Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatatataataatatataaa

W 7 dniowej przerwie od brania tabletek nie wystąpił okres

Polecane posty

W 7 dniowej przerwie od brania tabletek nie wystąpił okres, 1 tabletke wzięłam z innego opakowania tych samych tabletek anty.Jest to 1 opakowanie po pół rocznej przerwie, dodam ,że wcześniej brałam przez 2 lata i już przy 1 op w 4 dzień pojawił się okres..a teraz jego brak.teraz jest 5 dzień odstawienia i okresu jak nie było, tak nie ma.Podobno może w ogóle nie wystąpić, wtedy należy brać kolejne opakowanie normalnie.(tak jest na ulotce) tylko czy nie mam powodów do obaw,że zostane mamusią?

w 13 dniu brania tabletek

Gość siabababa
Wydaje mi się że nie ma powodów do obaw. Ja biore regulon, szukałam w ulotce i piszą że jeżeli faktycznie nie pojawiło sie krwawienie, to możesz zacząć przyjmować tabletki z następnego opakowania, ale pod warunkiem wcześniejszego WYKLUCZENIA CIĄŻY w czasie pierwszych 10 dni. Proponowałabym Ci zrobić test. Napewno Ci to nie zaszkodzi, a pomoże rozwiać wątpliwości. Z tym że ja też miałam taki przypadek i przy następnym cyklu dostałam już normalnie miesiączke.

dzięki!!!A robiłaś test?

Gość windom earle
jakie bierzesz tabletki? to po pierwsze dwa- zrób test, wtedy moze się coś rozjaśni trzy - może się zdarzyć, ze okres nie wystąpi, albo będzie bardzo skąpy (takie minimalne plamienie - mi czasem się zdarzało przy jeanine, ze na wkłądce miałam jedną malutką plamkę - i to był cały okres)

Gość windom earle
teraz dopiero doczytałam - to jest 5 dzień! ja ostatnio dostałam 6 dnia przerwy, wieczorem i to też raczej było plamienie niż prawdziwe krwawienie. luzik!

cilest :)

Gość siabababa
Robilam profilaktycznie, bo na początku troszkę się przestraszyłam!:) Ale te tabletki(przynajmniej moje) naprawdę daja zabezpieczenie, więc nie masz o co się martwić.

Ale ten brak okresu wystąpił przy Twoim 1 opakowaniu? No cilest przez 2 lata też spisywał się bez zarzutów, już od 1 tabletki... Póki co czekam...i przed 2 opakowaniem robię test :/

Gość siabababa
Nie pamiętam, które to było opakowanie, ale na pewno nie pierwsze!Słuchaj, ale to nie ma znaczenie- zresztą skoro robilaś przerwę, a to jest 1opakowanie to tym łatwiej usprawiedliwić brak okresu. Organizm znów musi się przestawić i zupełnie normalne są takie wahania cykliczne przez pierwsze 2mies. Jakby coś sie zmieniło to daj znać

Jest ta małpa :) 6 dzień 7 rano :) Uffffff...... dzięki za odpowiedź!!!