Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PPPPPPPPPPP

PÓŁPASIEC

Polecane posty

Gość PPPPPPPPPPP

Byłem u lekarza dzisiaj i mam półpaśca. Miał ktoś, co z tym dalej...Chce mi się wymiotować i mam spuchniętą szyję, na plecach krwawe chrosty

Ja mialam polpasca, okropienstwo. Na szczescie meczylam sie z tym tylko ok 2 tygodni, choc potem zostaly mi slady (zeszly moze po pol roku). Ja to niestety mialam na szyi, wiec zaszylam sie w domu. Nie mozna tego myc (woda rozprzestrzenia wirusa), ani przeziebic. Pewnie lekarz dal Ci jakas masc, wiec sie nia smaruj i powinno przejsc.

Gość KROSTY A NIE CHROSTY
!!! Boze ludzie, nauczcie sie wreszcie tego!!! A tak poza tym to bardzo wspolczuje i zycze szbkiego powrotu do zdrowka, bo wiem, ze polpasiec to nieciekawe chorobsko. Trzymaj sie!

wymioty?? krwawe krosty?? spuchnięta szyja?? dziecko co ty bredzisz? :O to nie są objawy półpaśca a nic cię nie boli czasem?

Gość canberra to ty bredzisz
kolezanko! Wez poczytaj co to jest polpasciec, jakie sa objawy itd. Totalnie nie masz pojecia widze, jaka to choroa, ale do wymadrzania sie to jestes pierwsza. Dla twojej wiadomosci, oto kika linkow zeby troche sie puczyla i przstala wymadrzac: http://pl.wikipedia.org/wiki/P%C3%B3%C5%82pasiec http://www.biomedical.pl/choroby/skory/polpasiec-220.html

a ja mam takie mocne zaczerwienienie w zgieciu reki:(to moze byc polpasiec??? wczesniej tez juz tak mialam ale teraz jakos gorzej:(czym smarowac??? wystarczy crotlimazolum??? jutro ide do lekarza!

Gość toddler
ja ponoć miałam półpaśca...lecz słyszałam że bardzo boli, swędzi itp. a mi nic nie było, czułam sie normalnie tyle że miałam po prawej stronie pleców takie chrostki :) ale słyszałam że są plusy... drugi raz już tego nie bedziesz miała :)

kurcze nie wiem co ja mam:(moglam juz dzis isc do tego lekarza.... a teraz tylko mysle bo swedzi i swedzi

Gość aboabo
też kiedyś miałam tę wątpliwą przyjemność... możliwe że od wewnnątrz jakiś nerw w okolicach gardła masz zaatakowany i stąd ten odruch wymiotny? co Ci przepisał lekarz? sprawdz w necie czy to lek na wirusa ospy a nie na przykład antybiotyk jakim mnie konował szpikował bez sensu zanim nie trafiłam na kogoś mądrzejszego Uważaj na siebie, półpasiec w okolicach twarzy jest bardzo niebezpieczny, jeżeli poraził Ci nerwy wychodzące zza ucha (tak wynika z Twojego opisu), to zwróć uwagę czy nie rzuca Ci się na oko lub ucho. Czasami też atakuje ponoć nerwy zębów, bosko nie? :/ mi wlazł do ucha i chyba brał się za oko ale na szczęście jakoś się cofnęło, w razie czego laryngolog lub okulista do dzisiaj mam paskudną bliznę na brodzie leż dużo w cieple, smaruj jakąś maścią przeciwzapalną ale podstawa to lek antywirusowy

Gość koNIUU
Cześc ja właśnie przechodze półpaśca na brzuchu wie ktos czy moze mi wiecej wyskoczyć krost,narazie mam kilkanaście (tak mi sie wydaje).Nie wiem czy to sie do czegos przyda lae mam 14 lat

Gość koNIUU
Czesc ja właśnie przechodze tą chorobe.Wyskoczyło mi kilkanascie krost na brzuchu.Nic mnie to nie boli lecz leciutko swędzi .Wie ktos moze czy wyskoczy mi tego więcej????

Gość tyska002
czesc własnie przecgodze polpascia mam juz go kilka dni moze wie ktos ile bedzie trwalo ta choroba bo bym chciala sie pozbyc tegi sie paskuctwa

Gość KASIA .
Witam . Też właśnie mam półpaśca i za nic w świecie nie można tego myć , ponieważ przechodzą na inne części ciała te plamy gdyż roznoszone są przez wodę którą myłaś plamy. Dziękuje.