondynką ale nawet jesli nie, to możesz poznać jakiegoś Araba ;)

Do agawy kwitnącej: Dlaczego śmiesznie? Znam niemiecki i angielski , a arabistyka z tego, co zdązyłam się dowiedzieć koncentruje się w większej mierze na nauce tego języka, niż na innych aspektach , np . kulturowych itd. Oczywiście, że na studiach tego typu nie uniknęłabym nauki tego języka jednak na pewno nie w takim stopniu , żeby przysłaniał to, co bardziej mnie interesuje...No, ale masz rację w Polsce nie ma w ogóle wyboru. A co do kupca, to jestem brunetką:D

Gość teczuszka
moja siostra studiuje arabistyke i jest tam wiele osób, które raczej są zainteresowane kulturą itd. niz jezykiem jej kolega trochę te arabistyke postudiował, a potem sie przeniósł na coś, nie powiem ci dokładnie nazwy, w krakowie to jest - stosunki bliskowschodnie albo cos w tym rodzaju poszukaj w internecie

Gość teczuszka
widzę , że on sie nie przeniósł , tylko to podyplomowe :P on wczesniej studiował historię

Gość smiac mi sie chce
tam nie ma kultury, tam jest jeszcze mentalna wioska.

Gość trudna młodzież
a ty to akurat wiesz lepiej sie nie odzywaj pewnie też myślisz, ze w afryce nie ma samochodów , a ludzie chodzą z goymi cyckami i c ały dzień poluja , bo sklepów też nie ma

Gość cos podobnego
kultura krajow arabskich, to daleka przyszlosc, o ile Darwin mial racje, to moze ci podludzie za kilka tysiecy lat dojda do jakichs znamion czlowieczenstwa

Gość smiac mi sie chce
nie , tak nie mysle. Mam kilka znajomych , ktore uciekly z Arabii Saudyjskiej. Mieszkaja w roznych miastach w Europie. O swoim dziecinstwie nie chca sie wypowiadac.

Hmm , teczuszko dzikuję za linki , tylko nie rozumiem. Bo to sa studia II stopnia, czyli musiałabym mieć już licencjata z politologii czy ze stosunków miedzynarodowych?

Gość a ja mam kulturę i mówię
przespij sie z arabem to poznaas zich kulturę :D:D