Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matylda21

nie chce iśc na wesele koleżanki, co powiedziec?

Polecane posty

Gość matylda21

nie chodzi o to ze nie mam z kim ale nie chce po prostu nie,ale co powiedzieć ? jak się wykręcić żeby sie nie obraziła?

Gość Arenika
powiedz, ze jedziesz w tym terminie na wczasy.

Gość co to za glupie pytaie
powiedz zeby sie bujała :classic_cool:

Gość Gire se zlam

Gość ooo to to
Powiedz, ze dziekujesz ale nie mozesz przyjsc. Proste i na temat...troszke asertywnosci...a takt nie powinien kolezance pozwolic na pytanie dlaczego i namawianie. Ja jak zapraszalam na swoje wesele nie wyciagala od ludzi a dlaczego nie przyjda, a moze da sie przelozyc wczasy, a moze wyzdrowiejesz do tego czasu...ludzie, na zabawe tez trzeba miec ochote...a moze ktos nie mial pieniedzy i bylo mu wstyd...jakby jednak zapytala, powiedz ze nie chcesz o tym rozmawiac i juz.

Gość co to za glupie pytaie
albo powiedz ze masz w tym czasie spisywane wodomierze

Gość taaaaak
wodomierze sa super, usmialam sie

Gość hahahah genialne z tymi
wodomierzami ;D:D:D :D

Gość matylda21
ale ona mnie już dawno zaprisła, ja chcę jej kupic prezent itd ale nie chcę byc na tym weselu nie mam na to ochoty,poza tym nie wiem co powiedziec bo wiecie miejsca dla 2osób są zamówione w knajpie,pewie zapłacone:o a przeciez nie bede jej za to kasy oddawać

Gość skoro nie idziesz
powiedz jej to , na twoje miejsce kogos zaprosi, albo zwroca jej kase w rastauracji :O

Gość matylda21
ale co powiedzuiec że mam wyjazd z pracy czy egzamin? ale to sobota :( a prezent dac jej przed czy po? a może iśc tylko do kościoła dac prezent i się ulotnić?

Gość musisz jej
powieedziec, to sa na prawde spore koszty, niech takich jak ty ulatniajacych bedzie wiecej i co?? a jak ona mowila ci to juz dawno to wtedy potwierzilac ze bedziesz??

Jeżeli w odpowiednim czasie otrzymałaś formalne zaproszenie, jeżeli nie powiedziałaś, że nie przyjdziesz na wesele (bo na ślubie, rozumiem, planujesz być bez problemów), to rzeczywiście teraz trochę głupio. Z drugiej strony - jeżeli jesteście w dobrych stosunkach (bo inaczej by cię nie zapraszała - to dlaczego?) Dla kaprysu chyba nie warto marnować przyjaźni!? Z drugiej strony - nie ma sensu zadawanie sobie gwałtu i psucie swoją niezadowoloną miną radości innych. Po prostu: spokojnie, stanowczo i wyraźnie (jak najszybciej) powiedzieć koleżance, że na weselu nie będziesz. A powody możesz zostawić dla siebie - chyba nie będzie nachalna w dociekaniu. Prezent można posłać do domu weselnego, a do kościoła tylko z kwiatami