Anna_24 0 Napisano Lipiec 31, 2007 Witam mam takie pytanie spoznia mi sie miesiaczka 5 dni dzis zrobilam test ciazowy o nazwie ( AMIL ) i wynik jest negatywny czyli wychodzi na to ze nie jestem w ciazy chociaz miesiaczki mam raczej regularne ostanie 4 miesiace co 26 dni a przedtem co 28 z chlopakiem staramy sie o dziecko od 5 miesiecy i nam nie wychodzi. Teraz nie wiem czy to wadliwy test czy az takie opoznienie ? nigdy mi sie nie spozniala prosze o w sumie nie tyle o porade co o wypowiedzenie sie na ten temat bo nie wiem co myslec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Lipiec 31, 2007 IIe czasu temu był ostatni stosunek?Zagnieżdżenie następuje między 6 a 12 dniem po owulacji (po owulacji nie równa się \"po stosunku\" - bo od stosunku do jajeczkowania może minąć i z 5-6 dni). Dopiero od tego czasu rozpoczyna się produkcja hcg. Niektórym parom test wychodzi negatywny nawet 16-18 dni po owulacji a mimo wszystko okazuje się, że ciąża była/jest (dodaj do tego 5-6 dni do ew stosunku i wyjdzie ponad 3 tygodnie) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliwki suszone 0 Napisano Lipiec 31, 2007 Miesiaczki moga spóżniać się o 3-5 dni max 7 i to mieści się w normie bo to zależy od upałów, stresu, choroby, zmiany klimatu, stresów itd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anna_24 0 Napisano Lipiec 31, 2007 jeszce zmierzylam temperature i pod paca mam 36,5 a w pochwie mam 37, 4 wiem ze to nic nie znaczy pewnie za duzo o tym mysle ....... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliwki suszone 0 Napisano Lipiec 31, 2007 Anna...mierzy sie tylko w pochwie, ustach lub w odbycie. Inaczej temp jest niemiarodajna. I mierzy się rano po przebudzeniu o tej samej porze. Po godz. 7.30 tempka juz ma naturalną tendencje wzrostową więc musisz robić to wcześniej:-) Weź też poprawke na stany zapalne...które podnoszą temperature do ok 37stopni (stan podgorączkowy; od 38 stopni mówi sie o gorączce) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anna_24 0 Napisano Lipiec 31, 2007 robie sobie niepotrzebna nadzieje :( przepraszam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anna_24 0 Napisano Sierpień 1, 2007 nadal nie mam miesiaczki ......... ech niech juz sie pojawi bedzie spokoj i tak nadzieje na ciaze stracilam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Anna M. 24 Napisano Sierpień 1, 2007 Hej! A ja ma odwrotny probllem, spoźnia mi sie okres już tydzien, powinnam dostac okolo 25 lipca i jak dotąd go nie ma :o Robilam test Amil i mi wyszedl negatywny wynik ale dlaczego nie mam okresu???????? Dodam ze wlasnie wrocilam zand morza moze to przez zmiane klimatu? Juz kiedys tak miiałam....ale dawno temu, przez dlugi czas bylo zawsze regularnie... Nie chce dzidzi jeszcze... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliwki suszone 0 Napisano Sierpień 1, 2007 Anna...czasem bywa tak, że kobieta za mocno się nakręca i pomimo, że nie ma biologicznych przeszkód to i tak nie ma ciąży. Troszke może wyluzuj:-) I uszka do góry!!!! I jeszcze jedno a może coś nie do końca ok z Twoim partnerem? Czasem i tak bywa...:-( Jedyne co polecam to monitorowanie cyklu metodami objawowo-termivcznymi plus testy płodności. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anna_24 0 Napisano Sierpień 3, 2007 mija 8 dzien bez miesiaczki nie wiem co myslec postanowilam poczekac i w niedziele rano robie kolejny test ciazowy a jesli nadal bedzie negatywny trzeba sie wybrac do ginekologa w tygodni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
OLIWIA 124 0 Napisano Sierpień 5, 2007 oczywiscie ze teskty sie myla,a ty panicznie boisz sie ciazy widac,a to nic strasznego!! na testy sie nigdy nie patrzy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anna_24 0 Napisano Sierpień 5, 2007 dzis zrobilam test i wyszly 2 kreski chociaz jedna taka troche blada w sumie wskazywalo by na ciaze ale czy napewno blada kreska tez oznacza ciaze ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Sierpień 6, 2007 Gratuluję :-)Tak, nawet druga bardzo blada kreska oznacza ciążę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość issabell Napisano Lipiec 2, 2008 mam podobny problem...okres spoznia mi sie tydzien wczoraj robilam test i wyszedl negatywnie staram sie o drugie dzidzi przy pierwszej ciazy test tez sie mylil niewiem czy robic sobie nadzieje czy nie heh...chyba pujde jutro do gina...ostatnia miesiaczke mialam 3czerwca jest trzeci lipiec czy lekarz juz rozpozna ciaze?pozdrawiam cieplutkooo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mikoska 0 Napisano Lipiec 2, 2008 sprzedam ARTHROTEC 50 francuskiej firmy Pfizer. Lek orginalnie zapakowany, 12 sztuk. Ja kupilam i nie byl mi potrzebny. Jesli ktos jest zainteresowany, prosze o kontakt gg 7644075. Jestem na niewidocznym, prawie zawsze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach