Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sol779

Czy dermatolog pomoże??

Polecane posty

Gość Sol779

Mam coraz mniej włosów,wypadają i łamią się i nie odrastają mimo stosowania różnych preparatów.Zastanawiam się czy dermatolog mógłby mi jakoś pomóc,np może przepisałby mi coś czego jeszcze nie stosowałam,jakiś suplement....Jak myślicie,jest sens iść z takim problemem do lekarza???Jak w ogóle wygląda taka wizyta???Będzie mi oglądał skórę głowy czy jak??????

sprobuj kapsulki ze skrzypem dermetolog powinien pomoc, a przede wszytkim zdiagnozuje przyczyny tej dolegliwości:-) nie mialas moze w ostatnim czasie za wielu stresow?

Gość Sol779
Jakiś tam stres zawsze mam ale myślę że przyczyna jest inna.Parę lat temu miałam gęste i grube włosy ale to chyba rozjaśnianie tak mi je poniszczyło i przerzedziło i chyba farba była tak silna że podrażniła mi cebulki i dlatego włosy nie odrastają....

Gość małgorz999
czy dermatolog pomoze mi tzn doradzi jakies sposoby zeby pozbyc sie owlosienia z ciala??????????????????????????

Gość małgorz999
podnosze

Gość No coż
a ciężkie????hmmmm

Gość porady lekarza możesz
zasięgnąć .. bo nie musi to byc akurat rozjasniacz! Póki co łykaj witaminy wzmacniające i mozesz zrobic maseczke domowa na wzmocnienie : 1 żółtko 1 buteleczka olejku rycynowego sok z jednej cytryny wszystko dokładnie wymieszaj i papke nałóż na włosy -dobrze wetrzyj ....noś ok godziny ,po tym czasie umyj dokładnia włosy ! 2 razy w tygodniu powinnas to robic ...moja matka ma takie włosy po tej odzywce ,że juz niejeden grzebien złamała ....ale ja robie to sporadycznie bo nigdy nie mam czasu :O

Dermatolog przede wszystkim obejrzy skórę Twojej głosy. Sprawdzi czy przerzedzenie jest poważne, czy to po prostu zwykłe wypadanie włosów. Jeżeli uzna, że włosów ubyło bardzo dużo, to pewnie wyśle Cię na badania. Ja miałam badaną tarczycę i okazało się, że wyniki mam w normie. Dermatolog dał mi skierowanie do szpitala. Idę w połowie czerwca i tam wykonają mi wszystkie potrzebne badania. Przede wszystkim trzeba wiedzieć od czego te włosy wypadają. Jakieś leki na pewno dostaniesz. Mnie lekarz zapisał drogi płyn do wcierania i twierdzi, że jest to bardzo skuteczny specyfik. Jeszcze go nie wykupiłam.

Gość do Katis
Proszę, podaj nazwe tego płynu

oczywiscie ze pomoze! zawsze warto porozmawiac z lekarzem. a jezeli nie dermatolog to moze endoktrynolog? a moze poprosty brakuje Ci jakis witamin? na własna reke nie ma co zgadywac, warto pogadac ze specjalista

Gość do Katis
Proszę, podaj nazwe tego płynu

Gość do Katis

Gość Maść propolisowa
Maść propolisowa na porost włosów. 🌻 Tu jest przepis na maść z kitu pszczelego do masażu słabo owłosionej skóry głowy: http://mikstura.kei.pl/forum/3711.htm

Gość gość
Mam proble z włosami robią mi sie coraz rzadkie boje sie że nie długo nie bede miała i bede łysa prosze o pomoc