Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutno mi smutno mi

Co może być przyczyną asymetri twarzy?

Polecane posty

Gość smutno mi smutno mi

Witam mam 25 lat i jakiś rok temu odkryłam, że moja twarz nie jest symetryczna- szczególnie widać to na zdjęciach:( Wcześniej tego nie miałam. Czy może wie ktoś co może być tego przyczyną?

Gość taka już twoja
"uroda"

Poważna odpowiedź jest taka, że wszyscy mamy asymetryczne twarze. Jedni bardziej inni mniej, ale nikt nie ma dwóch równych połówek. Może wcześniej tego nie zauważałaś, może ostatnio Twoje ciało ostatecznie się rozwinęło i dlatego bardziej widać. Przyjrzyj się innym ludziom. Poanalizuj szczegóły to zobaczysz. I poza tym się nie przejmuj. Zrobiono kiedyś takie eksperymenty komputerowe. Podzielono czyjeś zdjęcie twarzy na pół. A potem utworzono dwie idealnie symetryczne twarze, wykorzystując lustrzane odbicia tych połówek. I co się okazało? Że wcale nie były piękne. Te asymetrie nadają nam indywidualny charakter. Jedno oko mniejsze, jedna ręka, jedna pierś. Ciało nie jest symetryczne. Rysy twarzy też nie. Pozdrawiam

Gość a cóż Ty za farmazony
piszesz. Nie ma takiego człowieka na ziemi który by miał idealnie symetryczną twarz. Każdy ma mniej lub bardziej asymetryczną. Naukowcy już tyle o tym pisali. Brali zdjęcie twarzy danej osoby, dzielili je na pół po czym z obydwu połówek robili odbicia kolejnych drugich połówek. W ten sposób wychodziły dwie całkiem odmienne twarze.

Gość smutno mi smutno mi
O kurcze:( Ale mnie nastraszyłaś:( Mi też czasem coś tak "strzela", ale nie skojarzyłam tego z moim problemem:( Dzięki🌻

Gość smutno mi smutno mi
up :(

Gość nie wiem czy z tym da się
cokolwiek zrobić.

Gość nie wiem czy z tym da się
może chirurgia???

Gość jadidjdiud
ja tez mam asymetryczna twarz ale przez to ze mam krzywy zgryz. na szczescie tez to tylko widac najbardziej na zdjeciach bo w realu juz nie (mam nadzieje :P)

Gość Nela31
Przyczyna mojej asymetrii twarzy jest prawdopodobnie kostniak kości jarzmowej o wielkości 2,5 cm na 2,5 cm na 2 cm. Widziałam różnice od dawna również w wielkości oka ( po stronie gdzie znajduje się ten nowotwór jest mniejsze ) policzek znacznie rózni się od lewego. Jest bardziej zaokrąglony i tez myslalam ze to taka moja uroda do czasu kiedy zrobiłam TK zatok szczękowych. Wiec nie piszcie ze to kwestia urody ... bo jeśli róznica zaczyna martwic to znak ze trzeba to skonsultować ze specjalistą. W moim przypadku był to laryngolog i chirurg szczękowy . Czekam na zabieg... po czym okaże się z czym faktycznie mam do czynienia . Mam jedynie nadzieje ze ta zmiana nie jest złośliwa. Pozdrawiam wszystkich z astymetrią Twarzy.

Gość Stary Grek
Ale jesteście wszyscy głupi - czasem asymetria jest wrodzona a czasem się pojawia w trakcie życia - asymetrie twarzy widać gołym okiem i nic sie z tym nie da zrobić. I tu uwaga co napisze i co jest 100% PRAWDA - MASTURBACJA lub seksoholizm jest przyczyna zmiany asymetrii twarzy , czaszki a nawet asymetrii kończyn !!! Wszystko na tym świecie ma swoje konsekwencje

Gość Mateuszek12
Moja twarz też jest asymetryczna. Moze byc to spowodowane tym ze nie dawmo wtracilem jrdenz tylnych zębów. Chłopak zaczepil moja dziewczyne zaczal ja wyzywac pobilismy sie i tak to wyszl9 straciłem zęba od tego czasu nie jem lewa strona tylko caly czas prawą. Jest to bardzo widoczne. Ale bardzo dziwne bo w lustrze wygladam jak najbardziej normalnie a na zdjrciu bez odbicia juz nir. Prosze o pomoc.

Gość gość
Moja twarz ma asymetrię spowodowaną wadą zgryzu. Często to od zębów właśnie się bardzo zmienia. Aktualnie jestem w trakcie leczenia i ciekawa jestem, jaki będzie efekt finalny :) Jaka zajdzie zmiana, widziałam symulacje i moja pani ortodonta, dr Borzęcka z Rock Your Smile, tłumaczyła mi, jakie mogą zajść zmiany, ale i tak do końca tego nie umiem sobie wyobrazić. Dodam, że moja wada sprawiała, że z profilu również brzydko wyglądałam a zęby nie zamykały się w 1 linii, tylko górna szczęka wystawała nad dolną i dlatego głównie zdecydowałam się na leczenie.

Gość gość
A ja zauważyłam od paru lat że prawa żuchwa wydłużyła się. Normalnie nie zwracam na to uwagi ale na zdjęciach to widać. Wyglądam jak mutant. Z lewej drobna twarz a z prawej długa żuchwa. Kiedyś tego nie miałam

Gość gość
asymetria jest odzwierciedleniem wewnętrznego bałaganu i chorób tych co są i tych co się pojawią w czasie ,im człowiek zdrowszy tym bardziej symetryczny ........

Gość gość
Dzień dobry! W naszej córki (3 lata ) wyraźna asymetria twarzy. Proszę doradzić który specjalista mogę się skontaktować o poradę. Dziękuję Andrzej