Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uvkj

pomóżcie

Polecane posty

Gość uvkj

witam!🖐️ Mam 14 lat i choruje na tradzik rozowaty ;o codziennie nakładam tony pudru aby zakryc te p****** policzki;o Chciałabym sie dowiedziec czy komus udało sie wyleczyc lub czy poddali sie zabiegowi laserowemu i jakie sa tego efekty?Błagam pomóżcie bo juz nie wytrzymuje psychicznie ;o

Gość no ciekawe
A do dermatologa nie chodzisz??? Bo nieleczony , poważny trądzik może spowodować że będziesz miała brzydką cerę tj. skórę.

Gość uvkj
byłam przepisała mi jakies mascie bo mam jeszcze łojotok,przepisała mi iwostin teraz juz nie sotsuje bo nic nie daje wczesniej brałam metranidazol

Gość no ciekawe
I nie pomaga??? Moja ciocia przez wiele lat walczyła z trądzikiem i nic nie wywalczyła. Fakt, trądziku już nie ma, pozostała jej paskudna skóra na policzkach. Natomiast jej syn, rok starszy od Ciebie jest leczony już od kilku lat i nawet nieźle wyglada, ale długo to trwało zanim dermatolog dobrał mu odpowiednie leki.

Gość uvkj
a mogłabys napisac jakie leki przyjmuje?

Gość uvkj
podnoszę

moja droga! wybierz sie koniecznie do dobrego dermatologa im szybciej tym lepiej. jesli problem jest duzy i nie znika to pewnie powinna przejsc kuracje antybiotykowa oraz stosowac leki zewnetrznie i to bardzo sumiennie. lekarz powinien okreslic przyczyne choroby, byc moze to przez okres dojrzewania..na codzien uzywaj produkwot z apteki, nie musza byc drogie np ziaja jest dobra i tania, a twarz jak muszisz malowac to wybierz puder w kamieniu.

Gość _wredota_
puder nic nie pomoze, a jeszcze zaszkodzi

Gość uvkj
do:crazy_bogie dzięki za rade 🌼 stosowałąm już miliony kremów (moja mama jest farmaceutką) i żadnych efektów.Wątpie aby przyczyną był okres dojrzewania ponieważ cierpię na to od urodzenia :( ,zaczerwienienia mam na całych policzki i na brodzie ;o Pozdrawiam! 🌼

Gość uvkj
*na policzkach

uvkj, ja takze uwazam, ze powinnas wybrac die dermatologa. Farmaceutka faktycznie zna sie na lekach, ale nie jest lekarzem wyspecjalizowanym w chorobach skory wiec nie zna wszystkich mozliwosci, dlatego mowie ci, jak najszybciej wybierz sie dermatologa. Tak bedzie najlepiej, najmadrzej i najszybciej bedziesz mogla spodziewac sie efektow. Powodzenia!

I jeszcze jedno, choroby skory maja niestety to do siebie, ze na efekty trzeba czekac dlugo, wiem cos o tym...ale regularnie chodzac do dermatologa (a nie raz!!), regularnie stosujac sie do jego rad i lekow naprawde wplynie pozytywnie na cere. Wierz mi, tylko potrzebna jest cierpliowsc.

Gość uvkj
byłam już u dermatologa.ona stwierdziła,że najpierw powinnam wyleczyc ten łojotok na skórze a następnie wziąśc sie za policzki,powiedziała ze tez te rumieńce są spowodowane tym łojotokiem.

Gość uvkj
Mag79 dzięki 🌼! :)

Nie ma sprawy :) Mam nadzieje, ze wyleczysz buzke, bo wiem doskonale co to znaczy cierpiec z powodu cery, ale badz wytrwala i cierpliwa (wiem, latwo sie gada, ale wierz mi, bo tu nie ma innego wyjscia, takie dziadowskie sa te choroby skory), a na pewno beda efekty. I glowka do gory, nie doluj sie, na pewno bedzie dobrze:) Pozdrawiam!

Gość uvkj
Mag79 jeszcze raz serdecznie dziękuje za miłę słowa,biore sie za siebie i jutro zapisze sie do dermatologa:) Pozdrawiam!