Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

DUPHASTON----na ciąże???????????????????????

Polecane posty

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

powiedzie mi kochani, iz staram się o dzidzie więc przeszłam wszystkie badania wszystko jest ok i teraz.....lekarz przepisał mi ten lek DUPHASTON który mam stosować od 16 dnia cyklu , czy on ma mi pomóc w łatwiejszym zajśćiu wciąże ????boję się go brac, tak jak wszystkie inne leki, czy on faktycznie ułatwia zajscie????

Gość kkkkkkkkkkkk
Wiolka a bierzesz go właśnie żeby zajść w ciąże?

Gość kkkkkkkkkkkk
o kurcze.....to się nazywa anielska cięrpliwość:) wierze że się wkońcu uda, a może zmień ginekologa? ile masz latek?

ja zaczynam brac ten lek od przyszłego tygodnia tez na ciążę:( ale jakos nie wiem co i jak

Gość polkiawea
ja gdzieś słyszałam że jeżeli ten lek się nie zgra z owulacia czy coś takiego, to wtedy działanie jest odwrotne blokuję jajeczkowanie, czy ktoś was poinformował o tym? może lepiej sie skupcie na owulacji

Dziewczyny, duphaston to nic innego niz progesteron. Co robi? Pomaga przy implantacji zarodka wplywajac na sluzowke macicy, leczy niewydolnosc cialka zoltego ( czyli zbyt niski poziom progesteronu i krotka faza lutelna nie umozliwijaa zarodkowi implantacje). Tez bralam, ale u mnie problemem byly nieregularne @ i pco :( Dzidzia dalej brak.

A i jeszcze jedno...zanim odstawicie duphaston dobrze jest zrobic test ciazowy...bo nagly spadek progesteronu moze wywolac @ i wczesne poronienie. No i oczywistym jest ze duphaston przyjmuje sie dopiero po owualcji...i owulacja to podstawa. Bez niej ani rusz :)

Gość polkiawea
to wkoncu jest to na regulacje okresu czy na łatwe zajśćie? łatwe????

na jedno i drugie...duphaston ma wiele zastosowan, jest lekiem podtrzymujacym ciaze, leczy torbielki...podaje sie go tez w hormonalnej terapii zastepczej razem z estrogenami.

Gość polkiawea
czyli nie blokuje jajeczkowania?

Wiem ze mam brac duphaston od 14-24dnia cyklu.15 dnia w zeszlym m-c pekl mi pecherzyk bo jak bylam na usg to juz nie bylo pecherzyka @dostalam 4 dni za wczesnie:( Surfitka czyli jka skoncze brac duphaston dobrze by bylo zrobic test?Gin nic takiego nie mowila:(Juz sama nie wiem :(

Gość polkiawea
o cholera!!!!!!!!!! teraz to już nie wiem:( lekaż powiedział że mam go stosować w 16 dniu cyklu , czyli przed owulacja:( a ty piszesz co innego do 25 dnia cyklu, byłam u niego żeby mi ułatwił jajeczkowanie a nie powodował blokade buuuuuuuuuuuuuu co mam robić jutro muszę go zazyć????????????? nie mam brać?????

Wlasnie ginowie o tym nie mowia :( teoretycznie zdrowa ciaza powinna sie utrzymac...ale ... przy klopotach hormonalnych moga byc klopoty z utrzymaniem ciazy. Dobrze jest zrobic test...jak wyjda dwie kreski kontynuowac przyjmowanie duphastonu. Czyli u ciebie zbyt krotka faza lutelna? Duphaaton ci nie zaszkodzi :)

Gość polkiawea
bo ja mam nie regularne cykly bardzo po 45 dni:(

Gość polkiawea
poza tym dziś byłam na monitoringu więc za 4 dni będę miała owulacje, no i ten duphaston po jaką cholere mam brać???

Nie chce cie smucic ale takie cykle z reguly sa bezowulacyjne, wiec gin chcac uregulowac ci cykl dal ci duphaston. Czy bierzesz cos na wywolanie owu?

Gość polkiawea
surfitka Ci powiem zaskakujesz mnie co raz bardziej :) kurcze, skąd taka wiedza????? to może faktycznie mam uregulować:(

Taka wiedza bo z nieregularnymi cyklami, stymualcja i duphastonem walcze juz 5 lat o dzidzie :( Poki co bezskutecznie....

Hej, nie chce nikogo przerazac :) Duphaston ma pomoc i moze sluchajcie sie swoich lekarzy bo oni wiedza co dla was najlesze :) Duphaston przyjmuje sie roznie, w zaleznosci od schorzenia. Nie chcialam nikomu nic namieszac, tylko wyjasnic w jaki sposob ten lek moze pomoc zajsc i utrzymac ciaze :)

Gość polkiawea
no własnie:( skoro ma pomagać ....ti=u nagle okazuje sie że równiez blokować????? oco w tym wszystkim chodzi???na następnej wizycie zarzucam go tymi pytaniami he he:) a tym razem brać go nie bedę.

no ja po przeczytaniu nie brałam duphastonu.....najpierw wypytam go o wszystko i najwyżej zacznę od nowego cyklu:( bo jeżeli blokuje jajęczkowanie kiedy owulacja przechodzi w sposób naturalny to po jaka hholere się go stosuję????????????

Nie rozumiem was dziewczyny...Wyraznie napisalam, ze duphaston pomaga zajsc w ciaze poprzez przygotowanie sluzowki macicy na implantacje, przedluzenie fazy lutealnej, regulacje cyklu ...co do blokady owu..podaje sie go po owulacji, i nie mam pewnosci w sumie czy blokuje, bo ja w tym cyklu mialam owu w 17 d.c a duphaston przyjmuje od 16...