Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miniminka

40 Polek nie stosuje ZADNEJ antykoncepcji a Wy stosujecie?

Polecane posty

Gość spiggulski
Kobitki uzywacie Pearly? taki komputerek mierzacy temp i obliczajacy dokladnie dzein jajeczkowania

Gość Langwedocja
nie zabezpieczam się. Mam 12 letnie dziecko, jeśli przytrafi nam się drugie ucieszymy się wszyscy :) Aczkolwiek nie należę do kobiet z łatwością zachodzących w ciążę.

metoda rozpoznawania dni plodnych i nieplodnych (nawet komputerowo) jest smieszna. zajsc w ciaze mozna nawet jesli stosunek odbyl sie dwa dni przed owulacja. tyle potrafia przeczekac plemniki w macicy. zreszta takie zaplodnienie zwieksza szanse na dziewczynke:-)

Ja stosowałam pigułki przez ok. 3 lata i im dłużej je stosowałam tym gorzej się czułam. Zmieniałam je nie raz (Harmonet, Microgynon, Novynette, Yasmin). W końcu postanowiłam, że nie będe się dłużej męczyła, bo nie wychodzi mi to na dobre i odstawiam to. Nie myślałam jednak, że najgorsze jeszcze przede mną :/ Po odstawieniu czułam się fatalnie, jak na jakimś "głodzie" pigułkowym. Postanowiłam, że już raczej do pigułek nie wrócę.

Gość przez 12 lat pigulki
teraz spirala

Gość agulcia542635
na początku związku kilka lat stosunek przerywany a od prawie dwóch lat metoda objawowo-termiczna, czasem ciężko wytrzymać bez seksu ale ogólnie jest super się kochać bez gumki :) acha, i mam stałego partnera bo trudno stosować tą metodę na przygodne uniesienia, bo po pierwsze można się czymś zarazić a po drugie trzeba czekać na niepłodne dni :/

Gość Alisse22
Przerywany/gumka. W zaleznosci od pogody i pory roku ;) Od stycznia robilam juz 3 testy ciazowe. Stos przerywany to jednak spory stres i wydaje mi sie odpowiedni tylko dla osob ktore maja w planach dziecko, czyli w razie wpadki wszystko bedzie OK. Ja nie wiem czy jestem gotowa.Ostatnio zmuszam mojego do gumek:)

Fajnie, ze sporo kobiet sie wypowiada :-) podziwiam te, ktore nie boja sie stosunku przerywanego...dla mnie to bylby taki stres, ze nie potrafilabym osiagnac satysfakcji (orgazmu) :-( ciekawi mnie wkladka domaciczna - moze ktoras z Was napisze ile to kosztuje, jakie moga byc powiklania, komu jest to polecane itd.

hej co do wkladek- ceny(poza mirena) 80-130- mozna przejrzec w aptekach internetowych ja mam muliload (86 pln! na 5 lat) i czuje sie z nia dobrze. kiedys mialam chyba T-coppert i bardzo mnie bolalo w czasie miesiaczek. jest nawet jedna wkladka mozliwa do stosowania przez kobiety ktore nie rodzily. no ale w kraju tak zaslepionym wiara nic dziwnego ze wyniki takie mamy- przeciez gumki to grzech...

Gość
Tylko prezerwatywa,nigdy nie brałam tabletek zastanawiam się nad spiralą,ale boje się częstych infekcji

Gość mnie natomiast śmieszy to
jaki nni przejmują się antykoncepcją innych osób:D co was to obchodzi jak zebezpieczają się inne osoby i czy w ogóle? przecież to osobista sprawa każdego co Wam daje taka wiedza? co innego spytać o antykoncepcję, poradzić sie jaka jest najskuteczniejsza, jaką wybrać w danym przypadku, ale czy stosuje się ją w ogóle?

Gość ja stosowałam
na samym początku prezerwatywe,potem przerywany ale nie polecam tej metody bo w ten sposób zaszłam w ciąże z tym że miałam 25 lat i byłam miesiąc przed ślubem więc to nie była żadna tragedia.Potem tabletki ale zle się po nich czułam,chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko i potem zdecyduje się chyba na spirale.Nie chcę żadnych prezerwatywm po tebletkach byle jak się czuje a przerywany to dla mnie żadna metoda antykoncepcji.

Gość trtrtrtr
Ja nie stosuję. Mój facet nie kończy we mnie i to się sprawdza. Mam dosyć niszczenia sobie organizmu, gdybym wiedziała że on jest tak doświadczony i opanowany, nigdy nie ryzykowałabym z tabsami. Oczywiście nie polecam tego kobietom dla których zajście w ciążę byłoby tragedią.

Gość AN_ 998
Hej. Ja od 7 lat pigulki anty. Jest super, zero strachu, i duza wygoda.

Gość zawsze antykoncepcja
mam 24 lata,stałego partnera od 2 lat.stosuje pigułki i nie wyobrażam sobie sexu bez zabezpieczenia.zbyt duże ryzyko - w czerwcu skończyłam studia,od pażdziernika rozpoczynam studia podyplomowe,więc dziecko nie wchodzi w gre. nigdy (!!!!!) nie miałam stosunku bez zabezpieczenia.

Gość 998l
" 40% Polek nie stosuje ZADNEJ antykoncepcji" a moze te 40% nie uprawia seksu? Po co wtedy antykoncepcja?

Gość ratujcie
A ja stosuję szklankę wody zamiast. Zdrowo i bezpiecznie ;)

A jak wplywa wkladka domaciczna na dlugosc/obfitosc/bolesnosc miesiaczki? Wiadomo, ze tabletki anty lagodza to wszystko, praktycznie nie ma bolu miesiaczkowoego, PMS itd., boje sie, ze wkladka nasili dolegliwosci :-O

Gość ona125
od 2 lat i nie stosuję antykoncepcji w formie prezerwatyw-tabletek nigdy nie brałam i nie biorę. Tylko i wyłącznie stosunek przerywany i nic więcej...

Gość ona125
aha! dodam tylko że robimy to teraz tak , bo faktycznie nie boimy się już wpadki jak będzie to nic złego się nie stanie w naszym przpadku , ponieważ jesteśmy już małżeństwem :) Ale przyznam że wcześniej to też nie było u mnie do pomyślenia bo się bałam i wtedy zawsze używaliśmy gumek:)

Gość stosuję pigułki anty od
pół roku. Wcześniej prezerwatywy, stosunek przerywany (co mnie chyba bardziej stresowało i wkurzało niż partnera). Był też czas kiedy w ogóle nie stosowaliśmy żadnej formy antykoncepcji... no i w ciążę nie zaszłam (ale nie polecam, stres przy spóźniającej się miesiączce okropny, chociaż gdyby okazało się że jestem w ciąży tragedii by nie było). Teraz biorę pigułki i niech tak zostanie. Przynajmniej mogę spać spokojnie.

Gość upppppppppppppppp

Gość upppppppppppppppp

Gość przez 5lat pigulki
musialam odstawic. wiec prezerwatywy a teraz sie okazalo z e po tym gownie nie mam owulacji wiec nie tak latwo zebym zaszla w ciaze... mam nadzieje ze wroci mi konca roku bo chce miec dziecko za rok, dwa. teraz przerywany tylko