Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karina27

Czy to byla owulacja?

Polecane posty

Dziewczyny, w 12 dniu cyklu mialam robiony monitoring owu i gin owu nie stwierdzila. Mimo to w 17 dniu cyklu stwierdzilam u siebie sluz rozciagliwy przypominajacy bialko jaja kurzego. Czy jest mozliwe, ze gin w 12 dniu cyklu pecherzyka nie zauwazyla i ze owu przesunela sie do 17 dnia?

jest to możliwe ale to zależy jak długie masz cykle...bo zwykle 14 dni przed okresem jest owu...jesli (teoretycznie) owu miałaś 17 dc to cykl powinien trwac 17+14 czyli 31 dni...ja tak miewam i własnie 17 dc bywała owu :)...natomiast mam różne cykle raz 30,31 raz 28 ...nie sugeruj sie tym że tak bedziesz miała zawsze...ale jesli cykle masz regularne to jak najbardziej no i owu powinien towarzyszyć śluz o kórym wspomiałaś :) pozdr.

Stres w pierwszej fazie cyklu (czyli przed owulacją) może spowodować zahamowanie pęcherzyka zawierajacego komórke jajową. Wtedy trzeba ponownie czekać na fazę dojrzewania. Stres w drugiej połowie cyklu może spowodować zanik ciałka żółtego i wcześniejsze wystapienie miesiaczki. Zatem przyjmuje sie że owulka jest na ok 14 dni przed następną miesiączką (ale trzeba pamiętać że podaje się średnio na 12-16dni). W kazdym cyklu nawet tym tegul owulka nie musi byc w tym samym dniu!!!!

sliwki suszone- jak najbardziej sie z Tobą zgadzam...to prawda ze jest \"przedział 12-16 dni ja bardziej pisałam z własnego doswiadczenia i od dokłądne roku zawsze druga faza trwa u mnie 14 dni :)...to jedyna rzecz która mnie cieszy w moich cyklach...no moze też to że są w miarę regularne 28 -31 dni ale jak miewam 31 dniowe to owu wypada mi 17 dc ..może to przypadek .... ale trzeba jednak albo monitorowac cykle albo mierzyć tempke bo inaczej okreslenie owu bedzie wręcz niemozliwe..ten sluz czasem jest \"przesunięty\' w stosunku do owu ..gdzieś o tym czytałam ..