Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xenna

Przebarwienia - czy je sie w ogole da usunac???

Polecane posty

Gość xenna

Jeszcze miesiac temu mialam straszna cere, ale zmienilam diete, odstawilam kremy i doprowadzilam moja twarz do porzadku. Mam bardzo ladna gladka skore bez zadnych wypryskow. Wszystko pieknie, ale niestety mam czerwonawe przebarwienia po wyciskanych syfach, ktore przemywalam alkoholem!! (Dlaczego mi nikt nie powiedzial, ze w ten sposob wlasnie sie robia przebarwienia?:() Czy mozna je usunac jakimis domowymi sposobami?? A jak nie domowymi, to moze sa jakies dobre preparaty?? Czytalam kiedys pare watkow o przebarwieniach, duzo osob stosowalo jakies kremy, ale w sumie nikt nie napisal, ze pozbyl sie przebarwien. Macie jakies pomysly? A moze z przebarwieniami jest tak jak z rozstepami, czyli usunac sie ich nie da?

Gość annita
xenna, doskonale Cie rozumiem, mam ten sam problem. doszlam do wniosku, ze zamiast tracic kazdego miesiaca kase na jakies kremy itp (co w ciagu roku zbiera sie w okragla sumke) pojde na zabieg do gabinetu kosmetycznego. slyszalam o zabiegu mikrodermabrazji, juz pierwszy poprawia stan skory, a najlepiej zrobic ich kilka. nie zrobilam tego jeszcze wiec nie moge ci powiedziec na 100% ale podobno dziala rewelacyjnie (sprawdz w internecie)

Gość Mikrodermabrazje
mozna samemu przeprowadzac,po co tracic kase na kosmetyczki w ciagu roku uzbiera sie okragła sumka,heh

Gość annita
tak, wlosy tez mozna sobie TEORETYCZNIE samemu obcinac. a jak ci cos nie wyjdzie i ci wrzody powyskakuja to ciekawe kogo bedziesz winic. to jest zabieg kosmetyczny i powinien byc wykonywany pod kontrola lekarza lub kosmetyczki.

Sok z cytryny wybiela, ale stosuj z umiarem, może rozcieńcz z wodą źródlaną, nie mineralną , na poczatek. Unikaj słońca, jeśli robisz coś z twarzą. Punktowo - sok z chrzanu, ale ostrożnie. Kremy z kolagenem i kwasami są nieodpowiednie w lecie.

Kremy Flos lek /w aptece/ troszkę wybieliły, ale po słońcu plamy są ponownie, a wokół nich powstała jasna otoczka po silnym środku, ale ja opalałam twarz,bo byłam w ciepłych krajach.

Gość uszyuszy
Da sie usunac poprzez mikrodermabrazje

Gość uszyuszy
eeej, to moj nik!! Kto tu sie pode mnie podszywa???? Ale faktycznie mikrodermabrazja pomaga, a z domowych sposobow na poczatek polecam smarowanie buzki czysta witamina A.

Gość podstawowy błąd to
opalanie twarzy!!! jak się ma przebarwienia i się je leczy, to chyba normalne, że nie wolno się opalac?

Gość uszyuszy
otoz to!! NIE WOLNO!! sie opalac i trzeba stosowac kosmetyki z wysokim filtrem. Jesli chcesz zakryc przebarwienia i chronic twarz przed promieniami polecam puder, ktrory sama uzywam (a mam ten sam proble co ty autorko) puder w kamieniu Shiseido faktor 32. Jest drogi, ale bardzo skuteczny i wydajny.

Gość uszyuszy
Ej kto sie podszywa pode mnie???

Gość uszyuszy
to ty sie podszywasz pode mnie!Ja pierwsza uzylam tego nika zakladajac topik o tym, ze robia mi sie krostki w uszach!!:D

Gość lalalalalalalalalalla
ja stosowałam acne -derm i pomagał, ale nie mozna sie opalac podczas smarowania sie tym kwasem.

Gość uszyuszy
Nie musisz mówic bo własnie ktoś sie ciagle podszywa pode mnie buuuu

Gość uszyuszy
to nie dowód tylko post,dowód jest ze zdjeciem,hmmm

Gość uszyuszy
nik jest moj, bo dotyczyl mojego tematu. Patrz wyzej :D

Gość uszyuszy
Oj tam mój Twój,wasz ,nasz co za róznicaq najwazniejsza jest tresc poniżej:P

Gość uszyuszy
dobra, mnie tam ganz egal. Mozemy sie dzielic tym nikiem :p

Gość uszyuszy
No i sama widzisz ,że mozna sie porozumiec:)jak miło:)

Gość uszyuszy
pewnie :)