Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zulietta

Półroczny katar, zatoki, głuche ucho, krzywa przegroda nosowa?

Polecane posty

Gość Zulietta

Może chociaz wy powiecie mi co myslicie na ten temat. Bylam w poniedzialek u laryngologa ale jego zachowanie jednoznacznie pokazywalo ze ma mnie gleboko i daleko. Poszlam do niego z dwoma problemami: 1. przygluchawe lewe ucho 2: półroczny katar i podejrzenie chorych zatok. jesli chodzi opierwsza sprawe to od paru lat (okolo 4) czuje ze z moim lewym uchem jest zle. Mysle ze nie jest ono zatkane (bylam na czyszczeniu) tylko chore. Moja siostra urodzila sie nie slyszac 80% na lewe ucho. Podejrzewam ze moge miec to samo. Kiedy leze na prawym uchu nie slysze co dzieje sie w pokoju. Kiedy pocierasz palce o siebie przy zdrowym uchu, slyszysz szmer tarcia naskórkow, ja natomiast tego nie slysze. tak samo jest z przystawieniem jakichkolwiek sluchawek do ucha, w lewym slysze bardzo bardzo slabo, a w prawym wydaje mi sie ze normalnie. Nie wiem co robic z tym uchem?! doradzcie! Jesli chodzi o zatoki, to od pol roku mam uciazliwy katar, wydaje 100zł miesiecznie na krople do nosa ii tabletki cirrus ii ibuprom zatoki, troche pomaga ale i tak katar ciagle mam i musze sie wspomagac tymi lekami, bo jesli ich nie zazyje to bedzie tragedia. śwad w oczach w nosie, doprowadza to do szalu! czasami dostaje okropnych bóli w dolnej czesci czola ii miedzy nosem a oczami (miedzy brwiami). Mysle ze sa to zatoki. ta sama siostra o ktorej pisalam ze nie slyszy na lewe ucho (80%) to tez ostatnio miala wysuszane zatoki, ale szczękowo-nosowe. ja chyba mam chore czolowe. poszlam 3 dni temu do laryngologa, wyczyscil mi uszy z woskowiny, i szczerze nic mi to nie pomoglo w slyszeniu. Dal przswietlenie na rentgena zatok i kazal z przeswietleniem do siebie przyjsc, tylko nie wspomnial ze idzie na urlop :/ Zagladnal mi do nosa jakims dziwnym przyzadem. Zapytalam skad u mnie polrocnzny katar, na co odpowiedzial ze nie sadzi zebym miala chore zatoki, ze katar wzial sie z krzywej przegrody nosowej. Czy to mozliwe? czy to znaczy ze mam cale zycie cierpiec ii naduzywac kropli do nosa i tabletek cirrus i ibuprom zatoki, i nigdy nie uwolnic sie od chusteczek higienicznych nawet w najwieksze upaly? Prosze doradzcie mi co mam zrobic bo ja juz nie wiem. Wybieram sie na badanie sluuchu i myslalam isc do lekarza z tym rentgenem ktorym zrobilam i z badaniem sluchu. Boje sie jednak ze lekarze publiczni, bo do takich chodze odesla mnie z kwitkiem. Taka teraz jest sluzba zdrowia ze odwalaja kazdego pacjenta i sie nim nie przejmują!! Jak myslicie, co mi moze byc? dziekuje za odpowiedzi :*

Gość magdiruzsa
wspolczuje

Gość tez mam chore zatoki
witaj z zatokami skoro to u ciebie tak długo trwa to niełatwa walka Polecam na początek testy alergologiczne porządne tj szczegółowe - ja robiłam za darmo masę róznych drugi krok to tomografia zatok z tym możesz mieć problem bo nie łatwo wymusić skierowanie - albo samemu zapłacić, rtg nie pokaże wszystkiego wg mnie możesz mieć jakąś przeszkodę anatomiczna, zatoki, uszy, kanał łzowy to wszystko połaczone i dlatego problem z uchem albo alergie

Gość anetkkkkkkka085
moim zdaniem powinnas zrobic testy alergiczne

Gość w457023988476
up

Gość dobry temat
wejdź do tematu "4 warunki determinujące zdrowie" na poniższej www a dowiesz się jak holistycznie zadbać o zdrowie. www.vademecum.zdrowia.prv.pl

Gość do dobry temat
jak jest polip w zatoce , cysta czy przerost śluzówki albo małzowina czy krzywa przegroda zasłania wejście do zatoki to na nic takie starania, najpierw diagnoza, potem ewentualnie po wykluczeniu anomalii i owszem, ja po operacji ożyłam a zapobiegawczo z holistyka jestem za pan brat :)

Gość 34702043078978987978
up up